به گزارش هنرآنلاین، به نقل از زریوار خبر، مستند "چشم آواز" که به نویسندگی و کارگردانی ریبوار محمود پور است از هفت منظر به ابعاد زندگی این هنرمند می پردازد.
محمود پور با بیان اینکه از اول آبان این مستند آغاز به کار کرده است، افزود: فیلمبرداری این مستند تا فروردین سال آینده طول خواهد کشید. و در جشنواره های داخلی و خارجی به نمایش در خواهد آمد.
کارگردان این فیلم مستند گفت: هنرمند عین الدین الماسی از شیرخوارگی از نعمت بینایی محروم بوده اما با تاکید بر توانایی های نهفته در خود و رو حیه امید در خود توانسته است حامل این پیام باشد که معلولیت محدودیت نیست .
وی افزود: ماموستا عین الدین تاکنون علی رغم اینکه توانسته است در دنیای هنر جایی برای خود باز کند اما تا کنون مستندی و فیلم کوتاهی از این هنرمند در دسترس علاقمندان قرار نگرفته است.
تهیه کنندگی این مستند را انجمن سینمای جوان سنندج بر عهده گرفته است.
عین الدین الماسی خواننده و نوازندهٔ نابینای کرد که در میان مردم کُرد به عین الدین مشهور است در سال ۱۳۳۹ در روستای دزلی شهرستان سروآباد در خانوادهای بی بضاعت به دنیا آمد.
عین الدین در ده ماهگی چشمانش را به خاطر ابتلا به بیماری از دست داد و بدین گونه بود که زندگی سراسر تاریک و سیاهی را در دنیایی خالی از نور و تصویر و رنگ اما سرشار از آواز و نغمه آغاز کرد. زیستن در این دنیا هیچ گاه عین الدین را از زندگی مأیوس نکرد بلکه باعث شد که نابینایی اش را با تکیه بر استعدادی که در آواز و نوازندگی داشت جبران کند.
وی از سال ۱۳۵۰ تا کنون مشغول فعالیت در عرصه موسیقی است. گاهی هم شعر می گوید. آهنگ های زیادی هم ساخته است. عین الدین سازهای دف، دایره، نی، بالابان، شمشال و فلوت را به خوبی می نوازد و در ضمن طبل و تنبک هم می زند.
او تا کنون در محضر اساتید بزرگ موسیقی کردی از جمله استاد حسن کامکار شاگردی کرده و با گروه های متعددی هم به طور پراکنده و مقطعی همکاری کرده است. گاهی آواز خوانده و گاهی هم به عنوان نوازنده حضور داشته است.