به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، این همایش به عنوان یکی از بخش‌های جنبی این دوره از جشنواره و با حضور چهره‌هایی همچون قطب‌الدین صادقی، رضا کیانیان، سعید اسدی، علی مرادخانی، مهدی شفیعی و ... برگزار می‌شود.

همایش نامبرده از ساعت 9 و 30 دقیقه تا 18 روز یاد شده برگزار خواهد شد.

این همایش ساعت 9 و سی دقیقه با سخنانی از علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار می‌کند.

ساعت 10 نیز سعید اسدی استاد دانشگاه و دبیر جشنواره تئاتر فجر، سخنرانی خود را با موضوع " هنر تئاتر و زایش مفهوم شهروند" ارائه می‌کند.

سپس رأس ساعت 10 و سی دقیقه، قطب‌الدین صادقی درباره "جایگاه تئاتر در ساختار شهری" سخنرانی خواهد داشت.

در ادامه، رأس ساعت 11 سام ایزدی با موضوع "واکاوی نقطه‌های ضعف و قوت مجموعه‌های متمرکز و غیر متمرکز نمایشی بر اساس نظریات الگوی توسعه شهری سخنرانی خود را انجام می‌دهد.

رامتین شهبازی دیگر سخنران این برنامه است که رأس ساعت 11 و سی دقیقه با موضوع "دلالت اسطوره‌ای شهر در نمایشنامه "کوکوی کبوتران حرم" نوشته علیرضا نادری" سخن خواهد گفت.

در ادامه برنامه، مهرداد زواره محمدی رأس ساعت 13 با موضوع "ارتباط شهر، شهروند و معماری به وسیله هنر و فضاهای فرهنگی" سخنرانی می‌کند.

علی رویین به عنوان دیگر چهره حاضر در این همایش، رأس ساعت 13 و سی دقیقه با موضوع "تأثیر کلان شهر بر حیات ذهنی شخصیت‌های نمایشی" سخنرانی دارد.

در بخش بعدی برنامه، میزگردی با حضور احسان پشت مشهدی (رییس مرکز توسعه و سیاست‌های راهبردی وزارت راه و شهرسازی) و مهدی شفیعی (مدیر کل هنرهای نمایشی) برگزار می‌شود. این میزگرد با موضوع "معماری، شهر و تئاتر" رأس ساعت 14 برپا می‌شود.

جهانشیر یاراحمدی دیگر سخنران این همایش است که سخنرانی خود را با موضوع "مطالعه بوشهر در نمایشنامه‌های جنوب" رأس ساعت 15 و سی دقیقه انجام می‌دهد.

سپس شبنم شیرزادی و بهروز محمودی بختیاری با موضوع "بررسی تطبیقی هویت شهر در دو نمونه سیاسی و نمایشی، فیلم "داگ ویل" و نمایشنامه "شهر کوچک ما" رأس ساعت 16 سخنرانی دارند.

در بخش پایانی برنامه، میزگردی با حضور رضا کیانیان و سید مجید کمالی (رییس مرکز مطالعات فرهنگی شهر تهران) برگزار می‌شود. موضوع این میزگرد که ساعت 16 و سی دقیقه برگزار خواهد شد، "شهر و مسئولیت اجتماعی تئاتر" است که پایان بخش این همایش است.

این همایش با دبیری علمی ناصر حبیبیان برگزار خواهد شد و ورود برای دانشجویان و علاقه‌مندان تئاتر آزاد است.

هیچ تفاوتی میان پوسترهای کاغذی و دیجیتالی نیست

مجید کاشانی داور بخش مسابقه پوستر جشنواره تئاتر فجر معتقد است: ارائه پوستر فقط روی  کاغذ چاپ معیار نیست چراکه باتوجه به پیشرفت عصر رسانه تبلیغات پوستر می‌تواند در صفحات مجازی هم انجام شود.

این طراح پوستر در گفت وگو با روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر ادامه داد: تا همین چند وقت پیش یکی از مخالفان طراحی پوستر در صفحات مجازی و انتشار آن‌ها بودم اما به خاطر تغییر زمان و پیشرفت در عرصه رسانه‌ها نظرم تغییر کرد و متوجه شدم که پوستر فقط یک کاغذ چاپ شده نیست و می‌توان آن را برای صفحات مجازی هم طراحی کرد چراکه تازه در رسانه ؛ پوسترها بیشتر دیده می‌شوند.

