به گزارش هنرآنلاین، در این نمایشگاه تلاششده تا با نمایش برخی از تصویرسازی های مذهبی موجود درکتابهای چاپسنگی که بیشتر مربوط به دوره قاجار است، بخشی از گنجینه هنری این دوران مرور شود.
این تصاویر برگرفته از کتابهای مختلفی همچون حمله حیدری بهقلم ملابمانعلی راجیکرمانی، طوفانالبکاء بهقلم محمدابراهیم بن محمدباقر جوهری، اسرارالشهاده بهقلم ملافاضل دربندی، معراجنامه بهقلم محمدابراهیم بن محمدباقر جوهری و ... است که جملگی از معروفترین و پرتیراژترین کتابهایی هستند که به کرّات در دوره قاجار به شکل مصور منتشرشدند. همچنین آثار ارائه شده در بردارنده موضوعاتی گوناگون، همچون، معراج پیامبراعظم (ص)، داستان پیامبران و رشادت های حضرت علی ع) و ...، است.
همانطور که می دانیم نقاشی و نگارگری ایرانی، در سدههای آغازین، بیشتر به ادبیات کلاسیک فارسی و متونی چون شاهنامه فردوسی، خمسه نظامی، بوستان سعدی، کلیله و دمنه و ... پرداختهاست. نگارگری مذهبی به شکل تک نگارههای پراکنده، در قالب مصورسازی داستانهای مذهبی و یا نعت پیامبر(ص) در میان نگارههای نسخههای ادبی چون خمسه نظامی یا بوستان سعدی قابلمشاهده است. نسخههای معراجنامه از اولین و پایدارترین متون مذهبی مصور ایرانی هستند.
با رسمیشدن مذهب تشیع در عهد صفوی، متون بیشتری با درونمایه مذهبی استنساخ و مصور شد که با ورود صنعت چاپ به ایران در دوره قاجار، این حرکت به اوج خود رسید و نسخههای مذهبی به یکی از گونههای اصلی کتب چاپی در این دوره بدل شد.
این نمایشگاه به انتخاب علی بوذری (تصویرگر،پژوهشگر و مدرس دانشگاه) گردآوری شده و امید است انگیزه و بهانهای در اختیار پژوهشگران و هنرمندان معاصر قرار دهد تا هرچه بیشتر از گنجینه کتب چاپسنگی و خلاقیت بیپایان هنرمندان تصویرگر ایرانی دوره قاجار در پژوهشهای آتی و شکل دهی به ایده های هنری معاصر خود استفادهکنند.
علاقه مندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه در روزهای عادی ماه رمضان (به استثنای ایام تعطیل) از ساعت 9تا 15:45 و پنجشنبه ها ساعت 9تا 12:15 به نگارخانه لاله مراجعه نمایند. این نمایشگاه تا 12 تیرماه دایر خواهد بود.