به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس آیین اختتامیه و مراسم تقدیر از برگزیدگان و هنرمندان برتر سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی، صبح امروز با حضور سردار شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح کشور، دکتر سیدمحمد نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، دکتر سالاری معاون امور هنری وزارت ارشاد، دکتر زینی‌وند استاندار کرمان، سردار زمانی جانشین فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، حمید نیلی مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، دکتر علی‌زاده مدیرکل ارشاد استان کرمان، سیدوحید فخرموسوی دبیر جشنواره و هنرمندان و شرکت‌کنندگان در تالار دانشگاه فرهنگیان شهر کرمان برگزار شد.

محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان کرمان در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره‌ شهید سپهبد سلیمانی اظهار کرد: به مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار دل‌ها استان کرمان میزبان جمعی از هنرمندان تئاتر کشور بود.

وی برگزاری جشنواره تئاتر سردار آسمانی را یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای هنری در راستای ترویج هنرمندانه‌ مکتب شهید سلیمانی دانست و گفت: ویژگی امسال این جشنواره، برگزاری آن توسط دو نهاد هنری بزرگ کشور بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان کرمان با اشاره به استقبال خوب هنرمندان از جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی بیان کرد: 17 تا 21 دی‌ماه امسال شاهد اجرای هنرمندان تئاتر 21 استان کشور در کرمان بودیم که به حمدالله میزبان خوبی برای هنرمندان متعهد، ارزشی و انقلابی بودیم.

در ادامه پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اختتامیه‌ سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی نیز توسط علیزاده مدیرکل ارشاد استان کرمان قرائت شد.

سیدوحید فخرموسوی، دبیر سومین دوره جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی نیز در این آیین با بیان اینکه پس از اعلام فراخوان 246 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، بیان کرد: از این تعداد 135 اثر در حوزه‌ تئاتر خیابانی، 71 اثر در بخش نمایش‌نامه‌نویسی و 40 اثر در بخش رادیو تئاتر به دبیرخانه ارسال شد.

وی بیان کرد: در پایان تعداد 15 کار در بخش تئاتر خیابانی، 7 اثر در بخش رادیو تئاتر و 10 اثر در بخش نمایش‌نامه‌نویسی انتخاب شدند.

علی زینی‌وند استاندار کرمان هم گفت: برگزاری این مراسم انعکاسی از اربعین در استان کرمان بود و مزار شهید سلیمانی و استان کرمان در آینده جلوه‌های زیبایی را برای شما هنرمندان به نمایش خواهد گذاشت و کرمان خود را برای چنین دوره‌ای آماده می‌کند که البته این مهم نیاز به عزم ملی دارد.

زینی‌وند گفت: بهترین زبان و ابزار برای تقویت هویت نسل جوان و هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی در راستای شناساندن شهید سلیمانی تا عظمت ایشان را بیان کنیم، هنر است.

محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه این جشنواره گفت: باور قلبی ما این است که اگر کسی برای سردار سلیمانی گامی بر می‌دارد، دعوت شده است و ما اگر غبار راه این بزرگوار هم باشیم باید به خود ببالیم.

وی همچنین گفت: تربیت هنرمند ما باید تربیت ربانی شود و رفتار‌های شهدا اعمالی ربانی است و امثال شهید سلیمانی‌ها را باید گنج‌هایی دانست که از آنها استخراج کرد و امیدوارم همه ما مشمول شهدای تاریخ تشیع شویم.

سردار ابالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح  به عنوان سخنزان ویژه این مراسم هم ضمن تقسیم هنر ازدیدگاه اسلام به هنر ارزشی، بی ارزش و ضدارزش گفت: از دیدگاه اسلام هنر ارزشی آن است که انسان را به آخرت نورانی هدایت کند و بسترساز دست‌یابی به آخرت نورانی باشد؛ چرا که هنر ارزشی به دنیا ختم نمی‌شود و بستری است برای دست‌یابی به قله‌های سعادت و کمال که بخشی از پاداش آن در این دنیا نصیب فرد می‌شود و اصل این پاداش ذخیره آخرت خواهد شد.