وی درباره وضعیت پوستر تئاتر گفت: در کل وضعیت پوستر در تئاتر خوب نیست چرا که همه اجزای تئاتر به هم متصل هستند واگر یک اثر نمایشی بی کیفیت اجرا شود به مراتب پوستر خوبی را هم از آن نخواهیم دید البته نمایش‌هایی دیده‌ام که بر خلاف ماهیتشان پوسترهای خوبی  برایشان طراحی شده‌اند ولی به نظرم این کار صرفاً فریب مخاطب است.

این طراح پوستر درباره تأثیر پوستر در تاریخ تئاتر ایران تصریح کرد: اگر صرفاً بخواهیم نمایشی را ثبت کنیم به طور حتم باید برایش یک پوستر طراحی شود تا زمان و اسم نمایش سال‌ها در خاطره‌ها بماند.

کاشانی ادامه داد: طراحی پوستر برای  تبلیغات یک اثر نمایشی یا باید به خوبی صورت بگیرد و نواقصی نداشته باشد یا اگر برخلاف این امر بخواهد پیش برود بهتر است که آن نمایش هیچ پوستر تبلیغاتی نداشته باشد.

وی با اشاره به برگزاری بخش پوستر در جشنواره تئاتر فجر اضافه کرد: باتوجه به اوضاع تئاتر و شرایط نامناسب آن  بویژه در بخش پوستر اگر این جشنواره برگزار هم نشود اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد چرا که بسیاری از پوسترها را دیده‌ام که یک اثر نمایشی خوب را به بدترین شکل نشان داده‌اند و ناخواسته مخاطبان را از دیدن آن نمایش منع کرده‌اند.

رقابت 55 عکاس در مسابقه عکس جشنواره تئاتر فجر

در این دوره از جشنواره 205 عکاس با 1025 عکس متقاضی شرکت در  بخش مسابقه عکس بودند که از این تعداد 40 عکاس از شهرستان‌ها و 165 عکاس از تهران، شرکت کردند.

با ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر و در جلسه‌ داوری که روز 20 آذر ماه برگزار شد، 55 عکاس با 70 عکس به بخش مسابقه راه یافتند. این آثار توسط گروه انتخاب بخش عکس متشکل از سیف‌اله صمدیان، رضا کیانیان و عباس کوثری داوری شدند.

دبیرخانه این دوره از جشنواره تئاتر فجر با تشکر از تمامی شرکت کنندگان در بخش مسابقه عکس، اسامی عکاسان راه یافته به شرح زیر اعلام کرد:

محسن حسینقلی‌پور (1 عکس)، امیررضا دهنادی (2 عکس)،تبسم ارگی (2 عکس)، آیین سبزیوند (1 عکس)، شعله فیض بخش(1 عکس)، کیارش مسیبی (1 عکس)، نیلوفر اربراری ( 1 عکس)، ماندانا عضد آزاد (1 عکس)، امیر خوارزمی (1 عکس)، نگار حسن‌زاده (1 عکس)، علی حدادی اصل (1 عکس)، مریم ملک مختار (1 عکس)، غزاله صداقت لاریجانی (1 عکس)، پرنا بهارعلی (3 عکس)، نوید محمدی (1 عکس)، البرز تیمورزاده (1 عکس)، کامران چیذری (1 عکس)، زهره صفی نور (1 عکس)، فرهاد جاوید (1 عکس)، ساینا قادری (1 عکس)، نجمه شفرئی (1 عکس)، کوروش اسکندری بدیع (2 عکس)، نغمه ارجمند (1 عکس)، مرجانه پورحسین (1 عکس)، شراره سامعی (1 عکس)، سهیل صحرانورد (1 عکس)، حامد ملک پور(1 عکس)، عاطفه آرانی (1 عکس)، ساناز دریایی (1 عکس)، علی اصغر اولادی (1 عکس)، سید ضیاء الدین صفویان ( 3 عکس)، عماد دولتی (1 عکس)، فهمیه حکمت اندیش (1 عکس)، بهار نیک‌پور ( 1 عکس)، حسین اسماعیلی (3 عکس)، مونا تهرانی موید (2 عکس)، حسین آقا محمدکاشی (1 عکس)، خسرو پرخیده (1 عکس)، بنفشه جلالی (2 عکس)، رامونا میریان (1 عکس)، رضا ایلیات (1 عکس)، نغمه مقصودلو (1 عکس)، امیر خدامی (1 عکس)، خشایار حسامی(1 عکس)، مریم دیهول (2 عکس)، وحید بیات از مشهد (1 عکس) سید مهدی مصباحی از مشهد (1 عکس)، کاوه کرمی (2 عکس)، شایان کیانی (1 عکس)، محمد صادق زرجویان (1 عکس)، امیر کوروش اعرابی (1 عکس)، آزاده بشارتی از رشت (1 عکس)، فرناز مطلوبی از تبریز (1 عکس)، زهرا جوکار ثقفی (1 عکس) و مریم قهرمانی‌زاده (3 عکس).

