به گزارش هنرآنلاین، مهتا محدث درباره این نمایشگاه و انتقادها به آثار برخی از هنرمندان حاضر در آن توضیح داد: این یک بازتاب بسیار طبیعی است، زیرا آثار حاضر در نمایشگاه متعلق به بیش از بیست سینماگر مختلف است. تنوع آثار شامل کیفیت متفاوت آنها هم میشود. هر نمایشگاهی بازتابهای صفر و صدی میآورد که در فضای روانی کنونی جامعه قابل انتظار است. از سوی دیگر همیشه عرضه آثار غیرسینمایی سینماگران، چه در تئاتر و چه در عکاسی و نقاشی و سایر هنرهای تجسمی، با واکنشهایی روبرو شده که هم از سوی مخاطبان و هم هنرمندان آن عرصهها مطرح میشود. در واقع برخی از هنرمندان عرصههای دیگر، معتقدند فعالان هنرهای دیگر حق ورود به حیطه اختصاصی آنها را ندارند و احتمالا جا را برای آنها تنگ میکنند. در این نمایشگاه هم در کنار تحسینها و حمایتها، از اینگونه بازتابها وجود داشت.
او ادامه داد: در حقیقت طبیعیترین اتفاق قابل انتظار رخ داد. اما دو نکته را باید در نظر داشت؛ اول اینکه بیشتر سینماگرانی که آثارشان در این نمایشگاه عرضه شده از نامآوران سینما و اهل تصویر هستند و آثار آنها پیش از این هم در نمایشگاههایی به تماشا گذاشته شده است. و دوم اینکه اگر ناظرانی انگشتشمار آثاری را ضعیف میدانند، نباید آن را به کل آثار تعمیم دهند اما متاسفانه اغراق و تعمیم، بهخصوص در فضای روشنفکری از ویژگیهای جامعه امروز ما شده است. این برخوردها درباره نمایشگاهی که آثاری از عباس کیارستمی، ناصر تقوایی، رضا کیانیان، سیفالله صمدیان، محمود کلاری، تورج اصلانی، ساعد نیکذات، ژاله کاظمی و.... در آن به تماشا گذاشته شده، ماهیت منتقدان را توضیح میدهد.
محدث در ادامه بیان کرد: نکته مهمتر این است که به قول یکی از حاضران در نمایشگاه، چنین رویدادی را باید فرصتی برای مطالعه در احوال و سلایق سینماگران شرکتکننده و فرصتی برای مطالعات فرهنگی و بینرشتهای دانست؛ نه صرفا نگاه از حیث اصول آکادمیک گرافیک و غیره. همان طوری که نقاشیهای آقای مسعود کیمیایی در گالری ثالث بیش از آن که از حیث هنر نقاشی ارزش داشته باشند، ارزششان کمک به شناخت دنیای درون این سینماگر شناختهشده و بحثانگیز است.
او همچنین درباره مخاطبان هدف این نمایشگاه و بازخوردهایی که تاکنون از آنها گرفته است، بیان کرد: طبیعتا علاقهمندان سینما و دوستداران چهرههای سینمایی که حتما کنجکاو خواهند شد، بخش عمدهای از مخاطبان این نمایشگاه هستند اما علاقهمندان و فعالان عرصه هنرهای تجسمی هم قاعدتا باید در مورد محتوای چنین رویدادی کنجکاو باشند. شخصا از بازتاب خبری این نمایشگاه رضایت دارم. در واقع به دلیل فهرست نامهای سینماگرانی که آثارشان در نمایشگاه به تماشا گذاشته شده، نمایشگاه «چند تکه آینه» بازتاب خبری گستردهای در رسانهها داشته است.
محدث همچنین درباره همکاری با خانه هنرمندان ایران گفت: از آنجا که در بعضی از گالریهای خصوصی با برخوردهای تاسفباری روبرو شدم، طبعا فرصتی که خانه هنرمندان در اختیارم گذاشت، دلگرمکننده و مایه امتنان است. البته انتظارم بیشتر بود اما به نظر میرسد بوروکراسی همیشه عوارضی دارد. با این حال ممنونم.
او در پایان بیان کرد: ارتباط با چندین سینماگر معتبر و درجه یک برای تدارک این نمایشگاه تجربه مفید و آموزندهای بود که دست تنها برای یک کار اول بسیار سنگین و زوایایی از آن برایم ناشناخته بود. در حالی که همزمان گرفتار حل مشکلات شخصی هم بودم، گاهی کار از حد ظرفیتم فراتر میرفت اما مقاومت کردم. در این مسیر، از کمکهای بیشائبه و بیانتظار خانم دکتر نیلوفر نوریزاده و آقای مهندس مجید عالمزاده هم بسیار سپاسگزارم.
نمایشگاه تجسمی «چند تکه آینه» به مدیریت هنری مهتا محدث عصر پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ در گالری تابستان خانه هنرمندان آغاز شد و تا دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ در این مجموعه فرهنگی و هنری برقرار است.
انتهای پیام