سردار ابوالفضل شکارچی افزود: شهید سلیمانی یک هنرمند ارزشی و سرآمد همه هنرمندان بود او به عزت نرسید مگر اینکه اول همان گونه که خودش فرمود، تمام مقدمات شهادت را از همان نوجوانی و جوانی فراهم کرده بود.

سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح گفت: یکی از دلایل بسیار مهم که در دومین سالگر سپهبد شهید سلیمانی بخشی از مکتب شهید به عالم مخابره شد، ناشی از پلیدی و خباثت رژیم پلید آمریکا و ناشی از اخلاص و تواضع، فروتنی، مردم داری، عمیق و ایمان شهید سلیمانی است.

حمید نیلی مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس نیز سخنران بخش نخست این مراسم بود که ضمن تقدیر و تشکر از همه شرکت‌کنندگان در این جشنواره طی سخنانی گفت:جشنواره امسال ویژگی‌های بسیاری داشت اما دو ویژگی عمده آن مربوط به اجرای همومی نمایش‌های خیابانی در استان‌ها بود و ویژگی دیگر بحث تصویرسازی و تولید محتوا از شخصیت بزرگ و متعالی حاج قاسم برای اهل قلم و نمایشنامه‌نویسان بود که در محفل نمایش خاطره با حضور هم‌رزمان این شهید بزرگوار اتفاق افتاد.

نیلی همچنین افزود:خوشبختانه امروز شاهدیم که دبیرخانه دائمی این جشنواره در کرمان راه‌اندازی خواهد شد و امیدوارم دکتر نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح هرچه سریعتر با معرفی اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره و انتخاب دبیر این جشنواره مقدمات برگزاری چهارمین دوره این جشنواره را فراهم کند.

در بخشی از این مراسم  به پاس  سال‌ها فعالیت مستمر و اثربخش در حوزه نمایش و تئاتر انقلاب و دفاع مقدس از امیر دژاکام نویسنده کارگردان و بازیگر سینما تئاتر تلویزیون و دبیر اولین جشنواره سراسری تئاتر دفاع مقدس و بهزاد بهزادپور بازیگر تدوینگر و کارگردان تئاتر سینما و تلویزیون و خالق آثار نمایشی مذهبی با حضور مسئولین حاضر تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

اجرای علیرضا افتخاری خواننده شهیر موسیقی و آواز ایرانی بخش دیگری از مراسم بود که با اجرای زنده دو اثر موسیقیایی «مدافعان حرم» و «مرد میدان» حاضران را به وجد آورد.

دکتر قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی کشور، حجه الاسلام بهداروند مشاور مدیر کل هنرهای نمایشی، رضا بصیرت مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی ایران مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران ،کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، هوشنگ توکلی بازیگر پیشکسوت، شهرام کرمی، حسین مسافرآستانه، بهرام ابراهیمی، مهرداد رایانی‌مخصوص، توحید معصومی، حسین پارسایی، شهرام گیل آبادی، وحید لک، امین اشرفی، شهرام احمدزاده، هوشنگ هیهاوند و... از جمله میهمانان حاضر در این مراسم بودند.

