به گزارش هنرآنلاین به نقل از ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، در روزهای چهارشنه و پنجشنبه 6 و 7 بهمنماه چهرههایی همچون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو فراکسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران از جمله میهمانان جشنواره سی و پنجم تئاتر فجر بودند.
سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در تالار قشایی تئاتر شهر به تماشای نمایش "پستو" از شهر بیجار نشست. علی مرداخانی معاون هنری وزارت ارشاد، مهدی شفیعی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی ، سعید اسدی دبیر جشنواره و پیمان شریعتی دبیر اجرایی جشنواره و مدیر مجموعه تئاتر شهر نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را همراهی کردند.
همچنین فاطمه ذوالقدر عضو فراکسیون فرهنگی مجلس نیز شامگاه چهارشنبه 6 بهمن ماه با حضور در تالار "حافظ" به تماشای نمایش
"ناسور" کار افسانه زمانی نشست. او روز سه شنبه نیز با حضور در ایرانشهر از نمایش "ماتریوشکا" کار پارسا پیروزفر دیدن کرد.
همچنین سردار نقدی معاون فرهنگی اجتماعی سپاه نیز در این دوره از جشنواره حضور پررنگی داشت.
او به مدت 2 شب در تماشاخانه ایرانشهر حضور پیدا کرد و به تماشای نمایشهای "خانه ابری" کار مشترک سیامک احصایی و حمید پورآذری و "بادکنک" کار کشور هلند نشست. علاوه بر این با حضور در تالار "حافظ" از نمایش "خوب، بد، زشت" کار شقایق فتحی دیدن کرد.
همچنین در روز هفتم جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، کتاب "قاببازی"، شامل آثار برگزیده مسابقه عکس و کتاب "دیدهور"، شامل آثار برگزیده مسابقه پوستر و هویت بصری سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از سوی مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.
استقبال تماشاگران جشنواره از نمایش لهستانیها
نمایش "همسرایی یتیمان" از کشور لهستان شامگاه پنجشنبه 7 بهمن ماه با استقبال گرم تماشاگران در تالار حافظ رو به رو شد.
نمایش "همسرایی یتیمان" از جمله نمایشهایی است که در بخش بینالملل این دوره از جشنواره اجرا دارد.
این نمایش در اولین اجرای خود که ساعت 20:30 روز هفتم بهمن ماه بود، با استقبال تماشاگران رو به رو شد. ازدحام در تالار حافظ به قدری بود که ورود تماشاگران به سالن و استقرار آنان ، مدتی زمان برد و نمایش نامبرده با حدود بیست دقیقه تاخیر روی صحنه رفت. تعدادی از تماشاگران نیز به دلیل پر شدن صندلیهای سالن، ناچار شدند روی زمین بنشینند.
این نمایش جزو معدود نمایشهایی بود که بروشوری دو زبانه به فارسی و انگلیسی داشت و تماشاگران توانستند با خواندن آن، اطلاعاتی درباره نمایش به دست آورند.
"همسرایی یتیمان" به کارگردانی یژی ژون محصول گروه تئاتر "کتو" لهستان است که بر اساس رمان "گلهای گندم" نوشته گوی کروسی اجرا میشود.
این نمایش به عنوان اثری بدون دیالوگ روی صحنه رفت و از نکات جالب توجه آن، دکور بسیار کاربردی و توانمندی بازیگران این اثر بود.
درون مایه این نمایش درباره تنهایی انسان معاصر و ماشین شدن زندگیهای امروزین است. این نمایش همچنین به تحقیر شدن انسان معاصر اشاره دارد؛ انسانی که به خاطر قدرت و مقام از مرتبه انسانی خود دور میشود.
بعد از اجرای نمایش، تماشاگران آن چنان گروه اجرایی را تشویق کردند که آنان بار دیگر برای رورانس روی صحنه آمدند. در میان تماشاگران این نمایش چهرههایی همچون فرهاد مهندسپور، هوشنگ قوانلو، محمدرضا خاکی، مسعود دلخواه، فهیمه رحیم نیا، جهانبخش سلطانی و ... نیز حضور داشتند.
هرچند قرار بود این نمایش روز جمعه 8 بهمن ماه فقط یک اجرا داشته باشد، اما به دلیل استقبال تماشاگران قرار شد یک اجرای اضافه داشته باشد و در دو نوبت 18 و 20:30 به صحنه برود.
همین گروه یک نمایش محیطی هم در جشنواره دارند که این نمایش با نام "کورِی" و بر اساس اثر مشهور ژوزه ساراماگو اجرا میشود.
نمایش محیطی "کوری" در تاریخهای 10 و 11 بهمن ماه ساعت 19 در محوطه پارکینگ تالار وحدت اجرا میشود.
