به گزارش هنرآنلاین،این اثر که شامل مصاحبههایی صمیمی با چهارده کارگردان جوان است که در آنها از چالشها و دستاوردهای نخستین فیلمهای بلند خود صحبت کردهاند و این کتاب در انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.
در معرفی این اثر میخوانیم: در ادبیات سینمایی ایران، اصطلاح «فیلم اولی» جایگاه ویژهای دارد و به کارگردانانی اطلاق میشود که پس از سالها تلاش و ممارست، موفق به ساخت نخستین فیلم بلند خود میشوند. این کتاب به بررسی مسیر فیلمسازان جوان میپردازد که غالباً از مراحل ابتدایی فیلمسازی، یعنی ساخت فیلمهای کوتاه، عبور کردهاند.
جریان جدی فیلم کوتاه در ایران از حدود شصت سال پیش آغاز شده و برخلاف تصور برخی کشورها، فیلمهای کوتاه در ایران به عنوان آثاری جدی و حرفهای شناخته میشوند. فعالان این حوزه، با هدف ورود به سینمای حرفهای، سعی دارند مهارتهای خود را از طریق ساخت فیلمهای کوتاه به تهیهکنندگان معرفی کنند.
کتاب «تجربهنگاری فیلم اول» به معرفی تجربیات این فیلمسازان جوان میپردازد و با بهرهگیری از قالب مصاحبه، جزئیات آموزندهای را برای علاقهمندان به سینما ارائه میدهد. نویسنده این اثر، با اشاره به تأثیر فضای مجازی و پلتفرمهای جدید بر اقتصاد فیلم کوتاه، ابراز امیدواری کرده است که این کتاب، دریچهای به سوی شناخت بهتر سینماگران جوان و تجارب آنها باشد.
این کتاب با همکاری انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران منتشر شده و شامل مصاحبههایی با سینماگرانی است که تجربیات خود را به اشتراک گذاشتهاند. گفتوگوها در بهار ۱۴۰۰ انجام شده و به ترتیب سن مصاحبهشوندگان تنظیم گردیده تا چشمانداز تاریخی مناسبی را برای خواننده فراهم کند.
مهدی جعفری، مسعود امینی تیرانی، هادی مقدم دوست، منیر قیدی، ارسلان امیری، بهرام توکلی، شهرام مکری، مرجان اشرفیزاده، عادل تبریزی، محمدرضا خردمندان، رقیه توکلی، حسین دارایی و بهرام و بهمن ارک هنرمندانی هستند که در این کتاب با آنها مصاحبه شده است.
نویسنده در پایان، این تلاش را به دوست و برادر بزرگش احمد تقدیم کرده و امید دارد که خوانندگان جوان از تجارب این سینماگران بهرهمند شوند و به سینما روح تازهای ببخشند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: خیلی از بچههای جوانی که امروز در حال ساختن فیلمهای کوتاه هستند، رؤیای تبدیل شدن به یک فیلمساز حرفهای با شهرت جهانی را دارند. اگر شما هم یکی از آنها هستید این کتاب برای شماست! «تجربهنگاری فیلم اول» همانطور که از نامش پیداست، مروری است بر خاطرات و تجربیات چهارده فیلمساز موفق ایرانی از شرایط و اوضاعی که در زمان ساخت اولین فیلم بلندشان با آنها مواجه شدند. بیشتر این فیلمسازان از یک سابقۀ پربار در فیلمسازی کوتاه برخوردارند، ولی همگی از موانع و مشکلاتی میگویند که در اولین تجربۀ فیلم بلند با آن مواجه شدهاند. این مشکلات که ناشی از تفاوت شرایط تولید در سینمای حرفهای با فضای صمیمانه و دوستانۀ فیلم کوتاه است، میتواند برای هر فیلمساز فیلم اولی ترسناک و ناامیدکننده باشد؛ برای همین آگاهی از مسیرهای متفاوتی که هر یک از این فیلمسازان پیموده، مطمئناً به کار همه کسانی خواهد آمد که عاشق سینما هستند و برای تبدیل شدن به یک فیلمساز فیلم اولی لحظهشماری میکنند. همچنین محققان و علاقهمندان به تاریخ سینمای ایران هم در این کتاب اطلاعات دست اولی دربارۀ شکلگیری و روند توسعۀ یکی از مهمترین نهادهای فرهنگی کشور یعنی انجمن سینمای جوانان ایران پیدا میکنند.
انتهای پیام