آرا هیات داوران در بخش تئاتر خیابانی بدین شرح است:

موسیقی

لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ یک میلیون تومان به  محمد زارع‌زاده و امیر زارع‌زاده آهنگسازان نمایش «روزگار سرد»

موسیقی برگزیده: تندیس جشنواره،‌ دیپلم افتخار و جایزه‌ی نقدی به مبلغ سه میلیون تومان به علی خاتمی و محمدرضا نریمانی آهنگسازان نمایش «مدافع آخر»

طراحی‌ فضا

کاندیداها: 

تابنده‌ عسکری‌مینابی‌نژاد طراح نمایش «فرزند ننه هرمز»

سعید بادیمی طراح نمایش «سپهبد»

مصطفا کولیوندی طراح نمایش «مهمان ناخوانده»

سیمین بهفر طراح نمایش «مدافع آخر»

مهدی روزبهانی طراح نمایش «اونی که باید باشه نیست»

قدردانی: لوح تقدیر و  جایزه‌ نقدی به مبلغ یک میلیون تومان به سیمین بهفر طراح نمایش «مدافع آخر»

برگزیده: تندیس جشنواره،‌ دیپلم افتخار و جایزه‌ نقدی به مبلغ سه میلیون تومان به مصطفی کولیوندی و سعیده عبداللهی طراح نمایش «مهمان ناخوانده»

بازیگری مرد

کاندیداها: 

علی بیداوسی بازیگر نمایش «کربلای آب»

احمد جعفری بازیگر نمایش «مدافع آخر»

محمد کللی بازیگر نمایش «سرباز حاج قاسم»

سید پویا امامی بازیگر نمایش «سوقصد»

محمدرضا مصباح‌زاده بازیگر نمایش «با تقدیم احترام»

مصطفا کولیوندی بازیگر نمایش «مهمان ناخوانده»

سعید بادینی بازیگر نمایش «سپهبد»

تقدیر: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ یک میلیون تومان به محمد کللی بازیگر نمایش «سرباز حاج قاسم»

رتبه‌ سوم: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ سه میلیون تومان به طور مشترک به محمدرضا مصباح‌زاده بازیگر نمایش «با تقدیم احترام» و سید پویا امامی بازیگر نمایش «سوقصد»

رتبه‌ دوم: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ چهار میلیون تومان به طور مشترک به احمد جعفری بازیگر نمایش «مدافع آخر» و مصطفا کولیوندی بازیگر نمایش «مهمان ناخوانده»

رتبه‌ اول: تندیس جشنواره،‌ دیپلم افتخار و جایزه‌ی نقدی به مبلغ پنج میلیون تومان به سعید بادینی بازیگر نمایش «سپهبد»

بازیگری زن

کاندیداها: 

مرجان بنی‌سعید بازیگر نمایش «مضیف»

سولماز محمدی بازیگر نمایش «کربلای آب»

سوسن بشیر ذرتی بازیگر نمایش «اونی که باید باشه، نیست»

زهرا افیسی بازیگر نمایش «سرباز حاج قاسم»

نجمه مهرابی بازیگر نمایش «به دنبال خورشید»

آرزو جعفری بازیگر نمایش «قصه‌ی کفش‌ها»

سحر محسنی بازیگر نمایش «باوان»

تقدیر: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ یک میلیون تومان به زهرا افیسی بازیگر نمایش «سرباز حاج قاسم»

رتبه‌ سوم: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ سه میلیون تومان به طور مشترک به سحر محسنی بازیگر نمایش «باوان» و سوسن بشیر ذرتی بازیگر نمایش «اونی که باید باشه، نیست»

رتبه‌ دوم: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ چهار میلیون تومان به طور مشترک به سولماز محمدی بازیگر نمایش «کربلای آب» و نجمه مهرابی بازیگر نمایش «به دنبال خورشید»

رتبه‌ اول: تندیس جشنواره،‌ دیپلم افتخار و جایزه‌ نقدی به مبلغ پنج میلیون تومان به آرزو جعفری بازیگر نمایش «قصه‌ی کفش‌ها»

طرح و ایده

کاندیداها: 

حسام‌الدین ایرانمنش برای طرح و ایده‌ی نمایش «قصه‌ی کفش‌ها»

حشمت‌الله زارعی و محمدرضا مصباحی‌زاده برای طرح و ایده‌ی نمایش «با تقدیم احترام»

سعید بادینی برای طرح و ایده‌ نمایش «سپهبد»

