گروه تئاتر هنرآنلاین، در این یادداشت آمده است:
اقتباس از متون کهن ادب پارسی به عنوان اثر نمایشی همواره مورد توجه هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی بوده است. در این بین عده ای این داستان های را در قالب مسایل و نیازهای جهان امروز ریخته و از دل آن نمایش می سازند.
نمایش «جگر هندی» با این نگاه سعی در مطرح کردن دغدغه های اجتماعی و سیاسی روز در قالب داستانی کهن دارد. استفاده از تکنیک های مختلف نمایش ایرانی مانند بازی در بازی، تلفیق میان آواهای سنتی و مدرن، توجه به جنبه هایی از فرهنگ عامه مانند رمالی و تعبیر خواب و شکلی از صحنه پردازی مدرن از جمله نکته های قابل توجه این نمایش است. تماشاگر از همان ابتدا با نقش ها به راحتی ارتباط برقرار کرده و با آنها احساس صمیمیت می کند.
پرهیز از گفتن جملات سنگین و استفاده از بازی های روان و صحنه ای انتزاعی سه جنبه واقع گرایی سنتی، تمثیل و انتزاع را کنار هم قرار داده است. در این بین قطع شدن صحنه هایی از نمایش با ورود شخصیت نویسنده و کارگردان فرضی به مخاطب این نکته را متذکر می شود که شما در حال تماشای نمایش هستید اما غیر مستقیم توجه آنها را به مسائلی چون عدالت و مردم دوستی جلب می کند.
نمایش «جگر هندی» سعی در باز گذاشتن ذهن مخاطب در انتخاب پایانی دلخواه دارد. آنچه اطرافیان پادشاه از او میخواهند تا برای درمان بیماری خویش جوانی بیگناه را قربانی کند و آنچه سعدی حکیم در پایان حکایت آورده که حکم به آزادی جوان و شفای بیمار بر اثر لطف و مرحمت پادشاه دارد. و این پایان به نوعی تفاوت بین دو شیوه حکمرانی حاکم محور و مردم محور را مطرح میکند.
با توجه به غنای ادب پارسی امید است این شکل از نگرش های نو به حکایات و داستان های کهن ایرانی همواره مورد توجه دیگر هنرمندان نیز واقع شود تا متون پارسی اینبار نه از لابه لای کتاب ها بلکه که از روی صحنه های نمایش به مخاطبان عرضه شوند»
نمایش «جگرهندی» هر روز غیر از شنبهها ساعت ۲۰:۱۵ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است و علاقهمندان میتوانند بلیت این نمایش را از طریق سایت های تیوال و گیشه تئاتر تهیه کنند.
انتهای پیام