به گزارش هنر آنلاین ، نمایشگاه نقاشی کودکان دارای اختلال طیف اتیسم و کم توانی ذهنی ، با عنوان " آفتابی در میان سایه ای " در گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران با نمایش 121 تابلوی نقاشی در حال برگزاری است .
حسین مفیدی ، مسئول برگزاری نمایشگاه در همین زمینه گفت:ما با برگزاری این نمایشگاه ، دو رویکرد اساسی را دنبال نموده ایم ، نخست ایجاد فرصت مساوی با دیگر افراد و هنرمندان ، برای حضور در عرصه اجتماع و معرفی هنر و توانمندی های خود در زمینه هنر نقاشی و دوم الگوسازی برای تدوین شیوه های ارائه فاخر و در خور شأن آنان مانند دیگر افراد جامعه .
وی در ادامه افزود:این نمایشگاه تجربه متفاوتی از رویکردهای کاربردی هنر درمانی در حوزه هنرهای تجسمی را برای بازدید کنندگان فراهم خواهد آورد . 121 تابلوی به نمایش در آمده در این نمایشگاه ، آثاری هستند که دیدن آنها ، شاید بتواند نگاه ما به دنیای این طیف از افراد جامعه را اصلاح نماید.
در مراسم افتتاحیه که با حضور علاقمندان ، خانواده ها و خالقان کوچک و صادق این آثار برگزارشد ؛ رضا غلامی ، معاون دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور طی سخنان کوتاهی ، فعالیت های انجام شده توسط سازمان بهزیستی در زمینه ارائه خدمات برای طیف اتیسم را تشریح نمود و از مسئولان برگزاری نمایشگاه تقدیر نمود. در ادامه شیوا اکبری معاونت توانبخشی استان البرز با اشاره به نقش و جایگاه هنر و هنر درمانی در توانبخشی ، از فعالیت های انجام شده توسط موسسه روان پژوهان مفید در این زمینه قدر دانی نمود.
محمدرضا اسدی معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران و دکتر فاطمه فخری مسئول امور هنری معلولان سازمان بهزیستی ، از دیگر مسئولانی بودند که با حضور خود در این نمایشگاه ضمن بازدید از نمایشگاه ؛ برگزاری چنین رویدادهایی را ارزشمند شمرده وبر تداوم چنین فعالیت هایی تاکید ورزیدند.
برگزاری کارگاه عملی آموزش نقاشی در آیین افتتاح نمایشگاه
در طول برگزاری نمایشگاه و در گوشه ای زیبا از گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران ، بچه ها مشغول نقاشی روی بوم های بزرگ هستند ؛ جذابیت کار ، طراحی های روان و راحت ؛ تاش های رنگی آزاد و بی پروا و ... همه بازدید کنندگان را به سوی خود جلب نموده است .
به گفته مسئول برگزاری نمایشگاه : به طور طبیعی ،کسانی که تابلوها و نقاشی های این بچه ها را می بینند ، با نوعی از عدم باور نسبت به این توانمندیها روبرو هستند . آنچه که از ظاهر این کودکان می بینند ، با آنچه که بر روی دیوارهای نمایشگاه نصب شده ، به نظرشان انطباق ندارد ! هدف ما آشنا نمودن با شیوه های اجرائی و عملی به کار گرفته شده در طرح های آموزشی و نشان دادن توانمندی های بچه ها بود.
حسین مفیدی، افزود: همین تصور که، افراد از دیدن تابلوهای نقاشی نصب شده بر دیوارهای نمایشگاه شگفت زده می شوند و گاه ، باور نمی کنند که این کار کودکی باشد که با حواس نامتمرکز در سالن نمایشگاه و کنارشان به این سو و آنسو می دود ؛ تاکید و تائیدی بر زیبا شناسی آثار ارائه شده در این نمایشگاه است.
ما در کارگاه هائی که در طول برگزاری نمایشگاه داریم ؛ تلاش نموده ایم که کمی این نگاه را باور پذیر تر نمائیم . ازسوئی دیگر حضور بچه ها در جمع و اجرای کار عملی در حضور این جمعیت کثیر ، اثرات مثبتی بر روند درمانی و افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس آنان دارد . تشویق و توجه تماشاگران باعث خود باوری بیشتر در آنان می شود .
با هدف آشنا سازی با کاربرد های آزمون طرح هما و روشهای اجرائی طرح ؛ چند کودک عادی بازدید کننده نیز مورد آزمون قرار گرفته و با روشهای کوتاه مدت آموزشی آثار بسیار زیبائی را در حضور جمع خلق نمودند.
این نمایشگاه تا 24 اردیبهشت ما در گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران میزبان بازدید کنندگان خواهد بود.