سرویس تجسمی هنرآنلاین: رزیتا شرفجهان مدیر گالری طراحان آزاد در گفتوگو با هنرآنلاین درباره فعالیتهای این گالری در سال 96 گفت: سال گذشته برای ما بسیار پر کار بود و مانند همیشه در روزهای تابستان و ماه رمضان هم مشغول کار بودیم. نمایشگاههای خیلی خوبی برگزار کردیم و لطف مهم سال گذشته برای ما، همکاری تنگاتنگ با شهرهای دیگر ایران بود. بر همین اساس 4 نمایشگاه در شیراز داشتیم و 2 نمایشگاه در اصفهان برگزار کردیم. متقابلا از هنرمندان شهرهای دیگر دعوت کردیم تا آثار خود را در گالری طراحان آزاد به نمایش بگذارند و کارهای بسیار قوی با ایدههای بکری در این میان دیدیم.
شرفجهان افزود: سال 96 نمایشگاه کارت پستالهای بیش از صد هنرمند با عنوان "پشتنویسی" در گالری طراحان آزاد برگزار شد و پشت آنها توسط هنرمندان چند خطی خطاب به کسی که صاحب آن کارت میشود نوشته شده بود. آثار باقی مانده از این نمایشگاه در حال سفر و نمایش در سراسر کشور است و در طول مسیر آثاری از هنرمندان شهرستانی به آن اضافه شده است. هنرمندان مطرحی مانند فرح اصولی، فریدون آو، خسرو سینایی، جواد مجابی و... در این پروژه مشارکت داشتند و گفت و گوی خوبی در آن با مخاطبان برقرار شد.
این گالریدار افزود: بعضی هنرمندان ایرانی مقیم خارج از کشور هستند که تا به حال در ایران نمایشگاه نداشتهاند و یا سالها از نمایشگاه آنها میگذرد. ما فرصتی برای آنان فراهم کردیم که آثار خود را به نمایش بگذارند تا مخاطبان با این هنرمندان که بسیار پیشرو هستند بهتر آشنا شوند. در داخل ایران هم هنرمندانی هستند که کمتر شناخته شدهاند ولی آثار بکر و دیدنی دارند که به نظر من میارزد هر زحمتی را متقبل شویم و آنها را در گالری نمایش دهیم.
او درباره برنامههای گالری در سال جدید گفت: هنرمندان ثابت ما مثل حامد صحیحی، سمیرا اسکندرفر، معصومه مظفری و... امسال هم نمایشگاه خواهند داشت. اولین نمایشگاه خود را با آثار بهناز قاسمی که از هنرمندان مقیم خارج از ایران است و آثار او در موزههایی مانند بریتیش میوزیوم نگهداری میشود آغاز کردیم. همچنین برنامههایی برای برگزاری نمایشگاه در همدان، تبریز، لاهیجان و کرمان داریم و فصل تابستان را به نمایشگاه هنرمندان جوانی اختصاص میدهیم که برای اولین بار نمایشگاه میگذارند.
شرفجهان درباره شرایط کنونی هنرهای تجسمی در ایران گفت: ما با تعداد زیادی فارغالتحصیل هنر مواجه هستیم و هر سال تعداد زیادی گالری جدید افتتاح میشوند. شاید سوال ایجاد شود که چرا گالریها زیاد هستند و آیا همه آنها صلاحیت این کار را دارند؟ ولی اگر نگاه کلانتری داشته باشیم، این روند باید اتفاق بیفتد. به نظر من هر قدر از نظر کمیت رشد کنیم سرانجام به کیفیت میرسیم. کثرت هنرمندان و گالریها باعث میشود در طول زمان تعدادی از آنها ریزش کنند و در نهایت آنها که قوی و جدی هستند، باقی بمانند و رقابتی در سطح بالاتر از نظر علمی و فرهنگی صورت بگیرد.
او درباره شرایط اقتصادی و فروش آثار هنری گفت: با شرایطی که به لحاظ سیاسی در جامعه و سطح بینالملل وجود دارد توقع بیجایی است که فقط به فکر فروش آثار باشیم. همین که بتوانیم به کار خود ادامه دهیم و استانداردهای خود را حفظ کنیم، کافی است. باید به هنرمندان جوان تفهیم شود که بخشی از کار ما فروش آثار است و بخش اصلی هنر که از ابتدا وجود داشته نباید فراموش شود. چنین شرایطی در طول تاریخ و در جوامع مختلف وجود داشته و باید با آن کنار آمد.