سرویس تجسمی هنرآنلاین: این روزها ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن به تیتر اخبار جهان تبدیل شده و با درگیر شدن مردم کشورهای مختلف به این بیماری، افرادی از قشرهای مختلف در تلاش هستند تا با آگاهی دادن به مردم، از میزان سرایت بیماری بکاهند. درعین‌حال به دلیل هشدارهای متعدد درباره پرهیز از تجمعات، بیشتر رویدادهای هنری در کشورهای درگیر با کرونا به حالت تعلیق درآمد. نمایشگاه "شاهکارهایی از گالری ملی لندن" که قرار بود ۶۰ اثر از برترین تابلوهای گالری ملی لندن را که برای نخستین‌بار از اروپا خارج شده است در "موزه ملی هنرهای غربی توکیو" به نمایش بگذارد، به دلیل تعطیلی موزه‌های ژاپن لغو شد. موزه لوور پاریس نیز روز یکشنبه به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا تعطیل شد. درهای لوور زمانی به روی گردشگران و علاقه‌مندان بسته شد که کارکنان آن از ترس ابتلا به بیماری دست از کار کشیده و از ساختمان خارج شدند. در ونیز هم به دلیل قرنطینه شدن این شهر برگزاری کارناوال مشهور ونیز پیش از موعد به پایان رسید.

اما در این میان هنرمندان تجسمی مانند بسیاری دیگر از رویدادهای اجتماعی، نسبت به این بیماری و همه‌گیری آن واکنش نشان دادند و در کشورهای مختلف دست به خلق تصاویری با رویکردهای گوناگون زدند. شوخی با ترس ناشی از احتمال ابتلا به بیماری بخشی از این آثار را شکل داده است. در بعضی دیگر از آثار می‌توان تقدیر و سپاس‌گذاری مردم از پزشکان و پرستاران حاضر در بیمارستان‌ها را دید. تعداد دیگری از هنرمندان قصد روحیه دادن به جامعه را دارند و عده‌ای دیگر توصیه‌های پزشکی و بهداشتی را در قالب تصویر درآورده‌اند.

لی ژونگ، نقاش و رئیس انجمن هنرمندان منطقه Fengxian در شانگهای چین یکی از هنرمندانی است که اقدام به تولید نقاشی برای ادای احترام به افراد حاضر در خط مقدم نبرد با اپیدمی کروناویروس جدید کرده است. او سنت نقاشی چینی و ابزار رایج در آن را وسیله‌ای برای به تصویر کشیدن شرایط روز جامعه قرار داده است.

او روزانه دو قطعه نقاشی در ادای احترام به "سربازان سفید" ایجاد می‌کند. او درباره کار خود گفته است: "زمانی که من در خانه می‌مانم، نمی‌توانم کاری کنم جز اینکه نقاشی کنم تا احترامم را نسبت به آنها نشان دهم." او که از آغاز ماه فوریه در حال تولید دو اثر هنری در روز با موضوع "همبستگی در مبارزه با همه‌گیری" است، می‌گوید: "من به استفاده از قلم خود برای نشان دادن تمام افرادی که خود را وقف مبارزه با ویروس کرده‌اند، ادامه خواهم داد."

نقاشی کرونا

در ایران نیز مسعود شجاعی طباطبایی چند اثر را در این زمینه به وجود آورده، اما رویکرد او به این داستان متفاوت است. در کارتون‌های شجاعی طباطبایی صحنه‌هایی از مبارزه با ویروس و نابود کردن آن دیده می‌شود و آن روحیه قوی که برای مبارزه با بیماری لازم است به نمایش گذاشته می‌شود. او در یکی از کارتون‌هایش به موضوع آسیب‌پذیری ویروس کرونا در برابر گرما اشاره کرده و با انداختن آن به میان آتش، اصطلاح "برو به جهنم" را یادآوری می‌کند.

نقاشی کرونا

شوخی با آثار هنری یا شخصیت‌های شناخته شده نیز بخش دیگری از این آثار است. مونالیزا به عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین آثار هنری جهان مورد توجه تعدادی از طراحان قرار گرفته و او را با ماسکی بر دهان بازنمایی کرده‌اند. از سوی دیگر رسیدن کرونا به کشورهای مختلف با نمادهایی از آن کشورها، مانند پول ملی و شخصیت‌های روی اسکناس، مانند آبراهام لینکلن که ماسک بر دهان دارند نشان داده شده است.

نقاشی کرونا

 

در ادامه این گزارش تعدادی از آثار هنری مرتبط با کرونا را ببینید.

نقاشی کرونا

 اثر rene aranda

نقاشی کرونا

اثر Agim Krasniqi

نقاشی کرونا

اثر davidguidopietroni

نقاشی کرونا

اثر hilal ozcan