به گزارش هنرآنلاین، مراسم بزرگداشت هفته بسیج هنرمندان هر سال به مناسبت روز ۲۰ فروردین سالروز شهادت شهید سید مرتضی آوینی برگزار میشود. بسیج هنرمندان در سال ۱۳۸۵ به میمنت سالروز شهادت سید مرتضی آوینی آغاز به کار کرد و امسال در آستانه بیستمین سال فعالیت خود قرار گرفته است.
در این مراسم هنرمندانی راضیه بروجردی، سونیا پوریامین، مریم پوریامین، عالیه مهرابی، آرزو افشار، محمد غفاری، سعید نجفیان، شهرام کرمی، علی غفاری، رحیم مخدومی، کمالالدین شاهرخ، مجتبی قانونی، حبیبالله بهمنی، رضا اسماعیلی و رضا مهدوی حضور داشتند.
آرش زینال خیری رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور در این آیین ضمن ارایه گزارشی از فعالیتهای این سازمان در یک سال اخیر اظهارداشت: در این یک سال جشنوارههای متعددی از جمله تئاتر «سودای عشق»، موسیقی و سرود «آوای عشق»، هنرهای تجسمی «هنرنگار» و عکس «نور» را برگزار کردیم و امسال نیز چندین جشنواره دیگر را در دستور کار داریم و امیدواریم بتوانیم با حمایت هنرمندان آنها را به سرانجام برسانیم.
وی گفت: سازمان بسیج هنرمندان با مشکلات زیرساختی و اداری مواجه بود که با حمایت سردار غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفین و هیات رئیسه برطرف شد. بازسازی ساختمان هنرمندان و انجمنهای بسیج هنرمندان به نام ساختمان خورشید یکی از مهمترین فعالیتهای این سازمان در سال جاری است که بازسازی آن با دستور هیات رئیسه و سردار سلیمانی از اوایل اردیبهشت آغاز خواهد شد تا در شان هنرمندان بهرهبرداری شود و انجمنها در یک مکان ثابت مستقر شوند و بتوانیم پرکارتر و پربارتر رویدادها و جشنوارهها را برگزار کنیم و امیدواریم این مکان نیمه دوم سال به بهرهبرداری برسد.
زینال خیری افزود: نخستین رویداد تولید آثار هنری «وعده صادق» را سال گذشته با همکاری حوزه هنری و معاونت فرهنگی نیروی هوافضای سپاه برگزار کردیم و امیدواریم که بسیج هنرمندان را تنها نگذارید، در کنار هم باشیم، با منیت هیچ رابطه خوبی ندارم، به باهم بودن خیلی اعتقاد دارم، امیدوارم که اتفاقات خوبی را با تولیدات آثار و حمایتها داشته باشیم.
حمایت از هنرمندان در استانها
رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور با تاکید بر حمایت از هنرمندان بسیجی در استانها اظهارداشت: رویدادها و جشنوارههای فرهنگی و هنری در پایتخت با مشارکت هنرمندان برگزار میشود و گردهماییهایی با حضور این هنرمندان برگزار میکنیم اما هنرمندان در شهرستانها و کانونها در دورافتادهترین نقاط کشور متاسفانه مورد حمایت استان قرار نمیگیرند و هنوز فرماندهان استانها دغدغه حمایت از هنرمندان بسیجی را به صورت حرفهای و در شان آنان ندارند، با این وجود، این هنرمندان همچنان با امکانات محدود به فعالیتهای فرهنگی و هنری خود ادامه میدهند و شاهد رویدادهای خوبی در استانها هستیم که به ما انرژی میدهند.
وی گفت: امسال توانستیم همزمان با سالروز شهادت شهید آوینی و روز بسیج هنرمندان، رویدادهای مختلفی را در استانهای کشور برگزار کنیم که این رویدادها در این هفته نیز ادامه دارند و این موضوع نیز با همکاری هنرمندان و بسیجیان کل کشور، از شهرستانهای خیلی دور که در قالب کانونها بدون هیچ ادعا و چشمداشتی و فقط به بابت بسیجی بودن و هنرمند بودن فعالیت میکنند، محقق شد.
در این مراسم مقام شهید سال بسیج هنرمندان، شهید پیمان ویسی بازیگر، کارگردان و نویسنده تئاتر که در سال ۱۳۹۵ در مبارزه با اشرار و ضد انقلاب در مرزهای غربی کشور به شهادت رسید، با حضور همسر و فرزندان وی تکریم شد.
همچنین در این مراسم از هنرمندانی که به واسطه آثار ارزشمند یک سال گذشته و سالها فعالیت هنری مورد تجلیل قرار گرفت.