مجتبی خلیلی برای طرح و ایده‌ نمایش «سوءقصد»

محمد قاسمی برای طرح و ایده‌ نمایش «مدافع آخر»

رتبه‌ سوم: لوح تقدیر و جایزه‌ی نقدی به مبلغ سه میلیون تومان به مجتبی خلیلی برای طرح و ایده‌ نمایش «سوءقصد»

رتبه‌ دوم: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ چهار میلیون تومان به محمد قاسمی برای طرح و ایده‌ نمایش «مدافع آخر»

رتبه‌ اول: تندیس جشنواره،‌ دیپلم افتخار و جایزه‌ نقدی به مبلغ پنج میلیون تومان به سعید بادینی برای طرح و ایده‌ نمایش «سپهبد»

کارگردانی

کاندیداها: 

روح‌الله آریس کارگردان نمایش «قصه‌ی کفش‌ها»

سعید بادینی کارگردان نمایش «سپهبد»

سمیرا سلیمانی کارگردان نمایش «روزگار سرد»

احمد جعفری کارگردان نمایش «مدافع آخر»

حسین نادری کارگردان نمایش «به دنبال خورشید» 

رتبه‌ سوم: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغ سه میلیون تومان به طور مشترک به سمیرا سلیمانی کارگردان نمایش «روزگار سرد» و حسین نادری»کارگردان نمایش «به دنبال خورشید» 

رتبه‌ دوم: لوح تقدیر و جایزه‌ نقدی به مبلغچهار میلیون تومان به سعید بادینی کارگردان نمایش «سپهبد»

رتبه‌ اول: تندیس جشنواره،‌ دیپلم افتخار و جایزه‌ نقدی به مبلغ پنج میلیون تومان به احمد جعفری کارگردان نمایش «مدافع آخر»

بخش نمایشنامه نویسی:

نفر اول: علی میرزا عمادی  از تهران برای نمایشنامه آخرین پیام

نفر دوم:محمد صالح کرمی از استان کهکیلویه و بویر احمد برای نمایشنامه یک قدم مانده به صبح

نفرسوم:لیلی عاج از استان تهران برای نمایشنامه دشت عباس

تقدیر شدگان بخش نمایشنامه‌نویسی بدون ترتیب و اولویت:

تقدیر از  اصغر گروسی نمایشنامه وقت خوب مردن از شیراز

تقدیر از مهدی اکبری نمایشنامه رستگاری در مناطق جنوب از البرز

آرای بخش رادیــو تئاتر

جایزه ویژه هیات داوران 

لوح تقدیر و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی، برای اجرای خلاقانه و زنده‌ موسیقی در «رادیو تئاترِ ژنرال» به علی خاتـمی از کرمانشاه 

صدابرداری 

کاندیداها:

حمید صفی‌زاده برای رادیو تئاتر ساندی از بیرجند

حیدر صفدری برای رادیو تئاترهای مدافع عشق و دلدار از تهران

 علی جان‌نثاری برای رادیو تئاتر معمای شام از اصفهان

اثر برگزیده:

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریالی به حیدر صفدری برای دو اثر مدافع عشق و دلدار

طراحی صدا و افکت

کاندیداها:

احمد حسینی مقدم برای رادیو تئاتر ساندی

محمدرضا قبادی فر برای دو اثر مدافع عشق و دلدار

مسعود نصیریان برای رادیو تئاتر معمای شام

اثر برگزیده:

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریالی  به  محمد رضا قبادی فر برای دو اثر مدافع عشق و دلدار

بازیگر زن

کاندیداها:

