به گزارش هنرآنلاین، دنیا رستمی گفت: قارا چوخا اویان دومین نمایشگاه نقاشی من است و در این نمایشگاه مجموعهای از نقاشیهایم که روایت داستانی دارند را در معرض دید علاقهمندان میگذارم.
این نقاش جوان ادامه داد: من ذهن قصه گویی دارم و نقاشیهایم هر یک روایت داستانی مستقلی دارند و با هم یک کلیت را می سازند. نقاشی این مجموعه نیز از سال 1394 به این سمت شکل گرفتهاند و بخشی از نقاشیهای این مجموعه پیش از برپایی نمایشگاهام به فروش رفتهاند.
رستمی با اشاره به تکنیک و فرم و ابعاد نقاشیهایش گفت: در این نمایشگاه بیش از 30 نقاشی که هر یک ابعاد خاص خودشان را دارند به نمایش در میآیند. برخی از این نقاشیها بر روی مقوا اجرا شدهاند و برخی نیز بر روی فیبر هایی که فرمهای منظمی ندارند. تکنیک تمام نقاشیهای این مجموعه ترکیب مواد است.
او ادامه داد: همه آدمها زمانی که درد داریم و ناراحت هستیم به زبان مادریمان حرف میزنیم و من با این که در تهران متولد شدهام اما زبان مادریام ترکی است و زمانی که میخواهم از دردهایم حرف بزنم به زبان ترکی حرف میزنم. در این مجموعه نیز به نوعی از دردهایم حرف زدهام، دردهایی که تنها درد من نیست درد جامعه انسانی است.
رستمی درباره عنوان نمایشگاهش گفت: در اساطیر و فولکلور آذربایجان برای هر فرد، شخصیتی وجود دارد به نام "قاراچوخا " که وظیفهاش نگهبانی و حفاظت از اوست. تاکنون هیچ توصیفی از شخصیت قاراچوخا نشده است اما اگر فردی خوشبخت باشد میگویند که قاراچوخای او بیدار است و اتفاقات خوب در زندگی او میافتد. "قاراچوخا "اشرار را دفع می کند.
او افزود: اگر قاراچوخای شخصی بیدار باشد، او را از هر گونه آسیب و صدمه محافظت میکند، و اگر خواب باشد، انواع مخاطرات به سراغ شخص خواهد آمد. در قدیم در شهرهای آذربایجان مرسوم بوده است که در شب چهارشنبه سوری هر یک از افراد تعدادی سنگ را از شرق به غرب میچید و روی هر یک از سنگها نامی مینوشتند و روی نخستین سنگ نام قارا چوخا را مینوشتند و پس از اآن نام پدر, مادر ,فرزند و همینطور این نامها ادامه پیدا میکرد.
رستمی ادامه داد: با این کار قصد داشتند که قارا چوخای آن فرد بیدار باشد و حافظ جان,خانواده و مال او باشد. هنوز این رسم در برخی از شهرهای کوچک آذربایجان اجرا میشود. من نیز با الهام از این اسطوره نقاشیهایم را خلق کردهام.
دنیا رستمی متولد 1361 تهران و کارشناس نقاشی است. او از 10 سالگی تا پیش از درگذشت محمد ابراهیم جعفری شاگرد او بوده است. دنیا رستمی نخستین نمایشگاه نقاشیاش را در سال 1384 در گالری هنر فرهنگسرای ارسباران برپا کرد و تاکنون آثارش در بیش از 8 نمایشگاه گروهی در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
نمایشگاه نقاشی دنیا رستمی از 25 خرداد تا 12 تیرماه در گالری ماه برپاست. گالری ماه در خیابان افریقا (جردن) بلوار گلستان, پلاک 16 واقع شده است و روزهای یکشنبه تعطیل است.