به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی انجمن تئاتر انقلاب دفاع مقدس، قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی و حسین مسافر آستانه دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به همراه حجه الاسلام و المسلمین محمد مهدی بهداروند مشاور مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی با حضور در محل دبیرخانه سومین جشنواره «سردار آسمانی» از نزدیک در جریان برگزاری این جشنواره قرار گرفتند.
در ابتدای این دیدار حمید نیلی مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس ضمن عرض خیرمقدم گفت: بسیار مسروریم در حالی سومین دوره این جشنواره را برگزار می کنیم که این رویداد که متبرک به نام و یاد شهید سلیمانی است جای خود را میان اهالی متعهد تئاتر باز کرده و امسال در سه بخش نمایشنامه نویسی، تئاتر خیابانی و رادیو تئاتر میزبان خیل عظیم سربازان فرهنگی حاج قاسم در سنگر هنرهای نمایشی هستیم. امروز هنرمندان به ادای دین به حاج قاسم مشتاق هستند و آمار و مستندات رو به افزایش و تصاعدی دوره اول تا سوم گواهی بر این مدعاست.
دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت افزود: امروز تمرکز جشنواره روی کیفیت آثار نهایی است و بسیار متاسفیم که امسال به دلیل شرایط کرونا و محدودیت ها و دستور العمل های بهداشتی نتوانستیم در حوزه بین الملل این جشنواره ورود پیدا کنیم اما با رصدی که از کشورهای اطراف و منطقه انجام دادیم خوشبختانه متوجه شدیم که ظرفیت بالایی در این حوزه وجود دارد که به یاری خدا و با ریشه کن شدن کرونا سال آینده قطعاً این جشنواره بین المللی خواهد بود و امید داریم با مشارکت و حمایت های اداره کل هنرهای نمایشی شاهد برگزاری مطلوب و میزبانی شایسته این رویداد باشیم.
در ادامه سید وحید فخر موسوی دبیر سومین جشنواره «سردار آسمانی» گفت: به جاست که از دست اندرکاران و متولیان ادور گذشته این جشنواره تقدیر کنم و خوشحالم که اعلام کنم آثار قابل قبول و با کیفیتی چه از نظر کمی و کیفی به جشنواره ارسال شده است. با رایزنی ها و توافقاتی که در استان کرمان و با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و نهادهایی مربوطه انجام دادیم بنا داریم تا با اجرای آثار برگزیده موجی فراگیر در سراسر کشور ایجاد کنیم که ان شاءالله با مساعدت و حمایت اداره کل هنرهای نمایشی در آینده شاهد این رویداد باشیم. بنده بسیار به اجراهای این جشنواره چه از لحاظ تعداد و چه از منظر کیفیت خوشبین هستم و امید دارم شاهد جشنواره ای در تراز جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی باشیم.
در ادامه حجه الاسلام و المسلمین محمدمهدی بهداروند مشاور مدیر کل مرکز هنرهای نماشی طی سخنانی عنوان کرد: هر اتفاق و رویدادی که با نام و یاد حاج قاسم عزیز برگزار شود، مبارک و خجسته است و باید به دست اندرکاران و متولیان این جشنواره خدا قوت گفت: در واقع شخصیت عظیم و برجسته حاج قاسم نباید آنقدر افسانه ای باشد که نسل امروز آتی ها را دست نیافتنی بیابد. باید حضور و بروز ابعاد گوناگون شخصیت وی را برای جامعه ملموس کنیم و چه زبانی بهتر از زبان فاخر هنر و عرصه نمایش که این وجود گسترده این مرد بزرگ را جلوه گر سازد.
