به گزارش هنرآنلاین، به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، آیین اختتامیه پنجاه و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان_کرمانشاه "شبدیز" با حضور سید صادق موسوی مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران، حجت الاسلام و المسلمین رحیم جعفری مدیر کل ارشاد استان کرمانشاه و رییس جشنواره، آرشام خرسندپور معاونت هنری و سینمایی اداره ارشاد، کامران رضایی مدیر اجرایی جشنواره شامگاه شنبه ٢٥ شهریور در تالار انتظار استان کرمانشاه برگزار شد.
در این مراسم پس از سرود جمهوری اسلامی، قرائت قرآن مجید و پخش تیزر حاضران در سالن به تماشای گزارش تصویری از جشنواره نشستند.
سپس حجت الاسلام جعفری با ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره منطقه ای "شبدیز" در کرمانشاه، گفت: پیشنهاد برگزاری جشنواره "شبدیز" در روزهای اولی که سرکار آمدم با آقای رضایی دبیر جشنواره مطرح و سپس اجرایی شد.
وی با اشاره به رونق سینمای کشور با روی کار آمدن دولت یازدهم، افزود: سینمای ما در روزهای آخر دولت دهم تعطیل و قفل شد و با روی کار آمدن دولت امید این قفل با نگاه عمیق علمی و اجرایی شکسته شد.
وی ادامه داد: آمارها نشان می دهند میزان فروش شش ماهه نخست دولت یازدهم برابر با چهار سال دولت دهم بود.
جعفری با اشاره به راهبردهایی که در شکوفایی سینما تاثیر گذار هستند، گفت: ایجاد فضای باز فرهنگی و هنری و ارائه اندیشه های مختلف، سپردن امور اجرایی به هنرمندان و ورود بخش غیر دولتی سه راهکار تاثیر گذار در این زمینه هستند.
رییس جشنواره منطقه ای "شبدیز" ادامه داد: جشنواره ای که در این چند روز برگزار شد نتیجه به کار گیری این سه مورد بود، کارهای این چنینی محصول همت بلند، انگیزه و پیگیری مجدانه است که آقای رضایی در این زمینه بسیار پیگیر بودند.
جعفری با تاکید بر انتقال تجربه به جوانان، افزود: برگزاری ورک شاپ ها و انتقال تجارب به جوانان باید جدی گرفته شوند. من به برگزاری هر ساله این جشنواره علاقه مندم و باید کارهای کارشناسی برای برگزاری چنین جشنواره ای در غرب کشور برنامه ریزی شود.
وی در پایان از عکاسان و فیلمسازان حاضر در جشنواره، افرادی که برای برگزاری این جشنواره تلاش کردند و مدیرعامل انجمن سینمای جوانان کشور تشکر کرد و افزود: تعالی و پویایی انجمن سینمای کشور و دفاتر استانی انجمن آرزوی ما است.
در ادامه، موسوی با تشکر از کیفیت برگزاری جشنواره و کسانی که در برگزاری آن تلاش کردند، گفت: ما به شما می بالیم و امیدوارم جشنواره "شبدیز" در کرمانشاه تثبیت شود. کرمانشاه هنرمندان بسیار خوبی را به سینمای کشور معرفی کرده است و این بزرگترین سرمایه این استان است.
وی با اشاره به اهمیت جشنواره "شبدیز " افزود: ما برگزاری این جشنواره را اتفاق مبارکی می دانیم و برایمان جشنواره منطقه ای مهمی محسوب می شود.
موسوی به برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران اشاره کرد و ادامه داد: بدون اغراق مهمترین جشنواره فیلم کوتاه خاورمیانه در ایران برگزار می شود و با توجه به این رویداد مهم پوستر جشنواره امشب در این مراسم رونمایی می شود.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، انجمن را حامی کل حوزه فیلمسازی کوتاه دانست و ادامه داد: ما با همکاران و مدیرانمان عهد کرده ایم که انجمن سینمای جوانان ایران چتر حمایتی برای همه فیلمسازان حوزه فیلم کوتاه باشد و به امید زمانی که فیلم های کوتاهی که در کشور تولید می شوند محصول فیلمسازان مستقل باشد.
