به گزارش هنرآنلاین، نمایشگاه عکس "سرنوشت تو را بتی رقم زد که دیگران میپرستیدند" شامل عکسهایی است که خانم مسعودی از مرضیه ابراهیمی آخرین قربانی اسیدپاشیهای بیهدف اصفهان، گرفته است. علت حضور خانم سیاوشی در این نمایشگاه بخشی هم مربوط به اهتمام او در جهت قانونی نمودن "محدودیت خرید و فروش اسید" است.
خانم سیاوشی پس از بازدید از نمایشگاه گفت: علی رغم اینکه سعی شده بود فضای خشن و دردناک برخی عکسها با ورود به حوزههای زنانه مثل آرایش و پیرایش تلطیف شود یا عکسهایی که با موضوعیّت زیبایی این خانم بود، ولی علی رغم تمام اینها تصاویر ثبت شده در عکسها و موضوع اسیدپاشی و خشونتی که نسبت به این خانم واقع شده است، خیلی خیلی دردناک بود.
وی افزود: عکسها به هر حال به نوعی زندگی فعلی این خانم را نشان میدهد و گرچه به نظر میرسد موضوع اصلی در مورد خشونتِ واقع شده توسط اسیدپاشی است ولی در عکسها معلوم بود که مردم به شکل عجیبی نگاهش میکنند و واکنشهایشان ناراحت کننده است؛ یعنی "خشونت" دوباره و به صورت غیرتهاجمی در زندگی معمول روزمره در هرلحظه در شکلهای مختلف نسبت به او روا میشود و انگار این اتفاق تلخ برای این خانم هیچوقت تمامی نخواهد داشت و همینطور ادامه پیدا میکند.
سیاوشی تصریح کرد: به همین دلیل هم وقتی خانم مرضیه ابراهیمی آمد پیش من گفت "به هیچ وجه جنبه تشدید مجازات در این حوزه را نبینید، بلکه به دنبال پیشگیری از این قضیه باشید چون الان به اندازه کافی خشونت در جامعه ما هست"؛ و این را میشود در این عکسها هم دید. در مورد زحمتی که عکاس جوان خانم مسعودی، در این بحث مهم خشونت علیه زنان داشته، امیدوارم نمایشگاههایی از این نوع بیشتر باشد، چون یک فضاسازی فرهنگی بسیار خوبی در حوزه آسیبهای اجتماعی انجام میدهد که مردم هم مشکلات را از طریق عکس یا مدیومهای هنری دیگر به خوبی میبینند و همینکه در این زمینه آگاهی میگیرند، از طریق تبادل اطلاعات و صحبتهایی است که انجام میشود. یک مساله خیلی مهم در این عکسها غیر از این ویژگی که یک زن در تمام آنها حضور دارد و اینکه موضوعش موضوع مشخصِ "مرضیه ابراهیمی" است؛ و اینکه حالا این آسیبی که به چهره او خورده به نوعی ترسیمکننده خشونتی است که در جامعه نسبت به این خانمها روا شده و واقعا هم "بیدلیل"، یعنی خانمی که صبح سوار ماشینش شده برود سر کارش، یکهو دچار این مساله شده و اصلا متوجه نشده که چه اتفاقی برایش افتاده و چرا؟؛ باید کمک کنیم تا این خشونتهای کور را کاهش دهیم؛ یعنی خشونتهای بیدلیل که مشخص نیست ریشهاش از کجاست ولی در هر حال متاسفانه در جامعه وجود دارد، باید زمینه بروز این خشونتهای کور را تا جایی که میشود محدودتر و محدودتر کرد. این اتفاق نمیافتد مگر با فضاسازی فرهنگی و قانونی کردن محدودیت خرید و فروش اسید، برای گسترش مبحث "پیشگیری" انشاالله.