به گزارش هنرآنلاین، بهناز آزادنیا نقاش و هنرمند اصفهانی حاضر در سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره تجربه حضور خود در این رویداد گفت: من در دوره دهم هم در جشنواره حضور داشتم و شرایط طوری بود که خودم حضوری به تهران آمده و کارها را از نزدیک میدیدم.
وی افزود: اثر من که در این دوره به نمایش درآمده، درباره فرهنگ و اجتماع و نقشی که خود من در این جامعه دارم است. بهکارگیری رنگ خاکستری هم به دلیل روزهای خاکستری فعلی است.
این هنرمند اظهار کرد: ما آثار نمایشگاه را از فضای مجازی دنبال کردیم، به نظرم آثار منتخب این دوره نسبت به دورههای قبل کمتر تحت تأثیر سلیقههای حزبی قرار گرفت.
وی ادامه داد: عدم حضور در فضای نمایشگاهی و برنامههای گروهی باعث شد که هنرمندان در این مدت کمتر یکدیگر را ببینند و تبادلنظر کنند که امیدوارم هرچه سریعتر روزهای کرونایی به پایان برسند.
نیلوفر ابراهیم نیا هنرمند سرامیست حاضر در جشنواره فجر درباره اثر خود که از مجموعه هویت غایبهاست گفت: این اثر یکی از آثار مجموعهای است که پیشتر کار کردم و یکی از آنها هم در دوسالانه سرامیک ارائه شد. پیام اثر هم درباره تودههایی است که ذهن انسان را تحت تأثیر قرار میدهند و به انسان دستورالعمل صادر میکنند.
وی افزود: نمایشگاه و آثار این دوره جشنواره فجر به ویژه کارگاه عیدی سازی خیلی خوب و جدید بودند. به نظرم جشنواره به کسانی که تازه کارشان را شروع کردهاند انگیزه میدهد. این سرامیست اظهار کرد: قبل از جشنواره فجر دوسالانه سرامیک هم برگزار شد اما محدودیتهایی که کرونا به وجود آورده باعث میشود که ما خیلی نتوانیم در نشست و کارگاهها شرکت کنیم. وقتی این امکان وجود نداشته باشد ارتباط هنرمندان با یکدیگر و در نتیجه فضای هنری بی رونق تر میشود.
ایمان صمدی که حدود 10 سال است در رشته عکاسی فعالیت دارد، اولین حضور خود در جشنواره تجسمی فجر را تجربه میکند. تاکنون آثار او در چندین جشنواره داخلی و خارجی هم منتخب شده است.
این هنرمند درباره اثر خود توضیح داد: عنوان اثر «فریاد صخرههاست» و یک عکس تجسمی است که در منطقه بردیج تهران گرفته شده و خیلی از افراد که آنجا میروند طبیعتاً اشکال مختلفی را برداشت میکنند. در این عکس انگار دو شخص در کنار هم قرار گرفته و فریاد زمانه را به گوش فلک میرسانند.
وی افزود: هدف اصلی ثبت این تصویر، کنایه به روزگار کرونایی و فشارها و سختیهای امروز بوده است.
صمدی درباره کیفیت آثار جشنواره فجر توضیح داد: از بخش عکس نمایشگاه کامل بازدید کردم. عکسهای قابل قبولی به نمایش درآمدهاند و افراد صاحب نامی هم حضور دارند که من در مجموع از دیدن بیشتر عکسها لذت بردم.
وی ادامه داد: من دوست دارم همراه با سختیها، امیدها را هم ثبت کنم. ما در حوزه مستند بیشتر به سمت سختیها و ناملایمات میرویم اما میشود درعینحال به امیدها هم توجه کرد.
سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا ۳۰ بهمنماه به کار خود ادامه میدهد و بازدید از نمایشگاه این جشنواره به صورت حضوری با رعایت پروتکلها از ساعت ۱۰ تا ۱۸ هر روز و همچنین مجازی در دسترس است.