 شیرین سپهراد برای بازی در رادیو تئاترهای دلدار و مدافع عشق از تهران

الهه علیزاده برای بازی در رادیو تئاتر زخم گشوده جهان از شهرکرد

سهیلا بشیری برای بازی در رادیو تئاتر ژنرال از کرمانشاه

فرشته بهمن‌زاده برای بازی در رادیو تئاتر ساندی از بیرجند

زهرا هارونی برای بازی در رادیو تئاتر معمای شام از اصفهان

تقدیر : لوح تقدیر تعلق به الهه علیزاده برای رادیو نمایش زخم گشوده جهان از شهرکرد 

رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۲۰ میلیون ریالی  به شیرین سپهراد برای بازی در دو اثر دلدار و مدافع عشق از تهران

رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریالی به  زهرا هارونی برای بازی در رادیو تئاتر معمای شام از اصفهان

رتبه اول: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۴۰ میلیون ریالی به فرشته بهمن‌زاده برای بازی در رادیو تئاتر ساندی از بیرجند

بازیگر مرد

کاندیداها

محمد رادمهر برای بازی در رادیو تئاتر معمای شام از اصفهان

احمد لشینی برای بازی در رادیو تئاتر دلدار از تهران

داریوش یوسف‌زاده برای بازی در رادیو تئاتر زخم گشوده جهان از شهرکرد

بهرام سروری‌نژاد برای بازی در رادیو تئاتر مدافع عشق از تهران

هادی رحیمی برای بازی در رادیو تئاتر ساندی از بیرجند

رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۲۰ میلیون ریالی به احمد لشینی بازیگر دلدار از تهران

رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریالی به هادی رحیمی بازیگر ساندی از بیرجند

رتبه نخست: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۴۰ میلیون ریالی به بهرام سروری‌نژاد بازیگر رادیو تئاتر مدافع عشق از تهران

بخش نمایشنامه‌نویسی

کاندیداها

علیرضا حنیفی نویسنده نمایشنامه ژنرال از کرمانشاه

مصطفی جعفری خوزانی نویسنده نمایشنامه معمای شام از اصفهان

منصوره عسگریِ دشت بیاض نویسنده نمایشنامه ساندی از بیرجند

پیمان قریب‌پناه نویسنده نمایشنامه مدافع عشق از تهران

مجید دیندار نویسنده نمایشنامه زخم گشوده جهان از شهرکرد

جایزه سوم نداریم 

رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۲۰ میلیون ریالی به مصطفی جعفری خوزانی نویسنده نمایشنامه معمای شام از اصفهان 

رتبه اول: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۴۰ میلیون ریالی به منصوره عسگری دشت بیاض نویسنده نـمایشنامه ساندی از بیرجند و پیمان قریب‌پناه نویسنده نمایشنامه مدافع عشق از تهران 

بخش کارگردانی

کاندیداها

 بهرام سروری نژاد کارگردان مدافع عشق از تهران

زهرا اسماعیلی کارگردان زخم گشوده جهان از شهرکرد

محمد رادمهر کارگردان معمای شام از اصفهان

 هانیه پیرامی کارگردان ساندی از بیرجند 

شیرین سپهراد کارگردان دلدار از تهران

تقدیر : لوح تقدیر در این بخش به  زهرا اسماعیلی کارگردان زخم گشوده جهان از شهرکرد

رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۲۰ میلیون ریالی به محمد رادمهر کارگردان معمای شام از اصفهان

رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریالی به بهرام سروری‌نژاد کارگردان مدافع عشق از تهران

رتبه اول: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۴۰ میلیون ریالی به هانیه پیرامی کارگردان ساندی از بیرجند 

تهیه کنندگی

کاندیداها

 بهرام سروری‌نژاد برای مدافع عشق از تهران

هانیه پیرامی برای ساندی از بیرجند

محمد رادمهر برای معمای شام از اصفهان

اثر برگزیده:

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۵۰ میلیون ریالی به هانیه پیرامی برای تهیه رادیو تئاتر ساندی از بیرجند

سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل ارشاد استان کرمان، 17 تا 21 دی ماه 1400 به دبیری سیدوحید فخرموسوی در کرمان برگزار شد.