سرویس استان‌های هنرآنلاین: مهدی امیدبخش با اشاره به برگزاری جشنواره اولین ملی شعر رضوی در شیراز، بیان کرد: جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) از ١٦ سال پیش در دستور کار قرار گرفت و فارس پیشگام در برگزاری این رویداد بوده است.

او با بیان اینکه فارس و شهر شیراز میزبان دو دوره جشنواره اقوام شعر رضوی بوده است، افزود: امسال نیز این پیشنهاد بر این بود که با توجه به پیشینه فارس و شهر شیراز در ادبیات، میزبان اولین دوره جشنواره ملی شعر رضوی باشیم.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس ادامه داد: با توجه به متن فراخوان که به بنیاد بین‌المللی رضوی ارسال شد، چهار قالب شعری مثنوی، رباعی، غزل و دوبیتی برای این دوره از جشنواره پیش‌بینی شد.

امیدبخش با بیان اینکه آثار زیادی تاکنون از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، گفت: تلاش خواهیم کرد که در این دوره از جشنواره انتظارات شاعران شرکت کننده برآورده شود.

او همچنین با اشاره به این نکته که سطح جوایز نیز امسال سطح مطلوبی دارد، اعلام کرد: برای نفرات اول هر چهار قالب شعری چهار میلیون، نفرات دوم سه میلیون و نفرات اول دو میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس خاطرنشان کرد: امسال پیش از آغاز جشنواره، استان به چهار منطقه تقسیم شده و در این راستا چهار پیش جشنواره برای سنجش ظرفیت جشنواره اصلی برگزار خواهد شد.

به گفته امیدبخش این پیش جشنواره در جنوب استان به مرکزیت شهرستان گراش ١٥ تیرماه، در شهرستان کازرون به مرکزیت شهرستان‌های غربی در ١٦ تیرماه، در شهرستان‌های شمالی به مرکزیت شهرستان آباده در ١٧ تیرماه و در شهرستان‌های شرقی استان به مرکزیت شهرستان فسا در ١٨ تیرماه برگزار خواهد شد.

او همچنین سه رکن اصلی این رویداد را بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع)، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارت کل استان‌ها معرفی کرد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس یادآور شد: از سال ٨٣ که اولین دوره جشنواره ملی شعر رضوی آغاز شده، فارس در ١٣ دوره از جشنواره‌های تجسمی آن شرکت کرده است.

ضرورت جشنواره و هنر احتیاج به ترغیب دارد

دبیر تخصصی اولین جشنواره ملی شعر رضوی در شیراز نیز در ادامه این نشست گفت: ضرورت جشنواره و هنر احتیاج به ترغیب دارد و شعر مثل کانی‌های معدنی است که باید به سمت آن رفت، بنابراین نیاز دارد انگیزه‌هایی به شاعران داده شود.

دبیر تخصصی جشنواره شعر رضوی گفت: تا روز ۲۰ خردادماه بیش از ۲۸۰ اثر از ۹۰ نفر به جشنواره ملی شعر رضوی ارسال شد و پیش‌بینی می‌شود تا هزار اثر ارسال شود. غلامرضا کافی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شیراز به طور بسیار بدیهی با شعر پیوند خورده و الگوی اول این شهر شعر است، گفت: این شهر پایگاه مذهبی است و باعث می‌شود بسیار بدیهی نشان دهد که شعر رضوی در شیراز برگزار شود.

این شاعر و اهل ادب فارس گفت: قبل از شکل‌گیری جشنواره‌های رضوی در سال‌های ۷۸ و ۷۹ جشنواره شعر رضوی برگزار می‌شد که نتایج خوبی داشت و قطعاً هنر نیاز به تشویق و ترغیب دارد و برای شعر مانند معدن است که باید کاوش شود تا بروز کند.

او عنوان کرد: جشنواره‌های مذهبی در کشور بیشترین استقبال را دارند. به گفته دبیر تخصصی هفدهمین جشنواره ملی شعر رضوی، یکی از محورهای جشنواره احمد بن موسی شاهچراغ (ع) است.

کافی با بیان اینکه شیراز با پشتوانه سوگواره شعر عاشورایی این زمینه را دارد که جشنواره رضوی را به طور دائمی برخوردار باشد، اعلام کرد: بدین منظور برای شناخت بهتر این ظرفیت و "فارس پروری" مطرح شد که ۴ پیش جشنواره در چهارسوی استان برگزار شود تا مقدمه‌ای بر برگزاری با کیفیت این جشنواره ملی باشد که ۲۴ نفر برگزیده این جشنواره خواهند بود.

دو تیم داوری کار پالایش و انتخاب نهایی را انجام می‌دهند

در ادامه دبیر اجرایی جشنواره ملی شعر رضوی عنوان کرد: دو تیم داوری کار پالایش و انتخاب نهایی را انجام می‌دهند که از شاعران مطرح کشوری و استان فارس هستند.

به گفته آرین رزمجویی افزون بر پرتال "شمس طوس" پست الکترونیکی برای دریافت آثار در نظر گرفته شده است.

او در عین حال اعلام کرد: قالب‌های شعر نو از جشنواره حذف نشده‌اند و می‌توانند در دیگر حوزه‌های جشنواره‌های چندگانه رضوی شرکت کنند.

رزمجویی یادآور شد: شرایط شیراز و فارس طوری بود که امسال استثنا بخش شعر کلاسیک را به ما دادند و شعر سپید و ترانه را به استان کرمان سپردند.

 

الهه بهرامی