وی افزود: ۲ خصوصیت و ویژگی حاج قاسم برای ما اهمیت ویژه ای دارد و به نظرم جامعه امروز ما محتاج این ۲ ویژگی است. بنده به عنوان کسی که روی این ویژگی ها پژوهش، تحقیق و کار مبنایی و علمی انجام داده به صراحت می گویم جامعه امروز ما نیازمند «سادگی» و «صداقت» این شخصیت مهم تاریخ معاصر ایران است. ما باید و حتماً از فرماندهان بزرگ که با این شهید بزرگوار از نزدیک ارتباط داشتند خاطراتی را که مواد و مصالح اولیه پی ریزی یک نمایشنامه یا یک اثر نمایش می باشد را استخراج کنیم تا شاهد آثار مطلوب و با کیفیتی از این شهید بزرگوار در عرصه تئاتر باشیم.قادر آشنا: جا دارد که درباره سردار سلیمانی این چهره برجسته و نستوه جبهه مقاومت اسلامی نمایشنامه های استاندارد و ارزشمندی نوشته و سپس بر مبنای آن نمایشنامه ها، آثار نمایشی فاخر و با کیفیتی تولید شود
در ادامه حسین مسافر آستانه دبیر چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز گفت: ضرورت شکل گیری و فعالیت مستمر یک دبیرخانه دائمی برای این جشنواره محسوس است و می بایست رویکرد پژوهشی نیز در این جشنواره تقویت شود تا شاهد آثار عمیق و استانداردی درباره این چهره فراملی و فراجناحی باشیم که به واقع خود را سرباز وطن می خواند.
وی اضافه کرد: هر ارکان و سازمان و نهادی، اعم از دولتی یا غیردولتی در این راه هر گونه فعالیتی انجام دهد کم است. شخصیت عظیم حاج قاسم بسیار متعالی است و می بایست هر فعالیت در عرصه فرهنگ و هنر خصوصاً نمایش و هنر موثر تئاتر صورت پذیرد.
در پایان این بازدید قادر آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ضمن تقدیر و تشکر از بانیان و متولیان این رویداد در تهران و کرمان گفت: به نوبه خودم دست همه دست اندرکاران و سیاست گذاران و مجریان این رویداد را می بوسم و افتخار می کنم که در مکتب امام (رحمه الله) و حاج قاسم به عنوان یک سرباز فرهنگی کار می کنم.
وی درباره نحوه حمایت مرکز هنرهای نمایشی از این جشنواره گفت: ما با تمام توان و همه ظرفیت در سراسر کشور حاضریم که در این حوزه فعالیت کنیم و هر چه در این عرصه کار کنیم به نظر بنده کم است و این شخصیت برجسته آنقدر بزرگ است که می تواند محل رجوع فرهنگیان و هنرمندان و اصحاب اندیشه و قلم و فرهنگ و هنر باشد.
وی افزود: هنرمندان می بایست علاوه بر اینکه به شخصیت بسیار عمیق سردار سلیمانی می پردازند به نقد نظام سلطه و استکبار جهانی که عامل و باعث این فضاهای تاریک در عرصه های اقتصادی، نظامی، فرهنگی و هنری شده نیز بپردازند و آن را به عنوان هنرمند در ملا عام قرار دهند و تریبونی برای مظلومیت نظام جمهوری اسلامی ایران در سطح ملی و فراملی باشند.
آشنا بیان کرد: مرکز هنرهای نمایشی و شخص بنده هر کاری که در حوزه سردار سلیمانی باشد فارغ از مناصب و موقعیت های شغلی و حرفه ای، انجام می دهیم و به این کار نیز افتخار می کنیم. لذا جا دارد که درباره این چهره برجسته و نستوه جبهه مقاومت اسلامی نمایشنامه های استاندارد و ارزشمندی نوشته و سپس بر مبنای آن نمایشنامه ها، آثار نمایشی فاخر و با کیفیتی تولید شود که امید دارم با همت مسئولان امر و هدایت صحیح هنرمندان و نویسندگان و کارگردان این امر خطیر محقق شود.
در این بازدید محسن سلیمانی فارسانی مدیر دبیرخانه جشنواره «سردار آسمانی»، توحید معصومی مشاور انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، جواد تمدنی مدیر روابط عمومی جشنواره و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، امیر کلاته مشاور اجرایی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و محمد کاظم تبار مسئول طرح و برنامه انجمن تئاتر انقلاب دفاع مقدس حضور داشتند.
سومین جشنواره سراسری تئاتر «سردار آسمانی» به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان دی ماه سال جاری با دبیری سید وحید فخر موسوی در کرمان برگزار خواهد شد.