به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، دراین نمایشگاه مجموعه ای از 25 عکس از 14 عکاس به نمایش درآمده. عکس هایی که شاید در نگاه نخست حلقه ارتباطی آن ها به جزیک مورد که مونوکروم گرفته شده، رنگی بودن وثبت آن ها با دوربین دیجتال باشد. با این که عکس های این مجموعه در ژانرهای مختلف طبیعت، مستند اجتماعی و صحنه آرایی گرفته شده اند؛ اما با توجه به دلبستگی بیشترعکاسان شرکت کننده به مستند اجتماعی، نمایشگاه بیشتر سمت و سویی اجتماعی به خود گرفته. مثلا "آزاد کریمیان" از مراسم گل مالی درظهرعاشورا که در بیجار و خرم آباد مرسوم است، عکاسی کرده و یا سیل یکی از معضلاتی که از فروردین ماه سال جاری بخشی از مناطق مختلف ایران را دربرگرفت و از خود اثرات جبران ناپذیر مالی و جانی به جای گذاشت از نگاه "فرشاد قربان پور" و"امیر بدرعظیمی" دور نمانده است و"سمیرا تقوی" هم با دوعکس، تصویری از وضیعت کار زنان و دختران را در مناطق بومی و روستایی به نمایش گذاشته است.
به گفته "امیر بدرعظیمی"،"گروه هنرمندان آن" از سال 1395 با حضور اساتید عکاسی وهنرجویان این رشته هنری با هدف برپایی نمایشگاه عکس و آموزش، راه اندازی شده است و در گذر زمان به تعداد اعضای این گروه افزوده شده؛ هر چند که در کنار افزایش، همواره در گروه ها با ریزش اعضا روبرو هستیم، اما در حال حاضر این گروه 50 عضو دارد و تاکنون چهار نمایشگاه عکس و چند تورعکاسی در مناطق مختلف ایران برگزار کرده است.
بدرعظیمی که دبیری گروه و نمایشگاه گردانی این رخداد را برعهده دارد براین موضوع اذهان دارد که عکس های این مجموعه از تم مرکزی تبعیت نمی کنند و به نوعی براساس استیمنت مشترک گرفته نشده اند وصرفا گردآوری و انتخاب شده اند و یکی از دلایل تنوع و پراکندگی عکس های این نمایشگاه را عدم تمایل عکاسان جوان برای عکاسی از یک سوژه مشترک عنوان می کند.
شیوه انتخاب عکس های این نمایشگاه مبتنی برسه مرحله داوری بوده و داوری در مرحله نخست توسط "مصطفی اسدبیگی" و"امیر بدرعظیمی" صورت گرفته واز میان 100 عکس ارسالی به دبیرخانه، 50 عکس انتخاب شده. درمرحله دوم، داوری توسط "محمد مهدی رحیمیان" عضو شورای تجسمی خانه هنرمندان ایران صورت گرفته و درنهایت "امیربدرعظیمی" 25 عکس را برای نمایش انتخاب کرده است.
"محمد جعفری" عکاس جوانی که مدرک کارشناس ارشد رشته زمین شناسی دارد، برای نخستین باراست که درنمایشگاهی اثرش راه می یابد. او از دوران دبیرستان شیفته عکاسی بوده، اما به دلیل فراهم نبودن امکانات، نتوانسته در رشته عکاسی تحصیل کند. اما عشق به عکاسی چنان با جانش آمیخته بوده که تصمیم گرفته، در رشته زمین شناسی فعالیت نکند و هنرجوی رشته عکاسی شود وبا پیوستن به گروه هنرمندان آن تلاش می کند تا گوشه ای از فنون عکاسی را فرا گیرد.
او که 15 ماه است که به شکل نیمه حرفه ای عکاسی می کند، پس از کسب تجربه درشاخه های مختلف عکاسی تمایل دارد، تمرکزش را روی عکاسی تبلیغاتی بگذارد؛ هرچند محدودیت مالی که این روزها بخش عمده جوانان با آن روبرو هستند، هنوز برای او این امکان را فراهم نکرده است.