حمایت‌ مسئولان رونق بیشتری به بخش پوستر تئاتر فجر می‌دهد

"قباد شیوا" داور بخش پوستر جشنواره تئاتر فجر گفت: جشنواره تئاتر فجر با چاپ کتاب و برگزاری نمایشگاه برگزیدگان پوستر در معرفی هنرمندان این رشته تلاش می‌کند ولی این حمایت مداوم مسئولان است که رونق بیشتری به بخش پوستر جشنوارتئاتر فجر می‌دهد.

این طراح باسابقه پوستر در گفت وگو با روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر ادامه داد: جشنواره با انتخاب آثار برتر برای برگزاری نمایشگاه و چاپ پوسترها در قالب کتاب کمک می‌کند تا هنرمندان این رشته بهتر شناخته شوند اما باید این حمایت‌ها مداوم باشد تا شاهد اتفاقات بهتری در این عرصه باشیم.

وی درباره  فراز و نشیب‌ها در این دوره از جشنواره  تئاتر فجر گفت: مسئله حائز اهمیت در این دوره وجود شرکت‌کنندگان از سرتاسر کشور است که نشان می‌دهد طراحان بسیاری به شرکت در این‌جشنواره علاقه‌مند شده‌اند. البته با توجه به پوسترهایی که دیده‌ایم آثار ارسالی این دوره از جشنواره در بخش پوستر از سطح کیفی بالا و آنچه انتظار داشتیم برخوردار نبوده‌اند.

شیوا با ارائه توضیحاتی درباره شیوه ارسال آثار و داوری این بخش از جشنواره افزود: در دوره‌های قبل خود پوسترها به صورت چاپ شده برای شرکت در جشنواره ارسال می‌شدند که این راه برای داوری بهترین گزینه بود؛ اما در دوره‌های اخیر به علت کمبود بودجه و شرایط سخت ارسال اثار توسط هنرمندان به خصوص هنرمندان شهرستانی طرح‌ها به صورت دیجیتالی ارسال شدند که شیوه مناسبی نیست.

این طراح باسابقه ادامه داد: اگر از سوی مسئولان بودجه‌ای برای حمل و نقل پوسترها اختصاص داده شود قطعاً شرایط بهتری برای داوری به وجود می‌آید.

قباد شیوا درباره اهمیت پوستر در تئاتر مطرح کرد: مردم قبل از دیدن تئاتر پوستر آن را می‌بینند پس طراحی پوستر در تئاتر برای آثار نمایشی بسیار مهم است چرا که یک پوستر می‌تواند همان اول مخاطب را جذب کند و یا انگیزه‌اش را برای دیدن آن اثر بگیرد.

وی در پایان با تاکید بر ضرورت تأسیس موزه‌ای با نام پوستر تئاتر افزود: اگر چنین موزه‌ای بنا و آثار طراحان پوستر در آن قرار داده شود به مراتب انگیزه این هنرمندان بالا می‌رود و پیشرفت چشمگیری روی می‌دهد.