جشنواره تئاتر فجر بام تئاتر کشور است
جهانشیر یار احمدی رییس انجمن تئاتر بوشهر گفت: تئاتر بوشهر امسال حضور خوبی در سی و پنجمین دوره جشنواره دارد و در نمایشنامه نویسی 10 کاندیدا دارد.
وی در گفتگو با روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اضافه کرد: جشنواره تئاتر فجر تعریف خاصی دارد و به تعبیر من، بام تئاتر کشور است. گروههایی که در کشور تولید تئاتر میکنند در جشنواره تئاتر فجر، اجراهای خود را به معرض نمایش میگذارند. این موضوع بهطور ویژه در استانها بیشتر دیده میشود چرا که استانها علاقهمندند بیشتر دیده شوند و بیشتر در جشنواره حضور پر رنگتری داشته باشند.
یاراحمدی خاطرنشان کرد: شهر بوشهر نیز در زمینههای مختلف فرهنگی بخصوص تئاتر جدا از دیگر استانها نیست وبا توجه به تمام فعالیتهایی که در طول سال انجام میدهند، علاقهمند به حضور در جشنواره فجر هستند.
وی یادآوری کرد: در سه سال گذشته تئاتر بوشهر به علت جنب وجوش و فعالیت خوبی که در سطح استان داشته است، توانسته در بخشهای مختلف به شکل شایستهای عمل و تئاتر بوشهر را معرفی کند.
رییس انجمن نمایش بوشهر افزود: جشنواره تئاتر فجر بدون تردید به لحاظ کیفی هم میتواند موجب رشد تئاتر در نقاط مختلف کشور باشد و بار آموزشی خوبی نیز به همراه دارد، کیفیت بالای این جشنواره در رشد کیفی تئاتر تاثیر بسزایی دارد. در چند سال اخیر نیز به علت برگزاری جشنواره فجر استانی در برخی از استانهای کشور و بویژه بوشهر این تاثیر پررنگتر از گذشته است.
یار احمدی با اشاره به جشنواره تئاتر فجر استانی گفت: امیدوارم جشنواره فجر استانی نیز در سالهای آتی در همه استانهای کشور برگزار شود و پرچم تئاتر کشور در کل کشور به احتزاز در آید.
جهانشیر یاراحمدی در پایان گفت: امسال خوشبختانه تئاتر استانها به طور کلی حضور قابل توجهی در فجر دارند و یه گمان من، پختهترین کارهای تولید شده در استانها خواهد بود.
موزه گردی در جشنواره تئاتر فجر
مونولوگ "موزه گردی" همزمان با برگزاری جشنواره تئاتر فجر، در موزه هنرهای معاصر تهران اجرا میشود.
نمایش "موزه گردی" به نویسندگی و کارگردانی رضا غیور بهعنوان کاری از گروه "بتا" در بخش آلتر ناتیو جشنواره تئاتر فجر اجرا میشود.
بازیگران این اثر گلنوش قهرمانی، مسعود هاشمی، علی حسینزاده، وحید خوشاقبال، مینووش رحیمیان این نمایش هستند.
رضا غیور کارگردان این اثردر گفتگو با روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر گفت: اگر به مبحث نمایشهای محیطی خارج از سالنهای تئاتر بیشتر بها دهیم، قطعا تعداد بیشتری مخاطب جذب تماشای نمایشها میشوند چرا که دیدن اجراها در جایی خارج از سالنهای مرسوم نمایشی، برای مخاطب جذابتر از یک سالن تئاتر است.
وی درادامه خاطرنشان کرد:امیدوارم با گذشت زمان، مخاطبان بیشتری نسبت به قبل با نمایشهای محیطی، خیابانی و شورایی آشنا شوند .در تئاتر محیطی تماشاگران اگر چه به طور رایگان به تماشای نمایش مینشینند، اما به عقیده من بخش نمایشهای محیطی، مخاطبی فرهیختهتر را به خود اختصاص میدهد زیرا در مکانهای فرهنگیتری اجرا میشود و مخاطبان خاص خود را دارد.
غیور درباره شیوه اجرایی خود بیان کرد: نمایش "موزه گردی" به صورت مونولوگ در موزه هنرهای معاصر اجرا میشود. به این صورت که مخاطبان این نمایش با پرترههای گنجینه در موزه روبرو میشوند .فضای موزه نیز فضایی کاملا هنری و ملموس است و مخاطبان رنگ وحس اجرا را از نزدیک درک میکنند.
این کارگردان تئاتردر پایان صحبتش گفت: امیدوارم جشنواره امسال به خوبی برگزار شود و در بخش داوری قضاوتها عادلانه صورت گیردو در آینده نمایشهای راه یافته به این بخش نیز اجرای عمومی داشته باشند تا این مقولهفقط به تعدادی اجرا در جشنواره فجر، محدود نشود.
سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری سعید اسدی طی روزهای 1 الی 12 بهمن ماه در تهران برگزار میشود.