سرویس استانهای هنرآنلاین: اللهقلی نظری رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گلستان که این روزها در همایش آثار برگزیده جشنواره تئاتر استانها، سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر حضور دارد؛ در خصوص وضعیت تئاتر در این استان به خبرنگار هنرآنلاین گفت: در شهرهای مختلف استان گلستان خوشبختانه تئاتر از پیشینه بسیار خوبی برخوردار است و در شهر گرگان- به عنوان پایلوت- با توجه به اینکه از پیشینه درازمدت تاریخی هم برخوردار است، تئاتر بسیار پویا است و جوانانی که پا به این عرصه گذاشتهاند در کنار پیشکسوتان تئاتر، مشتاقانه و با تلاشی در خور چراغ تئاتر را همچنان زنده نگه داشتهاند و ما امیداروار هستیم که در آینده هم فرصتهای بهتری برای بروز خلاقیتهای این جوانان به وجود بیاید.
او با تاکید بر نقش پیشکسوتان تئاتر در پیشبرد جریانهای تئاتری، اظهار کرد: در حال حاضر شرایط در استان گلستان برای کار گروههای مختلف تئاتری با مشاوره و همیاری پیشکسوتان تئاتر بسیار مساعد است و جز اینکه کمی به لحاظ امکانات با محدودیتهایی مواجه هستیم و تقاضاها با امکانات ما همخوانی ندارد، مشکل دیگری نداریم که امیدواریم این مشکلات نیز به تدریج مرتفع شود تا هنرمندان بتوانند با دلگرمی بیشتری صحنههای تئاتر را رونق بخشند.
نظری در خصوص وضعیت تبلیغات و اطلاعرسانی در عرصه تئاتر، بیان کرد: استان گیلان متاسفانه کمی در زمینه تبلیغات و اطلاعرسانی در حوزه تئاتر ضعیف است که انتظار داریم شهرداری، شورای اسلامی شهر گرگان، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری گرگان و برخی نهادهای دیگر که به هر روی وظیفه عمومی تبلیغات شهر را در دست دارند، در این زمینه خدمات و امکانات بیشتری در اختیار هنرمندان قرار دهند.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گلستان ادامه داد: اگرچه مقدمات راهاندازی چند سایت را برای جذب مخاطب فراهم کردهایم اما واقعیت این است که هنوز به مرحله عملیاتی شدن نرسیدیم و امیدوار هستیم که با به سرانجام رسیدن این فرایند بتوانیم مخاطب بیشتری را جذب کنیم.
او تلاش برای ارتقاء کیفیت آثار تئاتری را جزء شروط لازمی عنوان کرد که در کنار تبلیغات میتواند به افزایش مخاطبان تئاتری کمک کند و افزود: مواردی هم وجود داشته که برخی از تولیدات تئاتری به دلیل استقبال بالای مخاطبان از مرز 15 شب اجرا هم عبور کردهاند.
این فعال تئاتری در رابطه با چگونگی وضعیت آموزش و پژوهش تئاتر در این استان، اظهار کرد: یکی از عمده مشکلات ما این است که در زمینه پژوهش بسیار عقب هستیم و من این گله را از دوستان پژوهشگر دارم که با توجه به اینکه رشته پژوهش هنر در علی آباد کتول سالهاست که دائر شده است اما عملا حضور این پژوهشگران را در کارهای پژوهشی در بخشهای مختلف کمتر میبینیم، به ویژه اینکه تئاتر نیازمند یک پژوهش میدانی گسترده است و پژوهشگرانی با دقت نظر و علاقمند باید در این عرصه پای بگذارند و ما نیز باید ساز و کارهای ورود آنها در این عرصه را فراهم کنیم تا آنها با دلگرمی بیشتری بتوانند به امر پژوهش بپردازند.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گلستان افزود: البته در حوزه پژوهش اقداماتی به صورت نیمبند صورت گرفته و دوستانی بودند که در این زمینه تلاشهایی صورت دادهاند اما برای کسوت و سابقه استان درعرصه تئاتر کافی نبوده است و در این زمینه باید گستردهتر عمل شود تا نقیصه بحث پژوهش در استان گلستان برطرف شود.
نظری ادامه داد: در بحث آموزش تئاتر هم همواره به دنبال این هستیم که بتوانیم از اساتیدی که در این حوزه به کسب تجربیاتی قابل اعتنا دست یافتهاند، استفاده کنیم و دورههای آموزشی را به صورت متناوب در عرصههای مختلف نمایشنامهنویسی، بازیگری، کارگردانی و... برگزار کنیم.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گلستان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تعداد گروههای ثبت شده تئاتری در این استان، گفت: پیش از طرح استقرار گروههای نمایش 28 گروه را در شهرهای مختلف استان داشتیم اما به دنبال فرایند جدیدی که طرح استقرار تعریف کرد؛ برخی از گروهها با یکدیگر ادغام شدند و درحال حاضر ما 10 گروه ثبت شده نمایشی در استان داریم که در این میان چهار گروه در رتبه الف قرار دارند و حدود پنج تا شش گروه هم به ثبت نرسیدهاند که امیدوارم به محض باز شدن سایت بقیه گروهها هم تا پایان سال به ثبت برسند.