هنرآنلاین : حسین هاشم پور : لولو شدن کمیسیون فرهنگی مجلس تیتر این ستون در اول تیر ماه بود؛

آن روزها آقای نصرالله پژمان فر، یک روز پیش از آنکه رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شود در گفتگویی با خبرگزاری فارس گلایه کرده بود:" برخی می‌خواهند از کمیسیون فرهنگی "لولو" درست کنند " 

در آن یادداشت در ده بند دلایلی طرح شد که گفتار و کردار این کمیسیون سبب شده چنین توهمی در ذهن ایشان شکل گیرد؛ شاهد مثالش همین متن امروز که با دریافت نشانه های مثبت از کمیته فرهنگ، هنر و رسانه از زیر مجموعه های کمیسیون فرهنگی مجلس به رویه تازه احترام گذاشته می شود:

یک -

کمیته فرهنگ، هنر و رسانه مجلس پیشنهاد داده است سی و دومین جشنواره موسیقی فجر از استاد محمد رضا شجریان تجلیل کند؛

این همان رویکرد فعالانه رو به جلوست که جامعه هنری از نمایندگان خود در خانه ملت انتظار دارند، همین پیشنهاد فارغ از اینکه محقق شود یا خیر،  بازگشت استاد به صحنه هنری کشور را تلنگری تازه زده است، علاوه بر آن جامعه هنری احساس می کند برای نخستین بار مجلس را همراه و کنار خود می بیند ... دیگر کنش های این کمیته در دیدارهای پررنگ با هنرمندان مختلف از نکات کمتر دیده شده از سوی نمایندگان مجلس در همه ادوار است. 

دو -

در حالیکه حدود هفتاد روز از تغییر وزیر فرهنگ می گذرد تحولی که جامعه هنری توقع داشت برآورده نشده است،

البته همه می دانند عرصه فرهنگ و هنر محصول زود بازده ندارد اما آنچه این سال ها بر اهل هنر گذشت سعه صدر و طاقت ها را به شماره انداخته است،

شاید  تغییر ملموس در این مدت، گفتگوهای وزیر با چهره های منتقدی مانند امام جمعه مشهد است که باید پیش و بیش از این ها مورد توجه دولت قرار گیرد شاید با رفع سوتفاهم ها، فضای هنری برای همیشه از تحدید های حیرت انگیز رهایی یابد.

اکنون به نظر می رسد کمیته فرهنگ، هنر و رسانه مجلس می تواند قدرت چانه زنی وزارت فرهنگ را بالا برد و امیدی تازه به هنرمندان بخشد تا به حداقل های حقوق شهروندی خود دست یابند. 

سه -

"دولت در کنکور چهار گزینه ای هنرمندان" تیتر این ستون در نوزدهم مرداد ماه بود،

 چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری همچنان این آزمون پا برجاست:

"الف : دولت خواست و نتوانست ب: دولت خواست و نگذاشتند ج: دولت خواست اما خیلی هم نخواست! د: دولت کلا نخواست و دغدغه های دیگری داشت."

چهار گزینه آن یادداشت بود؛

هر چند، سال پایانی دولت است و شاید خیلی ها از هم اکنون تیک یکی از این گزینه ها را زده باشند اما همچنان معتقدم در همین فرصت باقی مانده، زاویه نگاه وزارت فرهنگ،اینکه رویکردهایش فرهنگی ست یا ارشادی و نیز ابتکاراتش برای گشایش فضای هنری کشور می تواند در انتخاب این گزینه ها نقش تعیین کننده ایفا کند. 

 

-این یادداشت هم زمان در روزنامه شرق ص 14 و ایران آرت منتشر شده است.