به گزارش هنرآنلاین به نقل از ایسنا، این کارگردان سینما در متنی اختصاصی نوشت: "خبر تآسف آور بود و سند آشکار دیگری بر رفتار سوداگرانه و غیر اخلاقی و غیر قانونی سرمایه گذار تُرک که بنا بر نظر سرمایه گذار ایرانی فیلم ، تنها در حدود ٣٠ درصد فیلم سرمایه گذاری کرده است!
هر چند شکایات حقوقی و کیفری از طرف تُرک و از طریق مراجع قضایی کشور ترکیه در حال پیگیری ست ، اما تهیه کننده ایرانی فیلم باید پاسخگوی این پرسش باشند که چرا علیرغم هشدارهای مکرر بنده ، مدیر تولید ، مدیر فیلمبرداری و تنی از بازیگران و همکاران ترک و ایرانی مبنی بر اجتناب از اعتماد مفرط و یکسویه به طرف تُرک ، این تذکرات را جدی نگرفتند تا حدی که طرف تُرک بخود اجازه داد تا راش های فیلم را نه تنها گروگان گرفته، بلکه خلاف اصول حرفه ای بدون اطلاع کارگردان و تدوینگر کار ، اقدام به تدوین ناشیانه و آماتوری فیلم و بر خلاف توافق مکتوب شده طرفین جهت ساخت یک فیلم سینمایی، آن را تبدیل به یک سریال چند قسمتی کند !
جناب تهیه کننده چرا زمانی که طرف تُرک از طریق یکی از افراد رسانه ای خود در ایران، بیانیه موهن و سراپا دروغی را منتشر کرد و در آن به کذب ادعا کرد، فیلمبرداری این فیلم شانزده هفته طول کشیده ، اسناد تعداد جلسات فیلمبرداری را ارائه نکردید تا بر همگان معلوم شود چیزی بیش از حداکثر ٥٢ جلسه فیلمبرداری نداشته ایم - یعنی به مدت هشت هفته نه شانزده هفته - و طرف ترک حتی روزهایی را که بدلیل ناتوانی در فراهم کردن لوکیشن تعطیل اعلام کردند ، به رندی و بی انصافی به اسم گروه ایرانی گره زده اند ؟
چرا وقتی طرف ترک در واکنش به اعتراض چند ماه قبل من در اقدام به تدوین خودسرانه عنوان کرد " این ده ماه کجا بودید؟ " شما اعلام نکردید که از یک هفته بعد از اقدام به تعطیلی موقت تولید بدلیل مشکل مالی - آنهم در حالی که پنج شش سکانس مهم فیلم فیلمبرداری نشده بود- تا همین هفته های اخیر یعنی چیزی حدود یکسال و نیم بنده در تماس با شما بعنوان تهیه کننده فیلم ، بطور مستمر پیگیر سرنوشت کار بودم - که خوشبختانه اسناد آن هم موجود است.
از این دست پرسش ها بسیار است که می گذاریم بوقت اش اما آنچه مسلم است جناب فرهاد توحیدی و من در مقام نویسندگان فیلمنامه و همچنین بنده در مقام کارگردان و سازنده این فیلم با توجه به مرارت ها و سختی هایی که برای ساخت یک اثر فاخر و درخشان سینمایی کشیده ایم ، تا زمان اعاده کامل حقوق هنری و معنوی این اثر ،پیگیر دعاوی بحقه خود از طریق مراجع حقوقی و کیفری و فرهنگی ترکیه و ایران خواهیم بود.
در ضمن به صاحبان شبکه ماهواره ای (نام این شبکه نزد ما محفوظ است) و هر شبکه تلویزیونی دیگری توصیه می کنم تا زمان صدور حکم قطعی دستگاه قضایی کشورترکیه در این فقره ، از هر گونه مشارکتی با طرف ترک که صاحب تنهاحدود ٣٠ درصد فیلم است ، جداُ خوداری کنند، و علاوه بر پرهیز از عواقب قضایی و قانونی ،لعن و نفرین ابدی عاشقان شمس و مولانا در ایران و ترکیه و سراسر جهان را برای خود نخرند !"
