سرویس تجسمی هنرآنلاین: فرهاد علی اکبری، مدیر موزههای هلالاحمر از خلق بزرگترین تابلوی صلح و بشر دوستی در ایران خبر داد و در این باره به خبرنگار هنرآنلاین گفت: با توجه به اینکه 18 اردیبهشتماه روز صلیب سرخ و هفته هلال احمر به شمار میرود، خلق تابلویی با موضوع صلح و بشر دوستی مدنظر قرار گرفت.
او ادامه داد: در این کارگاه که در آن بیش از 15 هنرمند حرفهای نقاش و طراح حضور دارند، نمادها و نشانههای صلح و بشر دوستی بر روی یک بوم 10 متری اجرا میشود.
مدیر موزههای هلال احمر تصریح کرد: در تمام دنیا تابلوها و آثار بسیاری درباره صلح رقم خورده است اما به جرات میتوان گفت که این تابلوی 10 متری بزرگترین اثری است که در ایران اجرا میشود.
علی اکبری از مشارکت مردم در اجرای این تابلو خبر داد و تصریح کرد: مردمی که برای بازدید از پروسه اجرای این تابلو به موزه صنعتی میآیند، نیز در این اثر مشارکت دارند البته این حضور و مشارکت به معنای الزاماً کار کردن مردم نیست.
او تأکید کرد: در اجرای این اثر گاهی دستها و بدن بازدیدکنندگان دورگیری میشود و در کار به چشم میآید که خود نوعی مشارکت به شمار میرود زیرا این حضور مردم برای جمعیت هلال احمر اهمیت بسیار زیادی دارد.
مدیر موزههای هلال احمر افزود: در هلال احمر تمام فعالیتها داوطلبانه است بر همین مبنا نیز مشارکت مردم یک نیاز ضروری است که ما در کارهای هنری نیز به آن اهمیت میدهیم.
علی اکبری از نمایش این اثر در موزه صنعتی خبر داد و اضافه کرد: این اثر نیز در موزه علی اکبر صنعتی به نمایش گذاشته میشود البته مذاکراتی نیز برای نمایش این آثار در موزه ژنو صلیب سرخ نیز داشتهایم که انشاالله به زودی نتایج آن مشخص میشود.
آزیتا صفوی، مدیر ورکشاپ صلح و دوستی اجرای این پروژه را اتفاقی مثبت دانست و در این باره به خبرنگار هنرآنلاین گفت: هنرمندان حاضر در این پروژه اساساً کسانی هستند که در بیشتر فعالیتهای فرهنگی حضور داشتهاند و نمونههای بیشماری نظیر کارهای زیست محیطی و فرهنگسازیهای شهری را انجام دادهاند.
او افزود: ما در این تابلو به مناسبت روی جهانی صلیب سرخ و هلال احمر سعی کردیم که با حضور 15 هنرمند حرفهای بر روی بومی 10 متری با عرض 5/1 متر کار جمعی انجام دهیم.
مدیر ورکشاپ صلح تصریح کرد: با توجه به اینکه هنرمندان حاضر در این طرح، تجربه چنین اقداماتی را پیشتر نیز داشتهاند، بر همین مبنا نیز بعد از مشخص شدن ابعاد و جزئیات کار، جلسهای جهت هماهنگی با آنان داشتیم که سبب شد هر هنرمندی ایده خود را در قالب طرح کلی کار کند.
صفوی ادامه داد: در این تابلو ما سعی داریم که طرحی مردمیتر را ارائه کنیم زیرا به تجربه دریافتهایم که هنر بهتر از هر روش دیگری میتواند بر روی مردم تأثیرگذار باشد.
او تأکید کرد: بدیهی است که مردم از طریق دیدن آثار هنری بیشتر میتوانند با مفاهیم ارتباط برقرار کنند به همین خاطر نیز ما سعی داریم که ارتباط جامعه هنری با مردم را از این طریق افزایش دهیم.
حسین طادی، هنرمند حاضر در این ورکشاپ نیز اجرای چنین تابلویی را اتفاقی مثبت خواند و در این باره گفت: ما کشوری هستیم که طعم جنگ را چشیدهایم بر همین مبنا نیز کار کردن بر روی موضوع صلح و دوستی برای هنرمندان دارای انگیزه بالایی است.
او افزود: در این اثر مردم به شکلی مستقیم مشارکت دارند زیرا کار به صورت فیگوراتیو است و ما با استفاده از مردم قالبهایی را بر روی تابلو ایجاد میکنیم.
این هنرمند تصریح کرد: با توجه به حضور هنرمندان طراح در این ورکشاپ میتوان گفت که عنصر طراحی در این اثر بسیار پررنگ است.
طادی ادامه داد: تعامل بین هنرمندان در راستای اجرای این تابلوی بزرگ از صلح و بشر دوستی بسیار خوب است البته امیدوارم که چنین اقداماتی بتواند در عرصه صلح و بشردوستی فرهنگسازی کند.
او استقبال مردم از این رویداد را مثبت خواند و گفت: با توجه به اینکه موزه علی اکبر صنعتی در یکی از شلوغترین بخشهای تهران است، استقبال مردمی بسیار خوب بوده و سبب شده که تبادل نظر و پرسش و پاسخ از سوی مردم شکل گیرد.
شایان ذکر است، در این ورک شاپ امین تیمار، امیر محمدزاده، حسین طادی، راحله قویپنجه، آذین رستمی، زهرا نیکو رای، محمد فروهیده، ساناز پسندیده، زهرا دادور، چکامه فرهودی، حسین غفوری، بهنام بخشی، نرگس اهرابی فخر و محمدرضا جبیری به عنوان هنرمندان مجری طرح حضور دارند.
بر اساس این گزارش، علاقهمندان میتوانند تا 21 اردیبهشتماه برای دیدن این اثر به موزه علی اکبر صنعتی واقع در تهران، ضلع شمال غربی میدان امام خمینی (ره)، ابتدای خیابان فردوسی، شماره ۵۶ مراجعه کنند.