به گزارش هنرآنلاین، در این نمایشگاه سی و هفت اثر از عکاسان ایرانی به نمایش درآمده است. عکاسانی از چند نسل مختلف با تجارب، نگاه و سابقههای متفاوت نسبت به دنیا و مسائل پیرامون خود؛ هر کدام از آنها جهانبینی خاص خود را با ثبت لحظات توسط دوربین عکاسی به نمایش گذاشتهاند.
هنگام ورود به نگارخانه اولین دیواری که خودنمایی میکند دیوار روبهروی در ورودی است. هفت اثر سیاه و سفید روی دیوار با سوژههای اجتماعی و فیگوراتیو مانند پرتره لیلی متین دفتری اثر احمد عالی به مخاطب خوشآمد میگویند و حس نوستالژی میآفرینند.
در کنار بیانیه نمایشگاه که بر روی دیوار زرشکی رنگ گالری نصب است اثر مریم زندی روی بوم چشم را مینوازد، عکسی طبیعت گرایانه که بنا به تجربه زیسته مخاطب میتواند معناهای متفاوت خلق کند با فضای خالی سفید بسیار که لحظه ناب پرواز انبوه پرندگان از درختی خوش رنگ را ثبت کرده است.
سوژههای آثار نمایشگاه متنوعاند اما با چیدمانی فکر شده، سوژههای مشابه در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و دیوار را به قسمتهای کوچکتر با مفاهیم همگن تقسیم میکنند که هر چیدمان شما را با خود به دنیایی متفاوت میبرد.
سهراب احمدی کیوریتور نمایشگاه، تم، انتخاب عکاسان و آثار را مبتنی بر اصلی میداند که در نقد مدرن بر اساس فضا و جغرافیا، به «خط افق» معروف است، او توضیح میدهد: «در این تفکر بین منِ خلاق، جهان پیرامون و تصویر، رابطه در ابتدا نظیر به نظیر است اما هر چه نزدیکی عکاس به تصویر بیشتر میشود خط افق زمین و آسمان یکی شده و نمیتوان تشخیص داد که به راستی تصویر خلق شده، تصویری از درون عکاس است یا از برون. در واقع عکاس در این نمایشگاه اندیشه ورزی است که انتخابهایش مبتنی بر زیباییشناسی سنتی نیست. فرم و محتوا چفت و بست کامل دارند و علت آن است که هر فرم زاییدهی اندیشهای است متناسب با همان فرم و چیزی جز آن بیانگری لازم را نخواهد داشت.»
عباس کیارستمی، هنرمند بین المللی ایران با منظرهای خوش رنگ از دشتهای بکر ایران به حتم یکی از مصداقهای این خط افق اندیشگی ست که با یک عکس تک نسخه در گالری مژده حضور دارد؛ این عکس زیبا و انرژی بخش با ابعاد ۲۸در ۴۳ دست دل مخاطب را میگیرد و او را به دنیای فیلمهایی مانند خانه دوست کجاست میبرد.
اما دردی که در عکس محمد فرنود موج میزند و «زندان درون» نام دارد و تصویری تکان دهنده از مسافران قطاری را به ما نشان میدهد که گویی در کوپهها اسیر شدهاند و برای فرار، مهاجرت را ناگزیر برگزیدهاند هم خوانشی دیگر از «هستم، آنچه میبینم» است.
هر چند تماشای زاویه نگاه چهرههای به نام مانند مهدی سحابی، آرمان استپانیان، سیامک زمردی مطلق، آلفرد یعقوب زاده و… جذابیتهای خاص این نمایشگاه است اما عکسهای جوانان تثبیت شدهای مانند بابک حقی که سوژههایی مانند انعکاس تصویر اجسام و درختان را روی آب آسفالتهای شهر دیدهاند تماشایی ست.
دیگر هنرمندان حاضر نمایشگاه «هستم، آنچه میبینم» شهرام احمدزاده، مهدیه افشار، رامین حائری زاده، مجید حجتی، هوفر حقیقی، سارا ساسانی، مریم سعیدپور، نازلی عباسپور، نازلی عباسی، فرشاد فرشته حکمت، پریسا فهامی، بابک کاظمی، مجید کورنگ بهشتی و وحید مومنزاده هستند که آثارشان تا ۲۳ شهریور به تماشاست و علاقمندان با رعایت تمامی قوانین بهداشتی و فاصله اجتماعی میتوانند در گالری مژده به نشانی سعادت آباد، خیابان علامه شمالی، کوچه هجدهم شرقی، پلاک ۲۷ دیدن کنند.