بزرگداشت آرش رصافی
بزرگداشت آرش رصافی فیلمساز کرمانشاهی و پیشکسوت انجمن سینمای جوانان ایران در این آیین اختتامیه برگزار شد و اعضای دفتر کرمانشاه انجمن گل هایی را به این فیلمساز انجمن اهدا کردند.
رصافی با بیان این که بسیار از این اتفاق هیجان زده هستم و تا شب قبل از آن بی اطلاع بودم، افزود: من ٢٨ سال قبل هنرجوی انجمن بودم و ٢٢ سال قبل در جشنواره منطقه ای جایزه گرفتم اما طی این سال ها جشنواره منطقه ای دیگری برگزار نشد که اگر این اتفاق می افتاد شاید هیچوقت کارمند نمی شدم و فیلمساز می ماندم.
وی ادامه داد: از آقای جعفری برای برگزا ی "شبدیز" سپاسگزار هستم. من در تمام طول این سال ها با عشق کار کردم و زمانی که هنرمندان کرمانشاهی هم چون شهرام مکری، لقمان خالدی و امیر توده روستا موفق می شوند به خودم می بالم.
رصافی با اشاره به ٢٢سال قبل خاطر نشان کرد: چنین اتفاقی در آن سال ها به دلیل نگاه درستی بود که به فیلم کوتاه وجود داشت و مدیون مدیر عامل وقت انجمن سینمای جوان آقای صانعی مقدم بود.
وی به مدیریت کنونی انجمن اشاره کرد و افزود: امیدوار هستم که با نگاه درست، دقیق و جوان مدیر عامل فعلی انجمن دوباره چنین نگاهی بر فیلم کوتاه حاکم شود.
وی در پایان از پدرش که او را با سینما آشنا کرد تشکر و قدرانی کرد.
شهرداری می تواند اتفاقات بزرگ فرهنگی را رقم بزند
ابراهیم مرادی به عنوان عضو شورای شهر کرمانشاه پشت تریبون قرار گرفت و گفت: مردم کرمانشاه با همه دغدغه هایی که دارند به یک هنرجو اطمینان کردند و بین ٢٩٠ کاندیدا در شورای شهر کرمانشاه به من رأی دادند.
وی به عنوان بدنه شهرداری کرمانشاه، افزود: در صورتی که شهرداری با هنرمندان هماهنگ باشد مطمئنا اتفاقات مهمی در فرهنگ و هنر آن شهر اتفاق می افتد.
فیلمسازان نسل ٨ میلیمتری هیچ وقت نمی ایستند
امید وفایی از برگزارکنندگان جشنواره تشکر کرد و گفت: من از نسل سینمای ٨ میلیمتری هستم. قاعده نسل گذشته این است که هیچ وقت نمیایستد و همیشه مبارزه می کند. از آقای صانعی به خاطر تلاش سال های دورشان در زمینه فیلم کوتاه تشکر می کنم.
داستان پدر و پسری که سرمنشا ساخت "هراس" شدند
در ادامه مراسم جلال نعیمی برنده بخش انیمیشن گفت: داستان انیمیشن من زمانی به ذهنم رسید که پدر و پسری را دیدم که در کنار خیابان گدایی می کردند، من از این ها خبر نداشتم تا زمانی که پدر را دیدم و در حال ترک بود و پسر نیز تحت حمایت قرار گرفته و به مدرسه می رود.
تلاش دو ساله برای "طناب"
آذر منصوری سازنده انیمیشن "طناب" گفت: از شکل گیری تا اجرای ایده این انیمیشن دو سال طول کشید. خوشحالم که این تلاش ها جواب داد و جایزه گرفتم و از انجمن سینمای جوانان ایران برای اعتمادشان به من تشکر می کنم.
