به گزارش هنرآنلاین؛ به نقل از روابط عمومی جشن خانه تئاتر، در روز پایانی این جشن همراه با شوق بسیار تماشاگران برگزار شد. مشتاقانی که جمعیتشان بیش از ۳۰۰ نفر میرسید، و از اولین دقایق آغاز برنامه تا لحظه آخر با انرژی بسیار کنار برگزار کنندگان بودند .
این روز هم بنا بر روال روزهای گذشته با رقص عروسک های غول پیکر کار خود را آغاز کرد و با اجرای حامد زحمتکش ادامه یافت .
رقص گروه سرمستان به سر پرستی مهرداد آبجار، سیاه بازی ساسان مهر پویان، خیمه شب بازی رضا فقیهی، نقالی شیرین امامی و محمد معجونی و اجرای نمایش "زندگی بی دیش و المبی" به کارگردانی حیدر رضایی برنامه های روز پایانی جشن خانه تئاتر در محوطه بیرونی خانه هنرمندان بود. در انتهای اجرای هر کدام از گروه ها به رسم تقدیر و تشکر هدایایی توسط اصغر همت مدیر عامل خانه تئاتر و سهراب سلیمی دبیر جشن به آنها اعطا شد .
در طی اجرای برنامه حامد زحمتکش از مهری مهران بازیگر نامی و پیشکسوت تئاتر ایران و همچنین بهزاد فراهانی که مهمانان ویژه برنامه بودند دعوت کرد تا به روی صحنه بیایند. مهران به همراهی بهزاد فراهانی به روی صحنه آمد و کمی از خاطرات دور خود در دنیای بازیگری و تئاتر با مردم سخن گفت .
در ادامه ایرج راد نایب رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر دعوت شد تا به صحنه بیاید. او طی سخنانی از زحمات گروه برگزاری جشن تشکر کرد .
در حسن ختام برنامه هم اصغر همت به ارائه سخنانی در باب هشت روز برگزاری جشن و برنامههای خانه تئاتر در آینده پرداخت و از تمامی پرسنل خانه تئاتر و انجمن های آن که در برگزاری هر چه باشکوه تر این جشن تلاش کرده بودند تشکر کرد .
مراسم بیرونی چهاردهمین جشن خانه تئاتر به صورت رسمی با صحبت های پایانی سهراب سلیمی به پایان رسید
در پایان عروسک های غول پیکر برای آخرین بار در محوطه باز خانه هنرمندان به رقص در آمدند و چهاردهمین دوره جشن خانه تئاتر پس از هشت روز در همان نقطه آغاز به پایان رسید.
مراسم کانون نمایشگران تئاتر خیابانی خانه تئاتر از ساعت 16:30 در سالن استاد جلیل شهناز برگزار شد.
در ابتدا سامان خلیلیان، سانحه کارگران معدن را تسلیت گفت. وی به عنوان عضوی از این کانون هدف را ارتقای جایگاه والای هنرمندان تئاتر خیابانی دانست و از اجراهای عموم تئاتر خیابانی با عنوان "شنبهها با تئاتر" در سال جاری خبر داد. در بخش آغازین محسن گلستانی تبار و فرید اطمینان تقوا با نام گروه" زِ هیچ" برای اجرای موسیقی دعوت به عمل آمد. در این بین اسلایدی از فیلم ها و تصاویر مرحوم نقی سیف جمالی به نمایش در آمد و از ایشان یاد و تقدیر شد.
در ادامه گروهی از نمایشگران تئاتر خیابانی که در سالن حضور داشتند اجرای کوتاهی را به نمایش گذاشتند.
هنرمندانی چون احترام برومند،خسرو احمدی، قطب الدین صادقی، بهزاد فراهانی، مهدی شفیعی، اصغر همت، بهزاد خداویسی، مهدی حاجیان و... از مهمانان این مراسم بودند.
