به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران، سید مجتبی موسوی، معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران و دبیر هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران روند اجرایی این رویداد را طبق برنامه خواند و گفت: خوشبختانه هشتمین دوره سمپوزیوم تهران با حضور 14 هنرمند خارجی، 5 هنرمند ایرانی در بخش حرفهای و 10 هنرمند دانشجو طبق برنامه در حال اجراست.
وی روند رشد بخش دانشجویی سمپوزیوم را مثبت خواند و اظهار کرد: بخش دانشجویی سمپوزیوم تهران از دور سوم این رویداد برنامهریزی شد البته ما هنوز نمونه دیگری در این زمینه در سمپوزیوم سایر کشورها نداریم.
دبیر هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران افزود: بسیاری از هنرمندان خارجی و داخلی ایده بخش دانشجویی را مثبت میدانند، ضمن اینکه این بخش نیز مورد استقبال بسیار زیادی واقع شد و دستاوردهای بسیار خوبی را نیز در پی داشت.
موسوی از رشد چشمگیر هنرمندان مجسمهساز با متریال سنگ خبر داد و اظهار کرد: زمانی که سمپوزیوم تهران را با متریال سنگ برنامهریزی میکردیم، در جلسه سیاستگذاری تعدادی از هنرمندان حاضر در جلسه پرسیدند که مگر ما چند هنرمند حرفهای در زمینه مجسمهسازی با سنگ داریم که چنین سمپوزیومی را برگزار کنیم؟ پاسخ من و موافقان طرح این بود که اتفاقاً با توجه به اینکه شرایط آموزش مجسمهسازی با سنگ در کشور وجود ندارد، برای تشویق شدن هنرمندان به این متریال و آموزش آنها باید به این سمت حرکت کنیم.
معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران ادامه داد: با توجه به اینکه ما در کشور بیش از 700 نوع سنگ مختلف داریم که بسیاری از آنها مناسب مجسمهسازی هستند، حیف است که هنرمندان ما در این بخش تبحر و تخصص کافی را نداشته باشند این در صورتی است که یک سنگ وقتی تبدیل به مجسمه میشود، ارزش افزوده بالایی برای کشور به دنبال دارد، لذا ما در این عرصه گام برداشتیم تا جایی که امروز بیش از 70 هنرمند مجسمهساز با سنگ در کشور حضور دارند که من فکر میکنم که سمپوزیوم مجسمهسازی تهران در رشد آنان نقش چشمگیری داشته است.
دبیر هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمه سازی تهران در خصوص حضور سنگ گرانیت در این دوره از سمپوزیوم گفت: ما در دورههای مختلف متریالهای گوناگونی را برای این بخش استفاده کردیم. در این دوره نیز صحبتهایی درباره سنگ گرانیت بود اما این سنگ به دلیل سختی بیش از اندازهاش، تجربه زیادی نسبت به سنگ تراورتن میطلبد لذا با توجه به اینکه هنرمندان داخلی ما نیز در این زمینه کم تجربهتر هستند تصمیم گرفتیم که امسال در کنار سایرین از دو هنرمند با تجربه در زمینه سنگ گرانیت دعوت کردیم تا کار را در قالب ورکشاپ برای سایر هنرمندان اجرا کنند.
موسوی توضیح داد: در این روند قرار است که هنرمندان ما از تجربه این افراد برای افزودن به دانش خود در زمینه مجسمهسازی با گرانیت استفاده کنند تا پشتوانهای برای دورههای بعدی باشد و بتوانیم از گرانیت استفاده کنیم.
وی در خصوص تنوع آثار سمپوزیوم گفت: ما در هیچ دورهای از سمپوزیوم موضوع واحدی را برای ارائه آثار انتخاب نکردیم زیرا ممکن است که این انتخاب موضوع، محدودیتهایی را در طراحی و ارائه ایده ایجاد کند که ما را از طیفی از تنوع طرح و ایده محروم کند. در واقع ما موضوع را برای اینکه هنرمندان با هر ذهنیت و ایدهای بتوانند در سمپوزیوم شرکت کنند، آزاد انتخاب کردیم به همین خاطر تنوع موجود در آثار کاملاً مشهود است زیرا هر هنرمندی با خط فکری و رسم الخط و خلاقیت منحصر به خود وارد سمپوزیوم شده است. البته اگر لازم باشد و شورای سیاستگذاری تصویب کند در دورههایی نیز شاید موضوع انتخاب کنیم.
معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران تصریح کرد: به طور مسلم کارکرد مجسمه در فضای شهری تجربه شده است زیرا مجسمه به عنوان اثر هنری میتواند هویت بخش باشد و خشکی زندگی ماشینی را از فضای شهر بگیرد و موجب تلطیف آن شود به همین خاطر حضور مجسمه در فضاهای شهری علاوه بر کارکرد زیبایی میتواند در هویت بخشی، فرهنگسازی و ایجاد خاطره مشترک بین شهروندان مؤثر باشد. کما اینکه آثاری که ما در نقاط مختلف شهر نصب کردیم، جزء جذابیتهای گردشگری شهر به شمار میرود.
موسوی درباره محل قرار گرفتن آثار هشتمین دوره سمپوزیوم تهران گفت: در دورههای مختلف تا امروز سیاست این بوده که از پخش شدن آثار در سطح شهر جلوگیری کنیم و آنها را در یک فضای مشخص نصب کنیم تا گذرها و باغهای مجسمه ایجاد شود و از آنها به عنوان یک فضای جذاب گردشگری برای شهروندان و توریستها بهرهبرداری شود؛ لذا امروز در باغ موزه قصر، پارک رازی و پارک دانشجو آثار سمپوزیومهای گذشته نصب شده است، ضمن اینکه آثار دوره هفتم نیز در بوستان حاشیه بزرگراه همت نصب شده است . برای دوره هشتم نیز بوستانی مد نظر قرار دارد که در حال رایزنی برای اجرای آن هستیم.
وی افزود: بنا داریم که هنرمندان را در یکی از روزهای سمپوزیوم به بازدید از این بوستان ببریم تا فضای نصب مجسمههایشان را ببینند.
دبیر هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران درباره جایگاه این رویداد گفت: این سمپوزیوم توانسته چهره واقعی ایران و ایرانی را به هنرمندان خارجی و دنیا معرفی کند به نحوی که بسیاری از هنرمندان پس از سفر نظری کاملاً مثبت نسبت به ایران پیدا کردهاند و حتی به تبلیغ فرهنگ ایرانی و سمپوزیوم تهران در سایر کشورها پرداختهاند.
موسوی تاکید کرد: چه تاثیری از این مهمتر که ما به جز اینکه رویداد هنری را برگزار میکنیم و محصولی به نام مجسمه به دست میآوریم علاوه بر فرهنگسازی در کشور بتوانیم فرهنگ ایران را به دنیا معرفی کنیم. در واقع این یکی از دستاوردهای سمپوزیوم تهران است که باعث خوشحالی ماست.
لازم به یادآوری است، هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران به همت سازمان زیباسازی شهر تهران در برج میلاد در حال برگزاری است و تا 24 اردیبهشتماه از ساعت 10 تا 18 همه روزه میزبان علاقمندان به هنر است.