اهدا جایزه به کولبران کشته شده بانه
هادی احمدی که برای فیلم " دادا سلطنه " از بانه برند جایزه شد، گفت: جایزه ام را به دو کولبر بانه ای تقدیم می کنم که هفته گذشته کشته شدند.
فیلم ها توسط معتبرهای فیلم کوتاه داوری شدند
ﺍﻣﻴﺮ رضا ﺟﻼﻟﻴﺎﻥ که برای فیلم "خروس ها" موفق به دریافت جایزه شد، گفت: خوشحالم که فیلمم از چنین داورا هایی جایزه می گیرد که در حوزه فیلم کوتاه بسیار تاثیرگذار هستند.
رونمایی از پوستر جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران
در میانه این مراسم پوستر سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران توسط مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه رونمایی شد.
وی ادامه داد: من از بزرگداشت آقای رصافی بسیار خوشحال شدم و همه فیلمسازان فیلم کوتاه دوست دار ایشان هستند و من یکی از آن ها هستم.
امسال فیلم کوتاه ما را در دنیا سربلند کرد
یوسف کارگر گفت: داورهای این جشنواره در همه بخش ها فیلمسازان بزرگی بودند و من از اینکه از چنین داورهایی جایزه می گیرم خوشحالم. فیلم کوتاه اهمیت بسیاری دارد و ما امسال به وسیله چند فیلم کوتاه در دنیا سربلند شدیم.
وی ادامه داد: آرش رصافی تنها متعلق به مردم کرمانشاه نیست و در دل همه فیلمسازان کوتاه جا دارد. من از آقای موسوی و رییس دفتر ارومیه تشکر می کنم که برای ساخت فیلم "آرا" من را حمایت کردند.این فیلم به اندازه یک فیلم بلند سختی داشت و من مدیون مرحوم احد پارسیان بازیگر تبریزی فیلمم هستم.
اعلام برگزیدگان جشنواره منطقه ای "شبدیز"
آراء هیات داوران پنجاه و هفتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان-کرمانشاه "شبدیز" در بخش های مختلف به شرح زیر اعلام شد:
پژوهش فیلم مستند
در این بخش تندیس جشنواره و مبلغ ٢٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به دلاور دوستانیان برای فیلم " هینی مینی" از قزوین اهدا شد
بخش فیلمنامه (فیلم)
در این بخش از میان 5 کاندیدا:
*یوسف کارگر برای فیلم " آرا " از ارومیه
*احمد میرهاشمی برای فیلم " آن سوی خیابان " از کرج
*رضا جمالی برای فیلم " صدای سارا " از اردبیل
*امید وفایی برای فیلم "سزارین" از ملایر
*امیررضا جلالیان برای فیلم "خروس ها " از قزوین
دیپلم افتخار و مبلغ ١٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به امید وفایی برای فیلم " سزارین" از ملایر و تندیس جشنواره و مبلغ ٢٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به احمد میرهاشمی برای فیلم " آن سوی خیابان" از کرج اهدا شد.
بخش تصویردرداری
در این بخش از میان 6 کاندیدا:
*ﺣﻤﻴﺪ ﻣﻬﺮﺍﻓﺮﻭﺯ برای فیلم "حفره" از تبریز
*پیمان عباس زاده برای فیلم " آرا " از ارومیه
*اصغر لایی برای فیلم " تروفه " از کرمانشاه
*ﺳﻌﻴﺪ ﻣﺤﻤﺪﭘﻨﺎﻩ برای فیلم " کل به جزء " از تبریز
*ﺩﻻﻭﺭ ﺩﻭﺳﺘﺎﻧﻴﺎﻥ برای فیلم " هینی مینی " از قزوین
*ﺑﺎﺑﮏ ﻧﻮﺭﻭﺯی برای فیلم " مردن به وقت آغاز " از تبریز
دیپلم افتخار و مبلغ ١٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به اصغر لایی برای فیلم " تروفه" از کرمانشاه و تندیس جشنواره و مبلغ ٢٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به پیمان عباس زاده برای فیلم " آرا " از ارومیه اهدا شد.
