به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، سیدمحمدمصطفی موتورچی، دستیار ارشد دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و داور جشنواره تئاتر منطقهای، درباره جایگاه تئاتر و هنرمندان استانها در بازبینیهای جشنواره تئاتر منطقهای گفت: «من تئاتر را از شهرستان شروع کردم و سعی بر این داشتم که در بیشتر جشنوارهها حضور داشته باشم. با وجود مشکلات زیاد و کمبودهایی که در بعضی شهرستان ها وجود دارد، در اکثر نقاط کشور متاسفانه زیرساخت کارهای نمایشی ضعیف است.»
این هنرمند ادامه داد: «امکانات بخش مهمی از پرورش استعدادها است. اما علیرغم همه این کمبودها هنرمندان استانی خود را ثابت کردهاند و آماده برای شرکت در جشنواره هستند.»
داور جشنواره درباره کیفیت آثار بازبینی شده در جشنواره تئاتر منطقهای گفت: «هنرمندان تئاتر در سختترین شرایط خلاقیت خودشان را حفظ میکنند. آثاری که بازبینی شده از نظر من شاخصههای کیفیت را داراست و میتوانم، بگویم از تماشای بعضی آثار شگفتزده شدم.»
موتورچی درباره احیای جشنواره تئاتر منطقهای واهمیت آن برای دبیرخانه تئاتر فجر و ادارهکل هنرهای نمایشی گفت: «از روز اولی که با آقای کوروش زارعی برنامهریزیهای جشنواره تئاتر فجر را انجام میدادیم، شاهد این هستم که دو مورد برای او بسیار مهم بود؛ اول بازبینی آثار ارسال مستقیم به جشنواره تئاتر فجر که به صورت حضوری و زنده انجام شود. و دوم برپا شدن و احیای مجدد جشنواره تئاتر منطقهای که با حمایتهای آقای کاظم نظری مدیرکل محترم هنرهای نمایشی کشور و مدیران استانها این کار صورت گرفت و روشن کننده چراغ جشنواره استان کرمانشاه است.
او در ادامه افزود: «در کشور ما تولید آثار نمایشی بیشتر از جشنوارهها صورت میگیرد و اگر جشنوارهای برگزار نشود تولید آثار نمایشی کمرنگ میشود.»
مصطفی موتورچی عادلانه ترین راه برای حضور در تئاتر فجر را جشنواره منطقهای دانست و گفت: « حضور جشنواره تئاتر منطقهای حسی بسیار متفاوت از سایر جشنوارهها دارد و من جشنواره تئاتر منطقهای را عادلانه ترین راه برای حضور در جشنواره تئاتر فجر میدانم.»
او ادامه داد: «از برگزاری مجدد جشنواره تئاتر فجر مناطق بسیار خرسند و خوشحال هستم و میدانم هنرمندان حاضر در این جشنواره انرژی گرفتند و پرقدرت در تئاتر فجر حاضر میشوند.»
دستیار ارشد دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر افزود: «مهمترین اتفاق در جشنواره تئاتر منطقهای تبادل اندیشه و معاشرت گروههای نمایشی با استانهای دیگر است که چراغ این جشنواره بعد از هفت سال وقفه با حضور ۱۷ اثر نمایشی و همراهی بیش از 230 هنرمند در استان کرمانشاه روشن شد.»
مصطفی موتورچی از پیشبینی خود نسبت به کیفیت آثار چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر گفت: «در مسابقه بزرگ صحنهای تئاتر فجر، شرکتکنندگان از چند راه وارد این بخش میشوند، بخش ارسال مستقیم که متن ارسال میشود و بازبینی به صورت حضوری انجام میشود. بخش دیگر، برگزیدگان جشنواره تئاتر منطقهای است که وارد مسابقه صحنهای جشنواره تئاتر فجر میشوند. یکی از دلایلی که جشنواره تئاتر منطقهای را دارای اهمیت میکند، توجه ویژه به تئاتر استانها و شرکت در فجر است.
من همه آثاری که به صورت ارسال مستقیم درخواست حضور در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را داشتهاند دیدهام، از نظر من امسال به امیدخدا جشنواره قابل قبول و پر قدرتی در بخشهای مختلف خواهیم داشت.»
16 گروه نمایشی با حضور بیش از 203 هنرمند از استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، هرمزگان و مناطق آزاد قشم و اروند در بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور- منطقه 2 که از تاریخ 14 تا 16 دیماه به دبیری عبدالرحیم افروغ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر برگزار میشود، حضور دارند.