با حضور هنرمندان حاضر در مراسم از 16 گروه نمایشی که بالغ بر 50 اجرا در رپرتوآر این جشن اجرا کردند به قرار زیر تقدیر شد.
نمایش استخدام به نویسندگی و کارگردانی مسعود مهرابی،مصیبت های اقدس به نویسندگی و کارگردانی مرتضی وکیلیان،آقا خانم یه لحظه به نویسندگی و کارگردانی احمد صمیمی،جشن جدایی به نویسندگی و کارگردانی مسعود براهیمی،عمو قشنگ به نویسندگی و کارگردانی سعید صادق،داستان واقعی به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا مرادی،زندگی بی دیش و المبی به نویسندگی و کارگردانی حیدر رضایی،خیمه شب بازی مبارک به نویسندگی و کارگردانی مجتبی دربندی،شش ماه خدمت به نویسندگی و کارگردانی جمشید عسگری،کارگاه آموزش به نویسندگی و کارگردانی پروانه علی ضامنی،کی باهوشه به نویسندگی و کارگردانی مسعود حاتمی،دقیقه نود به نویسندگی و کارگردانی فاطمه رادمنش،ما بازیگریم به نویسندگی و کارگردانی علی عطایی حور و آرش غلامی،تله گرام به نویسندگی و کارگردانی یوسف ابراهیمی،خبرنگار بی خبر به نویسندگی و کارگردانی محمد هادی عطایی، انارک به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم رحیمی،پول به نویسندگی و کارگردانی مجید یار احمدی.
در ادامه نماهنگی در تجلیل از علیرضا استادی به نمایش گذاشته شد و به این صورت لوح تقدیر و مدالیوم خانه تئاتر به علیرضا استادی به سپاس از زحمات ایشان در تئاتر خیابانی اهدا شد.
در بخش پایانی جوایز فعالان کانون تئاتر خیابانی در سال 95 اعلام و تقدیم شد. اسامی برگزیدگان در بخش های مختلف این کانون:
در بخش بازیگری زن لوح تقدیر برای زهرا غلامی و برگزیدگان دلارام ترکی و مارال ایزدبخش.
در بخش بازیگری مرد لوح تقدیر برای میثم سر آبادانی و برگزیدگان احمد صمیمی و امین وحیدپور.
در بخش کارگردانی و طراحی فضا لوح تقدیر کارگردانی برای محمد هادی عطایی و برگزیده ی این بخش مسعود براهیمی.
برگزیده در بخش موسیقی احمد جعفری.
لوح تقدیر برای پیام عزیزی و برگزیده ی این بخش هما پریسان.
در انتهای برنامه 4 جایزه مربوط به فعالان در کل کشوربه کژال راست بین، حیدر رضایی،ب هنام کاوه و میلاد مولوی اهدا شد.
رونمایی از کتاب "گروه هنر ملی از آغاز تا پایان 1335_1357"
در روز پایانی جشن خانه تئاتر،کانون کارگردانان خانه تئاتر ایران، از ساعت 19 در سالن انتظامی خانه هنرمندان جلسه رو نمایی از کتاب "گروه هنر ملی از آغاز تا پایان 1335_1357" به قلم دکتر روح الله جعفری را برگزار کرد. برنامه با حضور اعضایی از گروه هنر ملی؛ هنرمندانی چون نصرت پرتویی، محمد ابهری، مریم معترف، فیروزه ترجمی، پرویز بهرام، عزتالله رمضانیفر، اسماعیل پور رضا و ایرج راد آغاز شد.
پیمان شیخی مجری برنامه طی خوش آمد گویی به حضار، به مقدمه ی این کتاب که توسط دو ریاست جمهوری پیشین کشور ، سید محمد خاتمی و مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی نوشته شده اشاره کرد و بر آن ارج نهاد.
در ادامه اصغر همت مدیر عامل خانه تئاتر طی سخنانش با تاسف به فقر پژوهش در کشور اشاره کرد واز پژوهش دوازده ساله ی روح الله جعفری تقدیر کرد؛ و برای قدرت گرفتن هنر و تئاتر ملی خواستار وحدت و همدلی شد.