بخش تدوین
در این بخش از میان ٥ کاندیدا:
*ﺑﺎﺭﺍﻥ ﺳﺮﻣﺪ برای فیلم "کلینر " از همدان
ﺍﺣﻤﺪ ﻣﻴﺮﻫﺎﺷﻤﯽ برای فیلم " آن سوی خیابان " از کرج
*ﻫﺎﺩی ﺍﺣﻤﺪی برای فیلم " دادا سلطنه " از بانه
*ﭘﻮﯾﺎﻥ ﺷﻌﻠﻪ ﻭﺭ برای فیلم " خروس ها " از قزوین
*ﺣﺎﻣﺪ ﻓﺎﺭﺳﯽ برای فیلم "مرض پادشاهان " از قزوین
تندیس جشنواره و مبلغ ٢٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال مشترکا به هادی احمدی برای فیلم " دادا سلطنه " از بانه و باران سرمد برای فیلم " کلینر" از همدان اهدا شد.
بخش صدا:
در بخش صدا از میان 4 کاندیدا:
*مجید هاشمی پور و ﺁﺭﺵ ﻗﺎﺳﻤﯽ برای فیلم " آلان " از همدان
*اصغر لایی و علی افضلی برای فیلم " تروفه " از کرمانشاه
*ﻣﺴﻴﺢ ﺣﺪﭘﻮﺭ ﺳﺮﺍﺝ و ﺁﺭﺵ ﻗﺎﺳﻤﯽ برای فیلم " آرا " از ارومیه
*ﺣﺒﻴﺐ ﻫﺎﺷﻤﯽ برای فیلم " خروس ها " از قزوین
تندیس جشنواره و مبلغ ٢٥/٠٠٠/٠٠٠ به مجید هاشمی پور و آرش قاسمی برای فیلم " آلان" از همدان اهدا شد.
بخش فیلم پویانمایی
در این بخش از میان ٤ کاندیدا:
*آذر منصوری برای فیلم " طناب " از سنندج
*جلال نعیمی برای فیلم " هراس " از کرمانشاه
*ﺍﮐﺒﺮ ﺗﺮﺍﺏ ﭘﻮﺭ برای فیلم "بنگ بنگ " از همدان
*ﻫﮋﯾﺮ ﺍﺳﻌﺪی برای فیلم " در باد می وزد " از سنندج
دیپلم افتخار و مبلغ ١٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به جلال نعیمی برای فیلم " هراس" از کرمانشاه و تندیس جشنواره و مبلغ ٣٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به آذر منصوری برای فیلم " طناب" از سنندج اهدا شد.
بخش فیلم مستند
در این بخش از میان 5 کاندیدا:
*ﺷﻬﺮﯾﺎﺭ ﭘﻮﺭﺳﻴﺪﯾﺎﻥ برای فیلم " نور، سایه، زندگی " از تالش
*ﮔﻠﭽﻴﻦ ﺩﻧﻴﺎﺩﯾﺪﻩ ﺍﺻﻞ برای فیلم "هه له " از مهاباد
*هادی احمدی برای فیلم " دادا سلطنه " از بانه
*دلاور دوستانیان برای فیلم " هینی مینی " از قزوین
*ﺣﺎﻣﺪ ﮐﻠﺠﻪ ﺍی برای فیلم " پناهگاه حامی " از قزوین
تندیس جشنواره و مبلغ ٣٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به هادی احمدی برای فیلم " دادا سلطنه " از بانه اهدا شد.
بخش فیلم تجربی
در این بخش از میان 4 کاندیدا:
*سیدوحید حسینی نامی برای فیلم " کل به جزء " از تبریز
*سامان آریان پور برای فیلم " بازی روی ماه " از کرمانشاه
*ﺗﻮﺭﺝ ﻫﻴﺒﺘﯽ برای فیلم " میان ماندن و رفتن " از همدانص
*ﻧﺎﺻﺮ ﺍﺣﻤﺪی ﮔﻮﺭﻭﺍﻥ برای فیلم " طناب " از لاهیجان
تندیس جشنواره و مبلغ ٣٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال مشترکا به سیدوحید حسینی نامی برای فیلم "کل به جزء" از تبریز و سامان آریان پور برای فیلم "بازی روی ماه" از کرمانشاه اهدا شد.
