سرویس استانهای هنرآنلاین: مهدی رنجبر، با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: حضور هیات علمی و استادان موسیقی ایران، اعتبار این جشنواره استانی را در حد جشنوارهای ملی افزایش داده است.
مهدی رنجبر افزود: مسئولان باید مجالی برای هنرمندان پیشگام در دنیای موسیقی فراهم کنند و در عین حال متناسب با سلیقه مخاطب گام برداریم و ژانرهایی از موسیقی را بپذیریم که مخاطبان روز با آن آشنا هستند.
بودجه سال ٩٧ تاکنون محقق نشده است
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پاسخ به چرایی عدم تخصیص بودجه دولتی برای برگزاری جشنواره گروهنوازی و دیگر جشنوارههای موسیقی در این استان، گفت: تا به امروز هنوز بودجه سال ١٣٩٧ به این اداره کل نرسیده است.
رنجبر ادامه داد: کل بودجه معاونت هنری این اداره کل با ٢٩ شهرستان در چهار رشته نمایش، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی، سه میلیارد و ٨٠٠ میلیون ریال است که از این میزان ٢٠ درصد آن تحقق یافته است و تاکنون برای هر چهار رشته فقط ٩٠٠ میلیون ریال پرداخت شده است.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تاکید بر اینکه، اتکای حوزه فرهنگ و هنر به بخش دولتی نیست، گفت: دولت پاسخگوی رشد رشتههای هنری نیست بلکه باید در این زمینه از بخش خصوصی یاری بخواهیم.
وی ادامه داد: بعد از اینکه تعدادی از سینماهای فارس در شیراز به بخش خصوصی واگذار شد، درآمدزایی و شمار مخاطبان افزایش یافت تا جایی که امروز پُر فروشترین حوزه فرهنگی و هنری سینماست و ظرف ٢ سال نیز ١٤ سالن سینما احداث شده است و این امر موید این است که باید با حمایت بخش خصوصی برای ارتقای هنر تلاش کرد.
رنجبر گفت: بخش دولتی امروز میتواند به بخش خصوصی و مخاطبانی که میتوانند اقتصاد هنر را تامین کنند، کمک و از آنها حمایت کند.
جشنواره گروهنوازی به هنرمندان جوان انگیزه میدهد
رئیس انجمن موسیقی فارس هم در این نشست اظهار داشت: برگزاری جشنواره گروهنوازی باعث شده است، ٢ سال در شیراز، میزبان استاد احمد پژمان موسیقیدان و تنظیمکننده بزرگ فارس و ایران باشیم.
هدایت رضایی، با بیان اینکه شیراز همواره جایگاه فرهنگ و هنر کشور بوده است، افزود: حضور چندین استاد شاخص کشور که به عنوان داور در این جشنواره حضور خواهند داشت، بیانگر اهمیت جایگاه فرهنگی هنری این استان است.
رئیس انجمن موسیقی فارس ادامه داد: برخی بر این باورند که دچار جشنوارهزدگی شدهایم اما جشنواره گروهنوازی فارس جایگاه خود را دارد و فرصتی ارزشمند برای بروز استعدادهای هنرمندان جوان است و اینکه آنها با انگیزه بیشتری در این حوزه فعالیت داشته باشند.
رضایی، با بیان اینکه این جشنواره بعد از دوره هشتم آن، به مدت سه سال متوقف شد، گفت: این جشنواره از سال ٩٦ با همت شماری از هنرمندان و به ویژه بخش خصوصی برگزار شد.
او افزود: پس از برگزاری این جشنواره، استان فارس در اردیبهشتماه سال ٩٨ میزبان جشنواره موسیقی نواحی خواهد بود.
پژوهش در حوزه موسیقی مهجور است
قائم مقام دبیر جشنواره موسیقی فارس نیز در این نشست بیان کرد: فراخوان جشنواره گروهنوازی از مرداد ٩٧ اعلام شد و بیش از ٨٠ گروه در این جشنواره شرکت کردند که در مرحله نخست، هیات انتخاب در تهران تشکیل شد و برگزیدگان راه یافته به مرحله نهایی، هفته گذشته مشخص شدند.
کیوان فرزین افزود: در این جشنواره، ٤٩ گروه به بخش اجرا رسیدهاند که از این میان ١١ گروه کودک در بخش کودک حضور دارند.
