سرویس استان های هنرآنلاین: شیما پورسهم الدین از پذیرفته شدن فیلم کوتاه "غروب، مرگ، شکستن، سکوت، تنهایی" در بخش تجربی پنجاه و ششمین جشنواره منطقهای سینمای جوانان- بوشهر، از ۸ تا ۱۰ اسفند خبر داد و گفت: این اثر حدیثی شاعرانه از یادآوری خاطراتی است که در اعماق ما از سالها وجود دارد و زمانی بیرون میآید که ما از آن نقطه که این خاطره را در آنجا تجربه کردیم عبور میکنیم و شاید از آن لحظه آدمهای زیادی در اطراف ما وجود داشته باشند، اما این خاطره را باید در خفا و سکوت مرور کرد.
وی ادامه داد: این فیلم روایتگر حکایت دو زوج سوار بر ماشین در جادهای منتهی به دریا در زمان غروب است؛ جایی که هر کدام خاطراتی برایشان زنده میشود.
پورسهم الدین این فیلم را دارای فضای تجربی و شعرگونهای معرفی کرد که میشود پنداشت این کار تلفیق شعر و سینما باشد که حتی اسم این فیلم از شعری برداشته شده است.
این بانوی فیلمساز گفت: "غروب، مرگ، شکستن، سکوت، تنهایی" برای هر چه که درد است باز تسکینی است و بر ایده استوار است و بر خلاف فیلم مستند که در آن روایت حرف اول را میزند در این فیلم، پرداخت اهمیت دارد، اما در سینمای کوتاه امروز، ایدههای که ساخته میشود در واقع ایدههای فیلم بلند محسوب می شود که به زور در قالب فیلم کوتاه جا گرفته و یا یک سکانس از فیلم بلند است.
پورسهم الدین ابراز داشت: به نظر من هیچ دانشگاهی نمیتواند هنرمند تحویل جامعه دهد و خلق هنر نیاز به سالها تجربه، پشت کار، ممارست و سالها مطالعه شخصی و ذهنی و سالها دیدن آثار هنری به جا مانده دارد؛ ولی امروزدر دانشگاهها فقط یک فضای کاذب حاکم شده که هیچ ارتباطی با فضای هنر ندارد.
او با اشاره به اینکه کاش در استان فارس بیشتر فکر سینما میبودند تا بازیگران و کارگردانها و دیگر عوامل فیلم در این شهر به ادامه حیات هنری خود دلخوش باشند، اظهار کرد: شاید در ابتدا بعضی سعی در اعمال دیدگاه خود به فیلمسازان و هنرمند داشته باشند و یکی از نشانههای آنها محدود کردن جشنوارهها و بودجهها به موضوعات خاص است، اما هنر و هنرمند واقعی باید طوری راه خود را ادامه دهد که جامعه بتواند برای پذیرفتن ایدههای آنها به راحتی همراه شود.
نویسنده فیلم کوتاه "غروب، مرگ، شکستن، سکوت، تنهایی" مسعود احمدی، کارگردان شیما پورسهم الدین، بازیگران کریم آبادی، سیامک کمالی، هدیه والا، آزاده میگلی، امیر علی کریمی، مرجان قاسمی، شیما پورسهم الدین ومسعود احمدی هستند.
لوکیشن تصویربرداری در بوشهر بوده و تیم بازیگری تلفیقی از بازیگران شیراز و بوشهر است که آزاده میگلی و کریم آبادی از بازیگران تئاتر بوشهر در آن نقش داشته و مدت تصویر برداری این فیلم نیز حدود ٢ هفته به طول انجامیده است. این فیلم تا کنون افتخارات زیادی کسب کرده است.
این فیلم در یازدهمین جشنواره کل گراش نیز به عنوان بهترین فیلم تجربی شناخته شد که تدوین به عهده خود کارگردان (شیما پورسهم الدین) بود و جایزه به همراه تندیس بهترین تدوین این جشواره را از آن خود کرد و بهترین فیلم تجربی در جشنواره استانی فارس شناخته شده است. علاوه بر اینها در بخش تجربی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، جشنواره کشوری پروین اعتصامی و جشنواره action on film America (جشنواره آمریکا) نیز حضور داشته است.
الهه بهرامی