به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی؛ مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی در این مراسم ضمن تشکر از مدیران پیشین و فعلی انجمن هنرهای نمایشی استان و دیگر مسئولان هنری شهر مشهد گفت: حضور گروههای نمایشی استان در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اتفاق بسیار خوبی است که ناشی از اجراهای مستمر نمایش در این شهر است. 6 و 7 سالن نمایشی در این شهر فعال است همین نکته تفاوت مشهد با دیگر شهرها و استانهای کشور را در کیفیت آثار این شهر ایجاد کرده است که از دید هیچ یک از داوران نادیده گرفته نمیشود. آثاری که به جشنواره فجر فرستادید بسیار کیفی هستند و امیدوارم همه مخاطبان از آن بهره ببرند.
وی در ادامه با اشاره به حضور تئاتر مشهد در جشنوارههای رضوی و خمسه گفت: امروزه تئاتر مذهبی، ارزشی و دینی ما باید جذابیتهای خودش را داشته باشد برای مردم تولید شود و صرفا خواستگاه آن ناشی از سلیقه مدیران نباشد و در جدول آثار حرفهای قرار بگیرد و همه مردم بتوانند از آن بهرهمند شوند. این ویژگی را در آثار ارزشی تئاتر مشهد دیدهام و این الگوی بسیار خوبی برای تمام نقاط کشور ماست.
وی با اشاره به ظرفیت خوب مخاطبان تئاتر در مشهد و ایجاد بانک مخاطب در این شهر که مدام در حال افزایش نیز هست تصریح کرد: همه این ظرفیتها قابلیت این را دارد که مدیران شهری و مدیران استان توجه ویژهای را به تئاتر داشته باشند. خوشبختانه امسال پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد مقدس است. تئاتر این قابلیت را دارد که نقش محوری را در فعالیتهای فرهنگی پایتخت جهان اسلام ایفا کند و لازمه آن این است که مورد حمایت مسئولان شهری و استانی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: تئاتر ظرفیت عظیمی برای ارتقا فرهنگ شهروندی دارد. مدیران شهرهای بزرگ آرزوی داشتن این ظرفیت دارند. مدیریت شهری مشهد باید قدر این اتفاق را بداند که هنرمندان و جوانان مشهد این تولیدات را دارند . مدیران شهری باید در ایجاد تالار های نمایشی و واگذاری تالارهایی که در مشهد هست همراهی کنند. حتی مجتمع های تجاری که در حال ساخت است می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
مهدی شفیعی با اشاره به گفت و گویی که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته گفت:وزیر محترم نگاه ویژه ای به تئاتر خراسان دارند و از اتفاقات و ظرفیت هایی که در تئاتر مشهد و خراسان وجود دارند بسیار خرسند هستند. حضور استان دار خراسان هم که چهره ای فرهنگی و علاقه مند به این حوزه هستند دست به دست هم داده تا اتفاقات بهتری در این حوزه بیافتد.
وی ابراز امیدواری کرد که تفاهم نامه ای با استانداری و شهرداری مشهد برای ساخت پلاتو های بیشتر در این استان منعقد شود و تصریح کرد که با این تفاهم نامه مانند دیگر استان ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای تجهیز پلاتو های ساخته شده اقدام خواهد کرد.
جواد اشکذری رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خراسان رضوی نیز در این مراسم ضمن قدردانی از حضور مسئولان ارشد تئاتر و مدیران فرهنگی و هنری استان خراسان رضوی گفت: امروز در این مراسم نه تنها پیشکسوتان تئاتر مشهد که پیشکسوتان تمام استان حضور دارند. سومین جشنواره تئاتر فجر استانی امسال به یک مطالبه عمومی تبدیل شد. تئاتر همیشه برای مردم مشهد و هنرمندان آن جدی بوده است.
وی با اشاره به رشد فعالیت های تئاتری خراسان رضوی و حضور هنرمندان تئاتر در برنامه ها ، جشن ها و اجراهای مختلف یک سال اخیر گفت: تئاتر خراسان رضوی امسال در ارسال اجراها به شهرهای دیگر کشور ، حضور پررنگ در عرصه بین المللی و جشنواره ها شکوفایی بسیاری داشت. مشهد را امسال باید به عنوان شهر نمونه تئاتر معرفی کرد. امسال در شش برنامه بین المللی و ملی حضور پرقدرت داشته ایم. حضور 8 اثر از مشهد و سبزوار رکورد حضور در جشنواره فجر را شکست.
