به گزارش هنرآنلاین، در سومین روز پانزدهمین اجلاس کمیته بینالدول میراثفرهنگی ناملموس یونسکو که به میزبانی جامائیکا در حال برگزاری است پرونده هنر مینیاتور که بهصورت مشترک توسط ایران با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان به یونسکو ارائه شده بود مورد بررسی قرار گرفت و به ثبت جهانی رسید.
محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی کشور در حاشیه برگزاری این اجلاس مجازی ضمن تشکر از دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی و سید عبدالمجید شریفزاده مدیر گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و مسئول تهیه بخش ایرانی پرونده در خصوص اهمیت ثبت هنر نگارگری (مینیاتور) به سایت خبری وزارت میراث فرهنگی گفت: ثبت یک هنر خاص برای یک کشور جایگاه نیاکان مردمان آن کشور را برجسته کرده و نوعی واکنش عاطفی را نسبت به میراثفرهنگی و هنری ایجاد خواهد کرد.
او افزود: ثبت هنر مینیاتور میتواند ضمن ارتقای جایگاه منطقه در زمین تنوع فرهنگی جهان، قدرت تخیل و تأسیس یک هنر منحصر بهفرد را در آگاهی عمومی جامعه تقویت کند و بهعنوان محرکی نیرومند در زمین مطالعات هنری در زمینه و بافت فرهنگ جهانی، ایفای نقش کند.
طالبیان این هنر را نوع خاصی از نقاشی عنوان کرد که بر اساس ویژگیهای فرهنگی، ادبی و الزامات مبتنی بر مواد اولیه از قبیل طلا، نقره، شنگرف و لاجورد و نوع نگاه به جهان، طبیعت و تفسیر آن، در جوامع سنتی شکوفا شده و تا به امروز باقی مانده است.
به گزارش هنرآنلاین، سه پرونده "مراسم زیارت کلیسای تادئوس" بهصورت مشترک با ارمنستان، "جشن مهرگان" بهصورت مشترک با تاجیکستان و "هنر ساختن و نواختن عود" بهصورت مشترک با سوریه در روز پنجشنبه ۲۷ آذرماه ۹۹ مورد بررسی اعضای کمیته قرار خواهد گرفت.
پانزدهمین اجلاس مجازی کمیته بینالدول میراثفرهنگی ناملموس که از روز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۹۹ به میزبانی جامائیکا آغاز به کار کرده است تا ۲۹ آذرماه ۹۹ (۱۴ تا ۱۹دسامبر ۲۰۲۰) ادامه دارد.
نشستهای این کمیته هر روز بهصورت آنلاین از ساعت ۴ تا ۷ بعدازظهر برگزار میشود.