به گزارش هنرآنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی عصر روزگذشته در اختتامیه دهمین کنگره بینالمللی امام سجاد(ع) با قدردانی از میزبانی این دوره از سوی استان هرمزگان اظهار داشت: ساحتهای وجودی در بحث انسانشناختی به چهار بخش یعنی رابطه انسان با خود، انسان با انسان، انسان با جهان و انسان با خدا تقسیم میشود.
وی گفت: امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه پاسخهای متعددی به این چهار ساحت داده است، البته این ساحتها همیشه با سه سوال اصلی مواجه بوده است: تصور ما از روابط انسان در این ساحتها و اینکه انسان در این رابطهها به دنبال چه چیزی است و چگونه میخواهد آن را به دست آورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در مورد سوال اول صحیفه سجادیه تصاویر درستی از این روابط را ترسیم میکند، اما در مورد دو سوال دیگر باید گفت صحیفه امام سجاد(ع) خواستههای انسان را طبقهبندی میکند، در واقع در این کتاب امام به همگان تعلیم میدهد که در روابط خود به دنبال چه چیزی بوده و از این روابط چه میخواهد.
صالحی با ذکر نمونههایی از این ساحتها یادآور شد: ممکن است انسان در برخی مواقع به تنگدستی شدید برسد و در همین خصوص امام سجاد(ع) در دعای ۲۹ صحیفه میفرمایند "بار خدایا ما را در روزیهامان به بدگمانی و در مدت زندگی به آرزوهای دراز آزمودهای، تا جایی که روزیهای تو را از روزیخواران خواستیم و به آرزوی عمر طولانی در عمر سالخوردگان طمع بستیم." این بیان نشان میدهد باید در روابط خود با خدا چگونه باشیم.
وی افزود: امام سجاد(ع) همچنین در دعای ۳۵ صحیفه سجادیه میفرماید "بار خدایا مرا به قضایت دلخوش کن و سینهام را به موارد حُکمت گشاده فرما و به من اطمینان ده که به سبب آن اقرار کنم که قضای تو جز به آنچه خیر است روان نشده و شکرم را بر آنچه از من باز داشتهای افزونتر از شکرم بر آنچه به من عنایت کردی قرار ده" در این دعا امام ما را متوجه میکند که گاهی انسان به برخی نداشتهها باید شکر کند، به عبارتی دیگر انسان باید شاکر خدا باشد که در بسیاری از شرایط قرار نگرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انسان چگونه از خداوند چیزی را بخواهد بسیار مهم است، گفت: امام در صحیفه سجادیه از خداوند متعال میخواهد تمام کسانی را که به ایشان ستم روا کردند بخشیده و عفو کند و حتی در روز قیامت پرده از گناه آنها برندارد. این اوج ارتباط انسان با خدا است.
صالحی بیان کرد: اگر ساحتهای حضوری انسان را با طرح این سوالها عجین کنیم صحیفه سجادیه در این بخش آموزه های بسیاری دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از تمام بانیان این ده دوره کنگره تشکر میکنم و امیدوارم در گام دوم انقلاب اسلامی که رهبر معظم انقلاب به اخلاق معنوی اشاره کردند در این مسیر بتوانیم از صحیفه سجادیه به خوبی بهره ببریم.