هنرمندانی که مورد قرار قرار گرفتند عبارتند از:
خیرالله تقیانیپور؛ کارگردان فیلم سینمایی قلب رقه و دبیر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
حسین پارسایی؛ تهیه و کارگردان تئاتر برای تولید و اجرای نمایش فاجرهای فاخر در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی
علی غفاری؛ کارگردان فیلم سینمایی «پیشمرگ» برای ساخت پرتره شهدا و انتخاب بعنوان فیلم برگزیده جشنواره فجر از نگاه مردم
ابوالفضل همراه؛ بازیگر برای مجموعه فعالیتهای نمایشی و دبیری رویداد وعده صادق
اتابک نادری؛ سرپرست مرکز هنرهای نمایشی کشور برای برگزاری مناسب جشنواره چهل و سوم فجر و ساماندهی به معوقات هنرمندان
عبدالرضا نصاری؛ برای حضور درخشان ایشان در فیلم سینمایی «پیشمرگ»
عالیه مهرابی؛ شاعر و ترانهسرا و از پیشکسوتان شعر آئینی کشور بخاطر یک عمر فعالیت در عرصه شعر انقلاب
مریم محمدی؛ نقاش صاحب سبک در عرصهی هنر انقلاب و بخاطر پیش قدمی در حراج آثار هنری استان مازندران به نفع مردم غزه و لبنان
ستار ولی نژاد؛ خطاط و مدرس به خاطر یک عمر فعالیت در کتابت کلام الله و کلام بزرگان دین و انقلاب اسلامی
علی لادن؛ کارتونیست بخاطر یک عمر فعالیت در عرصهی کاریکاتور انقلاب اسلامی
افسر فاضلی شهربابکی؛ نویسنده دفاع مقدس بخاطر ثبت و ضبط آثار و خاطرات دفاع مقدس
همچنین از مدیران برتر هنرمندان کشور در سال ۱۴۰۳ قدردانی شد که عبارتند از:
علیرضا عسگری زاده؛ مدیر سازمان بسیج هنرمندان اصفهان، حمیدرضا هراسانی؛ مدیر سازمان بسیج هنرمندان مازندران، حسین زمانی؛ مدیر سازمان بسیج هنرمندان خوزستان (بخاطر برگزاری اختتامیه جشنواره فیلم و رویداد تئاتر شبهای فیروزهای)، محمدرضا بخشی اصل؛ مسئول کانون بسیج هنرمندان شهرستان مرند آذربایجان شرقی بعنوان برگزیده جشنواره مالک اشتر
از جمله حرکتهای ارزشی که در این مراسم با حضور هنرمندان شاخص انجام گرفت میتوان به موارد ذیل اشاره کرد؛ از نشان نخستین کنگره وقف و نذر برای هنر که برای اولین بارتوسط سازمان بسیج هنرمندان برگزار میشود؛ رونمایی شد.
بیانیه ۴۰۰ بانوی هنرمند در حمایت از مادران و کودکان غزه مورد امضا و رونمایی قرار گرفت.
در پایان این آیین از برنامههای جدید سازمان بسیج هنرمندان؛ نشان نخستین کنگره وقف و نذر برای هنر که برای نخستین بار توسط سازمان بسیج هنرمندان برگزار میشود و رویداد ملی «باهنران» (رویداد هنری با مشارکت بانوان هنرمند بسیجی در راستای فعالیتهای اجتماعی و انقلابی) رونمایی شد.
هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی آیینی و نواحی ایران در این آیین گفت: بحث وقف و نذر در حوزه هنر سابقه بسیاری در کشورمان دارد، بزرگترین کتابخانههای ما وقفی هستند، کتابها و قرآنهای مختلف که با هنرهای تذهیب و نگارگری آراسته شدند و کتابهای حماسی به صورت وقفی در این کتابخانهها نگهداری میشوند، در حوزه معماری هم در آب انبارها که برای تامین آب ساخته شدند، زیباترین آب انبارها، آب انبارهایی هستند که به صورت وقفی ساخته شدند، سنگ نگارهها، خطهایی که نوشته شده است، آجرچینی و بسیاری از هنرهای دیگر در این مکانها دیده میشوند، بیشتر مساجد و تکایا نیز معماری خاص دارند که به واسطه وقف ایجاد و ماندگار شدند حتی اجراهای هنری و روضهخانیها با نذر و وقف ماندگار شدند و امیدواریم کنگره وقف و نذر برای هنر نیز اجرایی شود.
برنامههای جدید سازمان بسیج هنرمندان کشور در سال ۱۴۰۴ مطرح شد.
انتهای پیام