وی اضافه کرد: شرکتکنندگان در بخش کودک به صورت غیر رقابتی، به اجرا میپردازند، در بخش موسیقی کلاسیک، پاپ و آواز جمعی گروهها به دلیل نرسیدن به حد نصاب جشنواره به بخش رقابتی راه نیافتند و بخش رقابتی تنها در بخشهای موسیقی دستگاههای ایرانی، موسیقی محلی و گروههای کوبهای برگزار میشود.
فرزین، با اشاره به اینکه امسال بخش پژوهشی به جشنواره گروهنوازی فارس افزوده شده است، اظهار داشت: پژوهش در حیطه موسیقی مهجور است و از همین رو برگزاری این بخش در بُعد علمی مطرح شد و ١٦ مقاله در حوزه گروهنوازی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
به گفته وی، گروهنوازی بستر اصلی ارایه موسیقی است و به لحاظ آماری بیشترین مخاطب را دارد.
قائممقام دبیر جشنواره گروهنوازی فارس ادامه داد: جشنواره سال ٩٦ در حوزه کاستیها و کمبودها، آسیبشناسی شده، نظرات شرکتکنندگان در آن جمعآوری و بر اساس آن آییننامهای تدوین شده و در اجرای برنامههای دهمین دوره از این جشنواره ملاک عمل قرار گرفته است.
فرزین گفت: در صورتی که بتوانیم برای این جشنواره در شیراز دبیرخانه دائمی دایر کنیم میتوانیم کیفیت جشنواره را برای سالهای آینده افزایش دهیم.
وی، هدف از برگزاری جشنواره موسیقی استان فارس را کیفیت بخشی به آثار ارایه شده در این حوزه، تشویق هنرمندان به شرکت در رقابتها و برگزاری مستمر کلاسها و کارگاهها با حضور استادان بنام موسیقی ایران عنوان کرد.
فرزین افزود: جشنوارهها هنگامی موثرند که استعدادهای جوان توسط داوران راهنمایی شوند.
احمد پژمان دبیر هنری دهمین جشنواره گروهنوازی فارس هم در این نشست گفت: یکی از خصوصیات این جشنواره، حضور هنرمندانی همچون حسین علیزاده، محمدرضا فیاض، شریف لطفی و محمدرضا درویشی است که استادان شاخص موسیقی ایران هستند و آثار ماندگاری از خود به یادگار گذاشتهاند.
پژمان افزود: حضور هنرمندان شناخته شده کشور در این جشنوارهها باعث میشود، مردم روی خوشی به برنامهها نشان دهند و حضور پُر شماری برای تماشای آنها داشته باشند.
نخستین بخش دهمین جشنواره گروهنوازی فارس امروز نهم آذر در گروههای کودک به صورت غیر رقابتی در تالار حافظ شیراز روی صحنه میرود.
روز شنبه (دهم آذر) سازهای کوبهای و یکشنبه (یازدهم آذر) گروههای محلی به اجرای برنامه میپردازند.
دوشنبه (دوازدهم آذر) نشست تخصصی با موضوع آسیبشناسی در حوزه موسیقی پاپ با حضور بهروز صفاریان برگزار میشود.
سهشنبه (سیزدهم آذر) گروههای کلاسیک و آواز جمعی به اجرا میپردازند، چهارشنبه (چهاردهم آذر) به اجرای موسیقی دستگاهی اختصاص دارد و پنجشنبه (پانزدهم آذر) نشستهای تخصصی در حوزه پژوهش با حضور محمدرضا درویشی، محمدرضا فیاض و نشستی با حضور حسین علیزاده در باره گروهنوازی در موسیقی ایران و شریف لطفی در حوزه اصول گروهنوازی در موسیقی، برگزار میشود.
همچنین در حاشیه این جشنواره، روز سیزدهم آذر نشستی در حوزه موسیقی فیلم با حضور احمد پژمان در دانشگاه فرهنگ و هنر برای دانشجویان و علاقهمندان رشتههای تئاتر، سینما و موسیقی برگزار خواهد شد.
اجراهای صبح این جشنواره از ساعت ١١ صبح و اجراهای عصر از ساعت ١٧ برگزار و آیین اختتامیه این رویداد هنری نیز جمعه (شانزدهم آذر) از ساعت ١٨در تالار حافظ شیراز برگزار میشود.
ورود علاقهمندان برای همه بخشهای این جشنواره رایگان و آزاد است.
الهه بهرامی