به گزارش هنرآنلاین، این نشست روز شنبه دهم تیر در دفتر کاظم نظری (مدیرکل هنرهای نمایشی) و با حضور آرش مصطفایی (مدیر اجرایی جشنواره)، غلامرضا نعمتی (معاون اداره کل) و مژگان وکیلی (مدیر امور بینالملل اداره کل) برگزار شد، اعضای دو گروه شرکتکننده از گرجستان و برزیل، ضمن ابراز خشنودی از دعوت، مدیریت بسامان و میهماننوازی برگزارکنندگان این جشنواره، برای همافزایی آموزش نمایش عروسکی بین ایران و کشورهای گرجستان و برزیل اعلام آمادگی کردند.
در ابتدای این دیدار، کاظم نظری با خوشآمدگویی به دو گروه حاضر در این نشست، خواستار تداوم تبادل هنری بین گروههای ایرانی و گروههای گرجستانی و برزیلی شد.
نظری در ادامه گفت: «اجرای دو نمایش از کشور گرجستان و همچنین یک نمایش از کشور برزیل، بسیار خوب بودهاند، و مخاطبان جشنواره از این نمایشها بسیار استقبال کردهاند.»
در ادامه، رودریگو آندراده، هنرمند برزیلی شرکتکننده در جشنواره، به مسئله همزمانی اجرای نمایشهای گروههای خارجی اشاره کرد و از موفق نشدن خود در تماشای نمایشهای گروه گرجستانی، به دلیل همزمانی این نمایشها با اجرای خود در جشنواره گفت.
نظری نیز ضمن تأیید این مشکل، ابراز امیدواری کرد تا در جشنوارههای آینده، برای حل آن، برنامهریزی لازم انجام شود تا دیگر اجرای نمایشها با هم تداخل نداشته باشند و گروههای شرکتکننده در جشنواره بتوانند با تماشای همه اجراها، با یکدیگر تبادلنظر داشته باشند.
او یکی از دلایل وجود این مشکل را حجم زیاد نمایشهای شرکتکننده در جشنواره دانست که برنامهریزان جشنواره مجبور شدهاند تا در ارائه برنامه اجراهای نمایشی بهصورت بسیار فشرده برنامهریزی کنند.
تنگیز خوخیا، تهیهکننده گروه نمایشی گرجستانی و دبیر جشنواره ملی تئاتر گرجستان، حضور خود در جشنواره عروسکی تهران-مبارک را مایه سرفرازی خود دانست و گفت: «ارتباط فرهنگی و هنری بین ایران و گرجستان پیشینه بسیار طولانی دارد و طی این پیشینه طولانی، گروههای نمایشی بسیاری از ایران به گرجستان آمدهاند و به اجرای نمایش پرداختهاند.»
او ضمن ابراز خوشحالی از حضور گروهش در این جشنواره، ابراز علاقهمندی کرد که بتواند از گروههای نمایشی ایرانی برای اجرای نمایش در گرجستان دعوت کند.
او افزود: «قصد داریم تا جشنواره عروسکی بسیار بزرگی در گرجستان برگزار کنیم و مطمئن هستم که این جشنواره در گرجستان میتواند ارتباط بسیار خوب و محکمی برای ارتباط تئاتری بین دو کشور باشد.»
نظری در ادامه سخنان هنرمند گرجستانی گفت: «اتباع ایرانی زیادی در گرجستان به کار و فعالیتهای اقتصادی مشغولاند و مطمئناً اجرای نمایشهای ایرانی در گرجستان، تماشاگران بسیاری خواهند داشت.»
او ابراز علاقه کرد که این ارتباط، تداوم داشته باشد و تنها در سطح برگزاری و شرکت در جشنوارهها نباشد، بلکه آگاهیرسانی از اخبار و رویدادهای نمایشی و هنری هم در نظر گرفته شده باشد.
مدیر کل هنرهای نمایشی با اشاره به اینکه ایران و دو کشور گرجستان و برزیل دارای استادان و عروسکگردانهای بسیار خوبی هستند، ابراز امیدواری کرد که گروههای شرکتکننده در جشنواره پس از بازگشت به کشور خود، در صورت وجود افراد علاقهمند به یادگیری در موضوعات نگارش درام عروسکی، عروسکسازی و عروسکگردانی، برای ایجاد کارگاههای آموزشی مشترک هم در کشور ایران و هم در کشورهای گرجستان و برزیل اقدام کنند.
در ادامه این نشست، مدیر اجرایی جشنواره نوزدهم جشنواره نمایش عروسکی-مبارک، آرش مصطفایی ضمن خوشآمدگویی به هنرمندان گرجستانی و برزیلی، دو نکته را مطرح کرد. او ابتدا از تمایل مدیران این جشنواره برای ارتباط بین گروههای ایرانی و خارجی، زیر نظر اداره کل هنرهای نمایشی خبر داد. همچنین او این موضوع را خصوصیسازی تئاتر ایران دانست که البته زیر نظر اداره کل هنرهای نمایشی شکل میگیرد. مصطفایی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به وجود استادان بسیار خوب در سطح جهانی در زمینه هنر عروسکی در ایران، اعلام آمادگی کرد تا با اعزام استاد و یا برگزاری کارگاههای آموزشی مشترک، امکان برگزاری آموزش مشترک فراهم شود.
در ادامه، نظری نیز اعلام کرد: «اگر گروهها و مدیران شرکتکننده در بخش بینالملل، نمایشهای عروسکی ایرانی را برای حضور در جشنوارههای بینالمللی کشورشان انتخاب کردند از طریق دبیرخانه جشنواره نمایش عروسکی به اطلاع اداره کل هنرهای نمایشی رسانده تا با همکاری و پشتیبانی و نظارت این اداره کل حضورهای بینالمللی تئاتر ایران به جشنواره خارجی محقق شود.»
در پایان این نشست، با اهدای هدایایی از طرف اداره کل هنرهای نمایشی و نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک، از اعضای گروههای نمایشی گرجستان و برزیل تقدیر شد.