بخش فیلم داستانی
در این بخش از میان 4 کاندیدا:
*ﻣﺤﻤﺪﺭﺿﺎ ﻣﻴﻘﺎﻧﯽ برای فیلم " کلینر " از همدان
*ﺍﺣﻤﺪ ﻣﻴﺮﻫﺎﺷﻤﯽ برای فیلم " آن سوی خیابان " از کرج
*امیررضا جلالیان برای فیلم " خروس ها " از قزوین
*یوسف کارگر برای فیلم " آرا " از ارومیه
تندیس جشنواره و مبلغ ٣٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به ﺍﻣﻴﺮ ﺭﺿﺎ ﺟﻼﻟﻴﺎﻥ برای فیلم " خروس ها " از قزوین اهدا شد.
استعداد جوان
در بخش استعداد جوان، تندیس جشنواره و مبلغ ٢٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به ﻣﺤﻤﺪﺭﺿﺎ ﻣﻴﻘﺎﻧﯽ برای فیلم " کلینر " از همدان اهدا شد.
جایزه بزرگ
تندیس جایزه بزرگ جشنواره و مبلغ ٥٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به یوسف کارگر برای فیلم " آرا " از ارومیه اهدا شد.
بخش فیلمنامه
در بخش فیلمنامه لوح تقدیر و مبلغ٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به پویا نبی برای فیلمنامه " گزارش یک مرگ " از زنجان، لوح تقدیر و مبلغ ١٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال اهدا شد. اولویت حمایت از تولید اثر به عطا مجابی به عنوان نفر سوم برای فیلمنامه " دذد" از قزوین اهدا شد.
دیپلم افتخار و مبلغ ١٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال و اولویت حمایت از تولید اثر به یوسف یزدانی به عنوان نفر دوم برای فیلمنامه " یک روز آبی " از اردبیل اهدا شد.
تندیس جشنواره و مبلغ ٢٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال و الویت حمایت از تولید اثر به نواب محمودی به عنوان نفر اول برای فیلمنامه "مشما مشکی" از لاهیجان اهدا شد.
در بخش اقتباسی لوح تقدیر و مبلغ ٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به گیتی باقری برای فیلمنامه " قاب خالی " از قزوین و تندیس جشنواره و مبلغ ٢٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال جایزه نقدی همچنین الویت حمایت از تولید اثر به عنوان بهترین فیلمنامه اقتباسی به اشکان چاووشی برای فیلمنامه " سَلامون" از کرمانشاه اهدا شد.
بخش عکس
در این بخش لوح تقدیر و مبلغ ٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به مجتبی اسماعیل زاد برای عکس "مرگ تدریجی یک رویا" از ارومیه و لوح تقدیر و مبلغ ٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به مهری رحیم زاده از قزوین اهدا شد.
لوح تقدیر و مبلغ ١٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به عنوان بهترین استعداد جوان به صادق وثوقی نظر برای عکس "سردرگمی" از کرمانشاه اهدا شد.
لوح تقدیر و مبلغ ١٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به عنوان عکس سوم به محمدرضا رجایی مقدم برای عکس "قدیم و جدید" از کرمانشاه اهدا شد.
دیپلم افتخار و مبلغ ١٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به عنوان عکس دوم به کاترین ملکی نظری برای عکس "نفس آخر" از کرج و تندیس جشنواره و مبلغ ٢٠/٠٠٠/٠٠٠ ریال به عنوان عکس اول به قاسم فتحی برای عکس "در امتداد آسمان" از ارومیه اهدا شد.
تندیس جشنواره و مبلغ ٢٥/٠٠٠/٠٠٠ ریال به عنوان بهترین مجموعه عکس به عبدالرضا کاکایی برای مجموعه عکس "زندگی مجازی " از کرمانشاه اهدا شد.