پس از پخش شدن نماهنگی که شامل صحبت هایی از روح الله جعفری پژوهشگر و استاد دانشگاه، ویراستار و ریاست نشر افراز بود، جعفری با تشویق حضار سخنانش را با عرض تسلیت به خانوادههای داغدار کارگران معدن آغاز کرد. وی در سال 1386 با موضوع پایان نامه هنر ملی فارغ التحصیل شد، اما به گفته خودش این پایان راه نبود و پس از آن تا سال 92 به پژوهش پرداخت. او در ادامه به لزوم وجود اسناد برای اثبات حقانیت موضوعات گفته شده در کتاب خبر داد که طی آن با توجه به نقدها، گفتگوها، روزنامه ها و ماه نامه های موجود بر اساس سیر توالی زمان و مکان بررسی کرده است. به گفته ی یاسین محمدی ویراستاری این کتاب 3 سال به طول انجامید.
جعفری آغاز کار گروه هنر ملی را با آغاز کار گروه هنر ملی را با سه نمایش تک پرده ایی: محلل، مرده خورها و افعی طلایی دانست و در ادامه دومین کار گروه، نمایش بلبل سرگشته را معرفی کرد و این نمایش را بهانه ایی دانست تا از این گروه برای اجرا در پاریس دعوت به عمل آید و از این طریق فرنگی ها با بخشی از نمایش ایران در سال ١٣٣٩ آشنا شدند.
در ادامه جعفری از نصرت پرتوی همسر عباس جوانمرد و نویسنده و بازیگر گروه هنر ملی تشکر و زحمات آنها را بسیار موثر دانست و ایشان را نخستین بانوی درام نویس تئاتر ایران معرفی کرد.
روح الله جعفری در ادامه نیز اضافه کرد که سازمان و نهاد دولتی در راه انتشار این کتاب به این پژوهشگر کمک نکرده است.
در ادامه ی این برنامه نصرت پرتوی طی بازگو کردن خاطراتی از این گروه، برای تلاش و زنده نگه داشتن اسم گروه هنر ملی با چاپ کتابی با همین نام در دو جلد که توسط نشر افراز در جلد دوازدهم از مجموعه تئاتر ایران در گذر زمان توسط روالله جعفری از او تشکر کرد ؛ و در ادامه افزود که مشکل ما جنگ فرهنگی است.
شکر خدا گودرزی ریاست کانون کارگردانان ایران،در گرامی داشت کانون کارگردانان از زحمات بی دریغ ایرج راد و سهراب سلیمی به نیکی یاد کرد.
در بخش پایانی مراسم تقدیر از اعضای گروه هنر ملی انجام شد و مدالیوم خانه تئاتر به نصرت پرتوی اهدا شد. همچنین از روح الله جعفری برای انجام این پژوهش و نگارش کتاب "گروه هنرملی از آغاز تا پیان ١٣٣٥-١٣٥٧" با ارائه لوح تقدیر قدردانی به عمل آمد.
استقبال گسترده در پردیس تئاتر تهران
در روز پایانی مراسم جشن خانه تئاتر پردیس تئاتر تهران شاهد حضور گسترده عاقه مندان بود. در آخرین روز از اجرای برنامه ها که تا حدود ساعت بیست و سه به طول انجامید پردیس تئاتر تهران شلوغ ترین روز خود را سپری کرد.
رقص گروه سرمستان به سر پرستی مهرداد آبجار، سیاه بازی ساسان مهر پویان، خیمه شب بازی بهناز مهدی خواه، نقالی مرجان صادقی و و اجرای نمایش های "زندگی بی دیش و المبی" به کارگردانی حیدر رضایی، "بچههای ایران" به کارگردانی علی صفا و نمایش "حسن بنا" به کارگردانی افشین قاسمی برنامه های روز پایانی جشن خانه تئاتر در پردیس تئاتر تهران بود.