"حمیرا گودرزی" یکی دیگرازهنرمندان شرکت کننده این رویداد هنری و گویی او در میان سایر شرکت کنندگان، تجربه بیشتری دارد و سال ها شاگرد "عباس عرب زاده" بوده و دردو نمایشگاه گروهی به نمایشگاه گردانی او شرکت کرده.
او که هشت سال است به صورت حرفه ای عکاسی می کند، سال ها وامدار نگاه "عباس عرب زاده" بوده و تاکنون در ژانرهای تبلیغاتی، طبیعت، مستند اجتماعی و صحنه آرایی شده کار کرده و درچهار نمایشگاه گروهی شرکت کرده است.
برای این عکاس که با دوعکس صحنه آرایی شده و مستند اجتماعی دراین نمایشگاه شرکت کرده است، زنان جذاب ترین سوژه برای عکاسی به شمار می روند.
اومعتقد است؛ در جامعه ما آن گونه که باید برای زنان کاری نشده است و واقیعت زندگی آن ها از جهات مختلف به نمایش گذاشته نشده است، از این رو قصد دارد؛ تا تمرکزش را بر روی این موضوع بگذارد، هرچند می داند برای نمایش عکس هایی که در آن ها زنان سوژه عکاس هستند همواره با مشکل روبرو خواهد بود.
"اشکان صانعی" 22 ساله و دانشجوی ترم چهارم عکاسی از دانشگاه آزاد و مدت کوتاهیست که به جمع "هنرمندان آن" پیوسته است. او برای سومین بار است که با دو عکس در نمایشگاه گروهی شرکت می کند. او تمرکزش را عکاسی از طبیعت گذاشته است و براساس معیارهایی که این ژانر دارد، تمایل دارد که جلوه هایی از زیبایی سرزمینش را برای مخاطب عام به نمایش بگذارد و چون تنوع رنگ ازنگاه مخاطب عام از نقاط جذاب یک عکس به شمار می رود؛ ترجیح می دهد که عکس هایش رنگی باشند، تا مونوکروم.
این عکاس که پیشتر نفر نخست جشنواره "همگام با طبیعت" شده، خود را در عکاسی طبیعت وامدار"بردیا سعادت"، "سعید محمدزاده" و"پدرام میرصادقی" می داند و معتقد است، اگرعکاسی بخواهد دراین رشته پیشرفت کند باید ضمن کسب تجربه نسبت به تجربیات عکاسان پیشکوت نیزبی اعتنا نباشد.
"فرشاد قربان پور" روزنامه نگار باسابقه که در دو ماه اخیر گزارش های متعددی از سیل اخیر درمطبوعات نوشته و خود یکی از بنیان گذران گروه "هنرمندان آن" است، از دلبستگی اش به عکاسی مستند اجتماعی می گوید و معتقد است؛ دراین ژانر"آن" حرف اول را می زند و هیچ عکاس دیگری نمی تواند دقیقا وعینا لحظه ای که یک عکاس مستند ثبت کرده است را شکار کند.
او با این که در خطه زیبای گیلان متولد شده و بی شک تصاویر زیبایی از این منطقه بر جسم و جانش نقش بسته است، اما علاقه ای به عکاسی از طبیعت ندارد، او می گوید: اگر قرار باشد روزی از طبیعت عکاسی کنم حتما درهر فریمی که ثبت می کنم انسانی حضور خواهد داشت.
او که پیشتر در پنج نمایشگاه گروهی عکس هایش به نمایش درآمده، ابراز امیدواری کرد که درسال های آتی شرایطی فراهم شود تا عکس های برگزیده این گروه در قالب کتابی نیز چاپ شود.
گروه "هنرمندان آن" از سال 1395 تاکنون دو نمایشگاه در "گالری برج آزادی"، گالری "هنر ایران" و"تابستان" برگزار کرده است.
دراین نمایشگاه عکس هایی ازمهدی علیزاده، اشکان صالحی، امیربدرعظیمی، فرشاد قربان پور، آزاد کریمیان، حمیرا گودرزی، سمیرا تقوی، مهری مهریزی، محسن خضرر پور، محیا پور صالح، حامد مرادی، محمد جعفری و محسن جعفری به نمایش درآمده است.
نمایشگاه گروهی عکس "هنرمندان آن" تا 23 اردیبهشت ماه در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران برپاست.