وی با قدردانی از تمام کسانی که در برگزاری سومین دوره جشنواره تئاتر فجر استان هکاری داشتند گفت:تئاتر مشهد نیازمند حمایت بیشتری برای رشد است. امروزه دغدغه ما اقتصاد تئاتر است و احساس می کنیم سال 96 با حمایت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد برنامه های گسترده تری خواهیم داشت و در این زمینه پیشنهاداتمان را به مرکز هنرهای نمایشی خواهیم کرد.
وی افزود:سعی کریدم جشنواره تئاتر فجر استان به عنوان یک جشنواره تزئینی برگزار نشود.ممنون که همیشه با ما بوده اید و هستید امیدوارم در مدت زمانی که در این مسئولیت هستم شرمنده دوستانم در حوزه تئاتر نشوم.
تحفهگر معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: در آستانه برگزاری جشنواره تئاتر فجر هستیم و همه مال می دانیم یک رویداد بزرگ و گسترده است و در خدمت همه متولیان هستیم و نشان دارد که به تئاتر خراسان اهمیت داده اند و باید از همه شما سپاسگذاری کنم.
امسال سال ارزشمندی برای ماست . سالی که مشهد از طرف ای سسکو به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شدهاست. طبیعتا فرصت بسیار مقتنمی است که با ارائه هنر ناب اصیل ایرانی و اسلامی، هویت ایرانی را به جهان منتقل کنیم به نظر می آید وظیفه و مسئولیت هنرمندان ما در این عرصه سنگین تر است. هنرمندانی که امسال با توجه به توانمندی های ارزشمندشان در عرصه هنر تئاتر و نمایش امروز افتخار آفرینی کردند و برای اولین بار هشت نمایش را برای جشنواره فجر بدرغه می کنیم و امیدواریم با دست پر به استان برگردند.
از جمله برنامه های این مراسم که در روز تولد داوود کیانیان هنرمند پیشکسوت تئاتر برگزار شد، تجلیل از این هنرمند بود که با حضور حمید کیانیان برادر این هنرمند انجام شد.
سید سعید سرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز که در دقایق پایانی این مراسم به ایراد سخن پرداخت گفت: معادل کمک هزینه انجمن هنرهای نمایشی استان که می دانم به اندازه بلیط قطار گروه های اعزام شده به فجر است را از سوی ارشاد در اختیار انجمن می گذاریم تا به گروه ها اختصاص یابد تا گروه های ما بتوانند هوایی به تهران بروند و این حداقل کاری است که برای هنرمندانمان می توانیم انجام بدهیم.
وی از هنرمندان خواست تا مثل همیشه بر قله های تئاتر کشور در تهران بدرخشند و امسال به صورت ویژه پرچم پایتخت فرهنگی ایران ؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام را در تهران برافرازند.
برگزیدگان مسابقه نمایشنامه خوانی
با اعلام هیأت داورانِ بخش مسابقه نمایشنامهخوانى سومین جشنواره تئاتر فجر استانى خراسان رضوى، برگزیدگان این بخش، معرفى شدند.
در بخش بهترین موسیقى؛ "مهدى حسنى" براى خوانش نمایشنامه "شرق دور؛ شرق نزدیک" ، بهترین اکتخوان؛ "دلارام امینىمقدم" براى خوانش نمایشنامه "شرق دور؛ شرق نزدیک" ، بهترین بازیگر زن؛ "نوشین نوروززاده" براى خوانش نمایشنامه "شرق دور؛ شرق نزدیک" از "نسیم کمالى" براى خوانش نمایشنامه "کرگدنى در کریر" نیز تقدیر شد.
در بخش بهترین بازیگر مرد؛ "حمید درودى" براى خوانش نمایشنامه "روال عادى" از"صادق سفیدباغى" براى خوانش نمایشنامه "سوپ بوقلمون" نیز تقدیر شد.
در بخش بهترین نویسنده؛ تقدیر اول؛ "سیدامیر رستگار" براى نگارش نمایشنامه "سوپ بوقلمون" و تقدیر دوم؛ "بهزاد آقاجانى" براى نگارش نمایشنامه "خانه عروسک ایبسن"
در بخش بهترین کارگردانی؛ برگزیده اول؛ "حمید درودى" براى خوانش نمایش "روال عادى" و برگزیده دوم؛ "مبین عطارى" براى خوانش نمایش "شرق دور؛ شرق نزدیک" معرفی شدند.