به گزارش هنرآنلاین مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با توجه به ضرورت ارائه اطلاعات صاحبان مشاغل فرهنگی، هنری و رسانهای آسیبدیده در بحران کرونا به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای بهرهمندی از بستههای حمایتی دولت، صاحبان مشاغل فرهنگی، هنری و رسانهای متقاضی دریافت حمایت دولتی برای جبران خسارت کرونا میتوانند با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آدرس www.farhang.gov.ir درخواست خود را ثبت کنند.
اعضاء محترم خانه تئاتر در این خصوص سوالهای داشتهاند که روابطعمومی خانه تئاتر، برای رفع ابهام و توضیحات تکمیلی، گفتوگویی با افسر موموندی، مدیر دفتر اقتصاد فرهنگ و هنر داشته که در ادامه میخوانید.
در بخشی از این فراخوان گفته شده که ثبت نام با درج کد ملی و شماره تلفن همراه اختصاصی متقاضی امکانپذیر است. در صورتی که بعضی از متقاضیان شماره تلفن همراه اختصاصی هماهنگ ثبتشده با کدملی خودشان نداشته باشند، آیا امکان ثبتنام نیست؟
پیامک ارسال شده برای متقاضیان بر اساس کدملی یا کدبیمه ثبت شده در وزارت کار خواهد بود. از آنجا که برخی افراد ممکن است در شرایطی شماره تلفن همراهی را متعلق به خودشان نداشته باشند میتوانند ثبتنام را انجام داده و در بخش ملاحظات، توضیحات خود را درخصوص شماره تلفن همراه، ارائه دهند.
آیا پس از تکمیل فرآیند ثبتنام، متقاضیان باید پیگیری یا اقدام خاصی داشته باشند؟
بعد از ثبتنام، در صورتی که افراد دارای کد بیمه باشند، سایر اقدامات طبق دستورالعمل وزارت کار، انجام خواهد شد و در انتها پیامکی برای آنها ارسال میشود که در سامانه کارا ثبتنام کنند. در این میان اما بخش عمدهای از شاغلین و صاحبان کسبوکارهای فرهنگی، هنری و رسانهای، فاقد کد بیمه هستند. برای این افراد درخواست کردهایم که سازوکار مشخصی اعلام شود که نتیجه آن بهزودی اعلام خواهد شد. با اینحال همچنان اعلام میکنیم که تمامی افراد اعم از افرادی که کدبیمه دارند یا ندارند، ثبتنام خود را انجام دهند تا در صورت لزوم به آنها دسترسی داشته باشیم.
بسیاری از افراد یا به اینترنت دسترسی ندارند یا قادر به انجام پروسه ثبتنام اینترنتی را ندارند. چه شرایطی برای آنها فراهم شده ؟ آیا امکان ثبتنام حضوری برای این افراد است؟
سعی کردیم که اطلاعات شاغلان بخش فرهنگ، هنر و رسانه را از منابع متعدد بهدست بیاوریم. اولین منبع اطلاعاتی ما از طریق اطلاعات ثبتی این افراد در معاونتهای تخصصی تحتعنوان دریافت مجوز، عضویت انجمنها و همینطور اصناف و انجمنهای تخصصی بود. در این میان، صندوق اعتباری هنرمندان نیز منبع دریافت اطلاعاتی دیگری بود. با توجه به اینکه ممکن است برخی فعالان اطلاعات خود را در این بخشها ثبت نکرده باشند، این فراخوان را منتشر کردیم که شاغلان فرهنگی و هنری بتوانند اطلاعات خود را اعلام کرده و در این سامانه ثبتنام کنند.
پس با این توضیح، اطلاعاتی که از سوی انجمنها و اصناف اعلام شود نیز مورد تایید شما قرار میگیرد.
بله. ما تمام اطلاعات گردآوری شده از منابع متعدد و ثبتنام افراد را در کنار هم بررسی خواهیم کرد.
آیا مشخص است که تسهیلاتی برای شاغلان بخش فرهنگی و هنری متضرر از کرونا در نظر گرفته شده است؟
در حال حاضر تنها اقدام حمایتی در قالب مصوبات ستاد ملی کروناست. بر اساس این مصوبات طبق اعلام وزارت کار، برای کسبوکارهای آسیبدیده به ازای هر نفر شاغل 12 میلیون تومان و برای کسبوکارهایی که به دستور ستاد تعطیل شده برای هر نفر شاغل 16 میلیون تومان وام با سود 12 درصد اختصاص مییابد که چگونگی تخصیص این وام را معاونت اشتغال وزارت کار در روزهای گذشته، بهطور کامل اعلام کردهاند. با توجه به این تلاشها اما همچنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر حیدری معاون توسعه مدیریت ومنابع وزارتخانه، در تلاشند که حمایتهای مناسبتری به فعالان عرصه فرهنگ و هنر اختصاص یابد.
اطلاعات یا توضیحات تکمیلی هست که لازم بدانید متقاضیان بدانند؟
من از تمام فعالان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه تقاضا دارم که در زمان تعیینشده، اطلاعات خود را در سایت ثبت کنند. همچنین در طول ثبتنام اگر نیاز به راهنمایی دارند، از قسمت راهنمای سایت استفاده کنند. همچنین نوع فعالیت خود را در قالب شخصیت حقیقی و حقوقی به درستی ثبت کنند تا ما نیز بتوانیم به درستی، اطلاعاتشان را در اختیار مراجع حمایتی قرار دهیم.