به گزارش هنرآنلاین، سی و پنجمین نشست شاهنامه پژوهی تخصصی به دبیری دکتر محمد رسولی، شاهنامه‌شناس نواندیش و با حضور برترین شاهنامه پژوهان در خانه اندیشمندان برگزار شد، که برخی نکات بکر تاریخی ایران در دوره منوچهریان، که مربوط به حدود پنج  هزار سال پیش است، بررسی گردید.

در ابتدای این نشست به این موضوع پرداخته شد که زال پس از دادن آزمون های مختلف ( اعم از هوش و دانش و توان رزمی) در پایتخت ایران و در حضور منوچهر شاه، و موفقیت در این آزمون ها، به سوی محل خدمت خود در شرق کشور اعزام شد.

همچنین بررسی شد، که زال در آنجا با مهراب پادشاه کابل آشنا می شود و به دنبال آن مطلع میگردد که مهراب دختری زیبا و برازنده دارد، از اینرو ، زال فقط با شنیدن اوصاف دختر مهراب، عاشق رودابه می شود.

کارشناسان و روانشناسان حاضر در سی و پنجمین نشست شاهنامه پژوهی تخصصی بررسی کردند که آیا ممکن است شخصی فقط از طریق شنیدن، دلباخته دیگری شود؟ که پاسخ کارشناسان مثبت بود.

در ادامه همچنین به تشابه نام « مهراب» و سهراب توجه شد و اینکه هر دو نفر از یک منطقه هستند و لذا این می تواند معنایی ژرف تر از نام ساده باشد، که دکتر رسولی در این باره گفت: نام  رودآبه هم که دخت مهراب است در بخش سوم « آبه» با مهراب و سهراب همانند است و این نمی تواند اتفاقی باشد و هر چه باشد به «کیش مهر» مربوط می شود و این نام ها، نام های مذهبی باید باشند.

در پایان نیز، این تاریخ دان و شاهنامه شناس درباره کلیات کتاب شاهنامه بیان داشت: با توجه و تامل در هر صفحه شاهنامه متوجه می شویم که محتویات شاهنامه نمی تواند فقط زاییده تخیل و تفکر شخص فردوسی بزرگ باشد. چون در هر صفحه ازشاهنامه از دانش های گوناگون وجود دارد که عقلا محال است یک شخص به تنهایی به همه این دانش ها احاطه و تسلط داشته باشد. لذا می توان نتیجه گرفت که اینها وقایع راستین و رویدادهای تاریخی است که چون ریشه در واقعیت دارد طبیعت علمی آنها در داستان ها خود به خود وجود دارد.

در نشست های تخصصی شاهنامه پژوهی که در هر ماه یک بار به همت موسسه ی فرهنگی بزرگمهر حکیم و با حضور دکتر محمد رسولی( شاهنامه شناس و تاریخدان) و با حضور دیگر استادان شاهنامه و علاقه مندان برگزار می شود،   یک موضوع خاص، بخصوص موضوعاتی از شاهنامه که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است پرداخته می‌شود.

در این نشست‌ها تاکنون موضوعاتی مانند « نخستین انقلاب سیاسی جهان در شاهنامه»,  مفهوم حقوقی و سیاسی « فره ایزدی»، « رد و نشان ساکنان کرات دیگر در شاهنامه», « چیستی جام جهان نما», « رصدخانه و خط استوا در شاهنامه». « دیرینگی ملت یکپارچه ایران در شاهنامه» و...مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.

نشست شاهنامه پژوهی تخصصی در آخرین پنجشنبه هر ماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود و افراد علاقه مند و متخصص شاهنامه می‌توانند از طریق ارسال  پیام به شماره ۰۹۱۰۲۲۲۱۴۰۹ متعلق به موسسه فرهنگی مطالعاتی بزرگمهر حکیم، جهت حضور در این رویداد هماهنگی نمایند.

انتهای پیام