به گزارش هنرآنلاین، محمد محمدپور در نشست شورای هماهنگی نخستین جشنواره استانی موسیقی دفاع، مقاومت و حماسه اظهار داشت: ایران و آذربایجان به دلیل برخورداری از میراث فرهنگی غنی و مواهب طبیعی گسترده و موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیکی برجسته، همواره تاریخ مورد طمع و تهاجم و تجاوز بیگانگان بوده و در دوره های مختلف چنگاندازی بیگانگان به جغرافیای ما خسارتهای مادی و معنوی بسیاری را متوجه این کشور کرده است.
وی افزود: این اتفاقات باعث شده تا مردم ایران همواره برای مقابله با این هجمه ها خود را مهیا کرده و در کنار اتفاقات یاد شده، حماسه های باشکوهی از دفاع، مقاومت، ایثار و شهادت را بیافرینند که در حافظه تاریخ ثبت شده و افتخارآفرین باشد.
محمدپور گفت: با تاملی در این تاریخ پرفراز و نشیب میتوان از حماسه های افتخارآمیز بی شماری یاد کرد که مردم ما در مقاطع مختلف آفریده اند. در تمامی حوادث و رویدادهای پیش آمده و به ویژه در دوره معاصر از جمله انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و چه اکنون در بحث مدافعان حرم، حرکتهای حماسی باشکوهی از سوی مردم شکل گرفته و در اوراق تاریخ و در هنر و موسیقی ما نیز متجلی شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با اشاره به اینکه در طول دوران دفاع مقدس، موسیقی حماسی در تقویت روحیه رزمندگان، سهم بالایی داشت، افزود: مهمترین ویژگی هنر و موسیقی حماسی، برانگیختن و تقویت روحیه وطن دوستی، دفاع، مقاومت و حماسه آفرینی و گسترش و تعمیق وحدت و انسجام ملی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به الهام گیری ملت های منطقه از مقاومت و روحیه دینداری، شجاعت و وطن دوستی مردم ایران، تصریح کرد: ما باید در حوزه هنر مقاومت و موسیقی حماسی تولیدات مستمری داشته باشیم تا به کمک آن روحیه مقاومت، ایثار، فداکاری و شهادت زنده بماند.
وی گفت: حماسههای بی شماری در دوران دفاع مقدس خلق شدهاند که آن طور که شایسته است تبیین نشدهاند و به طور حتم، آنچه در این دوران روی داده، حماسهای است که گوشه گوشه آن میتواند بهانه و دستمایه آفرینش آثاری شاخص و فاخر باشد.
وی همجنین خواستار همافزایی بیش از پیش نهادهای فرهنگی برای برگزاری مطلوب این جشنواره شد و گفت: تعدد حوزهها و موضوعها و موازیکاریها نباید مانعی برای برگزاری موثر و مطلوب این جشنواره باشد.
محمدپور تلاش برای ظهور و بروز خلاقیت و نوآوری در حوزه موسیقی ارزشی، به کارگیری هرچه بیشتر هنر موسیقی در ترویج مفاهیم و ارزش های انسانی و اسلامی و تقویت روحیه مقاومت در جامعه و ایجاد رقابت سالم بین هنرمندان را از اهم اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
وی همچنین، توجه هرچه بیشتر جوانان به مضامین دفاع مقدس و ایثار و شهادت،مقاومت،استکبارستیزی، بیداری اسلامی در موسیقی و شناسایی استعدادهای جوان جهت صیانت از فرهنگ و هنر بومی و اصیل منطقه و شناسایی استعدادهای هنری استان را از دیگر اهداف برگزاری نخستین جشنواره موسیقی دفاع، مقاومت و حماسه عنوان کرد.
در این نشست همچنین هر یک از اعضای شورای سیاستگذاری به تبیین دیدگاه ها و پیشنهادات خود برای برگزاری باشکوهتر جشنواره پرداختند.