به گزارش هنرآنلاین، سیدعباس میرهاشمی؛ دبیر پنجمین همایش 10 روز با عکاسان در این مراسم گفت: امیدواریم این اتفاقات در خدمت به جامعه عکاسی و فرهنگ و هنر خوش یمن و پرثمر باشد. در پنجمین همایش 10 روز با عکاسان برنامهها و فعالیتهایی انجام شد و برنامههایی نیز به دلیل کمبود فرصت محقق نشد که امیدواریم در دورههای آینده انجام شود و به زودی اتفاقات خوشی را از طرف هیات مدیره انجمن عکاسان ایران شاهد خواهیم بود. راه اندازی دبیرخانه دائمی همایش 10 روز با عکاسان و کمیته مسابقات و همایشها در انجمن و معرفی دبیر ششمین همایش در آینده نزدیک که فرصت یک ساله را برای برنامه ریزی همایش دوره بعد فراهم میکند اتفاقات خوشی است که در آینده نزدیک انجام میشود.
میرهاشمی افزود: همایش 10 روز با عکاسان جشن 10 روزه عکاسان آیت که تشکلها جمع میشوند تا هم خواستههای خود را بیان کنند و هم مباحث علمی و هنری را ارائه کنند.
دبیر پنجمین همایش 10 روز با عکاسان با ارائه گزارشی از این همایش گفت: برنامهها و فعالیتهای متعددی در این دوره برگزار شد. نمایشگاههای اصلی و جنبی همایش در پنج محل یعنی خانه هنرمندان ایران، موزه امام علی(ع)، فرهنگسرای ارسباران، موزه عکسخانه شهر و گالری مریم برگزار شد. در بخش نگاه شخصی 24 عکاس از سراسر کشور تجربههای خود را بیان کردند و 9 کارگاه با شرکت 450 نفر برگزار شد. 23 نشست و سخنرانی و برگزاری تور عکاسی برنامههای دیگر این دوره همایش بود.
اکبر عالمی در این مراسم با آرزوی یکپارچگی جامعه عکاسی گفت: انجمن عکاسان ایران سال 1384 بنیان گذاشته شد و امروز همایش 10 روز با عکاسان به پنجمین دوره رسیده است و هر دوره بهتر از دوره قبل است. استقلال مالی برای دوری جستن از دیدگاههای حکیم فرموده در کنار یکپارچگی انجمنها ضرورت است و امیدواریم انجمنها و عکاسان کاملاً منسجم شوند. پرهیز از درجا زدن امر مهمی است زیرا درجا زدن ما را به انحطاط میبرد.
عالمی با اشاره به آثار پنجمین همایش 10 روز با عکاسان گفت: حرکتهای نو را در نمایشگاههای همایش در خانه هنرمندان دیدم و عکسهایی از مهدی پاسگر دیدم که هم میتواند اقلیم ما را معرفی کند و هم توانایی هنرمندان جوان را نشان دهد و آینده متعلق به جوانان است. بدترین شاگرد کسی است که برای استادش شاگرد باقی بماند و جوانان و شاگردان باید با حفظ احترام از استادان خود پیشتر بروند.
عالمی درباره عکاسی گفت: عکاسی یک پدیده شگفت انگیز و معجزه ای در تاریخ هنرهای نوین است و تاریخ عکاسی مفصل است. 33 سال پیش دکتر ندیمی معاون وزیر علوم از من و مسعود معصومی خواست شرح درس عکاسی را بنویسیم که هنوز این شرح عکس تغییر نکرده و لازم است که توسط عکاسان امروز تغییر کند. عکاسی در عصر دیجیتال که دوربین همه محاسبات را انجام میدهد به خردورزی و نگاه و تفکر نیاز دارد.
علی مرادخانی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه پنجمین همایش 10 روز با عکاسان گفت: اینکه انجمنها خودشان با امکانات پایدار فعالیتهای خود را انجام میدهند و برای این امر اراده وجود دارد یکی از وضعیتهای ممتاز است که دوستان در حوزه عکاسی و انجمن عکاسان ایران به آن دست یافتهاند و این همایش با حجم وسیع برنامه کاری سترگ و شایسته قدردانی است.
مرادخانی افزود: از اینکه انجمن عکاسان ایران فعالیتها و برنامهها را مستقل پیش میبرند سپاسگزارم و امیدوارم این حرکتها در دیگر انجمنها نیز محقق شود تا باری از دوش دولت بردارند.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دولت موظف است حمایت کند و ما هم بنابر حوزه مسئولیت این شرایط را قدر می دانیم و از برنامههای ارزشمند حمایت خواهیم کرد. این آثار و برنامههای قابلیت آن را دارند که عرصهاش را فرامرزی کنیم و آثار در خارج از کشور هم ارائه شود.
یدالله ولی زاده؛ رییس انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران در ادامه این مراسم متنی را درباره همکاری و تعامل انجمنها و عکاسان خواند.
همچنین در این مراسم از نهادها و مجموعههای خانه هنرمندان ایران، سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، شهرداری منطقه 12 تهران، معاونت شهرداری منطقه 7 تهران، فرهنگسرای ارسباران، موزه امام علی (ع)، موسسه تصویر شهر برای حمایت از این پنجمین همایش 10 روز با عکاسان و حامیان مالی همایش قدردانی شد و لوح تقدیر به آنان اهدا شد. همچنین با اهدای لوح از حامیان مالی همایش تقدیر شد.
مرادخانی افزود: عکاسی لحظه به لحظه با مردم ارتباط دارد و در دورههای مختلف مانند انقلاب اسلامی، جنگ و پس از آن که آثار عکاسی صرفاً به عنوان هنر مطرح میشود، تاثیرگذار است بنابراین ضرورت دارد که بیشتر به این عرصه بپردازیم.
مرادخانی ادامه داد: خوشبختانه همایش 10 روز با عکاسان و انجمن عکاسان ایران برنامه ایجاد دبیرخانه دائمی هستند که این موجب میشود کارخا با استمرار پیش رود و تاثیرگذارتر باشد.