گروه تئاتر هنرآنلاین: رحمت امینی نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فعالیت این روزهای خود به هنرآنلاین گفت: این ایام بیشترین زمان را به تدریس مجازی اختصاص میدهم که بسیار وقتگیر است. غیر از ساعتهای رسمی هم با دانشجویان در فضای مجازی پرسش و پاسخ دارم و این کار بیشتر از گذشته وقتم را میگیرد.
او با بیان اینکه عادتی نسبت به کلاسهای آنلاین به وجود آمده است، ادامه داد: کلاس آنلاین پدیدهای است که در حا عادی شدن است. یک زمانی فضای مجازی برای تدریس نقش کمک آموزشی را داشت اما اکنون خودش تبدیل به یک پدیده رایج شده. من فکر میکنم کسانی که الآن دانشجو هستند واقعاً دارند دانشجویی میکنند. قبلاً برخی از دانشجوها به خاطر حضور و غیاب سر کلاس حاضر میشدند ولی الآن فقط کسانی که علاقه دارند کارشان را انجام دهند توجه میکنند. در کلاس مجازی دانشجوها میتوانند به کلاس توجه نکنند. فایده کلاس مجازی برای دانشجویانی که اهل این کار هستند زیاد است، اما کسانی که علاقه ندارند ممکن است درسهایشان را پاس کنند ولی دانشی را به دست نمیآورند.
این کارگردان تئاتر که مدیر گروه هنرهای نمایشی پردیس هنرهای زیبا است، اظهار داشت: من آخرین روزهای مدیریتم را میگذرانم. مدتی پیش انجمن علمی هنرهای نمایشی شکل گرفت و بنده هم عضو این انجمن شدم. یعنی بعد از مدیریت گروه، تمرکزم روی انجمن علمی هنرهای نمایشی ایران است که اولین انجمن تخصصی هنرهای نمایشی زیر نظر وزارت علوم است. اعضای این انجمن با انتخابات مشخص میشوند.
امینی درخصوص هدف از برگزاری این انجمن گفت: انجمنهای علمی، بازوهای پژوهشی دانشگاهها هستند که معمولاً ترکیبشان از چند دانشگاه است. یعنی اعضای هیئت علمی چند دانشگاه در این ترکیب حضور دارند که به صورت مستقل به امور پژوهشی مانند برگزاری سمینارهای علمی معتبر داخلی و خارجی، انتشار مجلات علمی پژوهشی، برگزاری دورههای کاربردی پژوهشی و... بپردازند.
او درباره سایر فعالیت پژوهشی خود عنوان کرد: من یک کتاب درباره فستیوال آوینیون آماده چاپ کردهام. پس از آن که سال گذشته در دانشگاه آوینیون بودم با همکاری بهروز سروعلیشاهی این کتاب را ترجمه و تألیف کردم. این کتاب که تا یکی، دو هفته دیگر توسط نشر افراز منتشر میشود اولین و جامعترین کتاب درباره فستیوال آوینیون در ایران است.
این نویسنده افزود: در خصوص لِکچر پرفورمنس که نام آن را «اجرا گفتار» گذاشتهایم نیز در حال فعالیتهایی هستیم چراکه این در جهان مقوله مهمی است و در دنیا دارند روی آن کار میکنند. ما اگر دقت کنیم نوعی از پدیدههای شبیه آن را از دیرباز در ایران داشتیم.
رحمت امینی که قرار بود سال گذشته نمایش «تیاتر کمدی» را در سالن مولوی اجرا کند، در پایان در رابطه با این اجرا گفت: آن نمایش، اثر پر پرسوناژی است. هر دفعه که خیز برداشتم به سمت آن بروم، ترسیدم. البته نه به خاطر خودم، بلکه به خاطر کسانی که در معرض این بیماری قرار میگرفتند چون به هر حال نمایش پر پرسوناژ است. فعلاٌ منتظریم ببینیم اوضاع چطور میشود.