به گزارش ایسنا، 30 مهر ماه سال 99، ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد با این مضمون که قرار است فیلم «مست عشق» آذر ماه، همزمان با هفته بزرگداشت مولانا اکران جهانی شود. ضمن اینکه سریالی هشت قسمتی هم از آن ساخته میشود.
گرچه پیش از انتشار این ویدیو، خبری رسمی درباره پایان فیلمبرداری این پروژه اعلام نشده بود ولی کسانی که پیگیر خبرهای این فیلم بودند، دورادور میدانستند که هنوز فیلمبرداری بخشهای اندکی از آن باقی مانده است.
انتشار این ویدیو در فضای مجازی با واکنش شدید سازندگان ایرانی فیلم همراه شد.
در آغاز حسن فتحی در توضیحات کوتاهی، آن خبر را شایعه خواند و تاکید کرد که چنین چیزی صحت ندارد چراکه هنوز فیلمبرداری 8 سکانس از فیلم باقی مانده که این تاخیر به دلیل اختلافنظر بین دو طرف ایرانی و ترک بوده و البته همهگیری کرونا هم در این زمینه بسیار اثرگذار بوده است.
او به عنوان کارگردان این اثر تاکید کرد که برای حفظ کیفیت هنری این فیلم، تدوین آن بدون نظر کارگردان غیرقانونی است و کسی چنین حقی ندارد.
سپس فرهاد توحیدی که با همراهی فتحی، فیلمنامه این اثر را به نگارش درآورده است، خبر اکران جهانی این فیلم را شوکهکننده و ناگوار دانست و به ایسنا تاکید کرد که مولفان این اثر پیگیر حقوق قانونی خود هستند و تهیهکننده ایرانی فیلم، پیگیری حقوقی خود را در ترکیه آغاز کرده است و حتی اگر لازم باشد، این موضوع از طریق وزارت امور خارجه هم پیگیری خواهد شد.
او البته از این نکته هم سخن گفت که از همان زمان فیلمبرداری، میان دو گروه سازنده ایرانی و ترک، اختلاف نظر وجود داشته است.
توضیحات این دو هنرمند، انتشار خبر دیگری را در فضای مجازی در پی داشت با این محتوا که سازندگان ایرانی فیلم، در ده ماه گذشته پروژه را رها کردهاند و تلاشی برای به سرانجام رساندن آن نداشتهاند. ضمن اینکه مدت زمان فیلمبرداری 16 هفته به طول انجامیده است و علاوه بر آن، راشهای متعددی که از این اثر وجود دارد، بسیار بیشتر از مقدار مورد نیاز برای یک نسخه سینمایی است.
بعد از انتشار این خبر بود که مهران برومند، تهیهکننده ایرانی «مست عشق» بیانیهای را در رسانههای رسمی منتشر کرد.
او در این بیانیه از تلاشهای سازندگان ایرانی فیلم قدردانی و تصریح کرد که فیلمبرداری سه ماه به طول انجامیده و بر این نکته اصرار ورزید که اختلافنظر نباید سبب پایمال شدن حقوق قانونی سازندگان ایرانی شود و اگر چنین اتفاقی رخ بدهد، قطعا پیامدهای سنگینی در پی خواهد داشت.
این هنرمند ، 6 آبان ماه پارسال با انتشار پستی بر صفحه شخصی خود تنها به بیان این نکته بسنده کند که فعلا سخنی نخواهد گفت چراکه تهیه کننده و سرمایه گذار ایرانی فیلم از او خواستهاند تا زمان تعیین نتیجه گفتگو با طرف ترک، سکوت کند.
او در نوشتار کوتاه خود بار دیگر تاکید دارد که از احقاق حقوق معنوی و حفظ کیفیت هنری این اثر که زحمات زیادی برای آن کشیده شده، کوتاه نمیآید از هیچ تلاش قانونی فروگذار نخواهد کرد و حالا به تازگی خبری منتشر شده است، مبنی بر اینکه یک شبکه ماهواره ای، اقدام به پخش تیزرهای تبلیغاتی مست عشق در قالب سریال کرده است و وعده داده است که آن را بزودی پخش می کند.
«مست عشق» درباره ملاقات مولانا و شمس تبریزی در ترکیه است که فیلمبرداری ان در قونیه انجام شده است.