سرویس تجسمی هنرآنلاین : لیلا دلپاک هنرمند نقاش درباره نمایش آثارش در گالری گلستان به خبرنگار تجسمی هنرآنلاین گفت: در این نمایشگاه ۲۸ تابلو نقاشی ۳۵ در ۳۵ سانتیمتری به نمایش گذاشته میشود که به موضوع بررسی هفت مرحله عشق عطار در شعر حافظ اشاره دارد. تعداد تابلوهای هر مرحله نیز با عدد آن ارتباط دارد به این معنا که مرحله نخست هفت تابلو مرحله دو شش تابلو و در نهایت مرحله هفتم یک تابلو را شامل میشود.
این هنرمند ادامه داد: زمانی که این مجموعه را شروع کردم متوجه شدم هفت مرحله مورد نظر عطار در شعر حافظ نمونههای کاملی ندارد به همین دلیل از آنجا که در همه پروژههای نقاشیام مانند یک پایان نامه برخورد کرده و درمورد آنها تحقیق میکنم، بررسی شعر حافظ را آغاز کردم و مفاهیم و المانهایی را که در کهنالگوها نیز مصداقهایی دارند را انتخاب کرده و آنها به تصویر کشیدم. به علاوه همیشه در عرفان ایرانی کسی که به سیر و سلوک میپردازد یک مرد تلقی شده، اما من برای تغییر این نگاه یک فیگور زنانه را به عنوان کاراکتر عارف این نقاشیها انتخاب کردم. با این حال زنی که در تابلوها دیده میشود با آن زنی که در ادبیات و به ویژه شعر حافظ تصویر شده متفاوت بوده و بسیار ساده است.
وی با بیان اینکه آثار هر مرحله از مراحل عشق در این مجموعه دارای یک رنگ خاص است افزود: این هفت مرحله به ترتیب به رنگهای آبی تیره، قرمز، بنفش، سبز، آبی کمرنگ، زرد و در نهایت سفید مایل به آبی هستند. در کتاب نقاشی ایرانی درباره رنگهای مختلف مودرد استفاده در نقاشی ایرانی شرح داده شده و تفسیر این رنگها در هر مرحله از آفرینش نیز بیان شده است. در واقع انتخاب هر رنگ در این مجموعه نقاشی نیز بر اساس همین تفسیر بوده است و در حقیقت روند روشنتر شدن رنگها حرکت به سوی نور را نشان میدهد.
این هنرمند نقاش درباره این مجموعه و موضوع انتخاب شده برای آن همچنین اظهار کرد: کمتر کسی روی شعر حافظ به شکل تصویرسازی مدرن کار کرده است. اشعار حافظ بسیار برای من جالب توجه هستند و به همین این بخش از ادبیات را برای این کار انتخاب کردم. در این مجموعه همانطور که پیشتر اشاره کردم سمبلها و عناصر بسیاری دیده میشود؛ یکی از این نشانهها که درهمه ۲۸ کار این مجموعه دیده میشود یک پرنده است، پرندهای که بر شانه عارف نشسته و در واقع میتواند مرغ آمین باشد؛ به معنای دیگر این پرنده نشانهای از فرصتی است که به یک فرد داده میشود تا حرکت به سوی نور را آغاز کند.
وی همچین درباره فرم روایی و انسجام این روایت در ۲۸ تابلوی نقاشی نیز گفت: حفظ انسجام این بیان روایی کار دشواری بود. با این حال المانهایی مانند شمع که نشانی از نور جان است یا درخت سرو که نشانه رشد آدمی است در حفظ این روایت به من کمک کرد.
لیلا دلپاک متولد ۱۳۵۸ و کارشناس ارشد تصویرسازی است.
نمایشگاه "عشق به علاوه هفت مساوی است با تو" از ۱۵ تا ۲۰ خرداد ماه در گالری گلستان به نشانی دروس، خیابان کماسایی، شماره ۴۳ برگزار میشود.
انتهای پیام/