به گزارش هنرآنلاین، تئاتر آپارتمانی به قدمت یک قرن را امروزه نیز می‌توان جدی و مهم برشمرد. تئاترهای قرن بیستمی و گونه‌های تئاتر کافه‌‌ای (Cafe Theatre) و پیچیده‌تر آن یعنی تئاتر رستورانی (Dinner Theatre)، تئاتر آپارتمانی (Theatre (Apartment  و در گونه‌ای غیررسمی‌تر، تئاتر داخلی (Inner Theatre) و...، همگی محصول شرایط زیستی و موسمی بوده‌اند، اما جایگاه خود را یافته‌اند و آن را تثبیت کرده‌‌اند. جبر سیاسی و اقتصادی و شرایط پیچیده‌ اروپا که در دهه‌ 30 میلادی باعث شکل‌گیری تئاتر آپارتمانی شد، امروزه بر جهان حاکم نیست اما دلایل متمایز دیگری حضور آن را در این دوره از تاریخ هم تثبیت و ضروری می‌کند. به نظر می‌رسد امروز با التزام‌هایی که بهداشت و ضرورت‌های آن برای ما ایجاد کرده است، بازگشت مقطعی کشور به رشد زمینه‌های بروز خلاقیت‌ها در قالب تئاتر آپارتمانی یک استراتژی صبورانه برای برون‌رفت از این دوران باشد. تئاتری که با حداقل توجه به طراحی صحنه و بیشتر با توجه به داشته‌های صحنه و تغییرات مختصر زیبایی‌شناسانه‌ آن، با بازیگران محدود و فضایی مختصر در امنیتی جذاب و محدود شکل بگیرد. این میانه، بی‌شک، شرایط دوران، برگزاری ویژه‌ آن را با پروتکل‌های "بومیـ اقلیمیـ مقطعی" ضروری خواهد ساخت.

 

مرکز هنرهاى نمایشى حوزه هنرى در راستاى تداوم تولید و ارائه‌ محصولات فرهنگى و هنرى در عرصه‌ هنرهاى نمایشى در روزهاى قرنطینه و فاصله‌گذارى اجتماعى در دوران شیوع کرونا، همایش تئاتر آپارتمانى را برگزار مى‌کند. خانواده‌های تئاتری علاقه‌مند مى‌توانند با در نظر گرفتن شرایط و ضوابط مشروحه‌ ذیل، حداکثر تا دهم خرداد ماه سال جاری، نسخه PDF  و  Word متون نمایشى خود را به آدرس apartmenttheatre@yahoo.com  ارسال کنند. 

لازم است متقاضیان، مشخصات نویسنده و کارگردان اثر را به همراه شماره‌ تماس و شماره‌ ارتباطی خود در پیام‌رسان‌های رایج روی صفحه‌ی اول متن نمایشیِ ارسالی درج کنند.

شرایط و ضوابط

١- "تک نگاره‌های شهدای دفاع مقدس"، "حاج قاسم سلیمانی از منظر خانواده، جهاد و زندگی اجتماعی"، "سبک زندگی ایرانی اسلامی"، "کرونا" و " آثار کمیک و شاد" از اولویت برخوردارند.

٢- مدت زمان نمایش‌ها حداقل 30 دقیقه باشد.

٣. کلیه‌ عوامل نمایش به‌جز نویسنده، در این دوره، به دلیل شرایط موجود، ترجیحاً از یک خانواده تشکیل شده باشند. در غیر این صورت، منعی برای حضور عوامل غیر عضو در صورت رعایت موارد بهداشتی وجود ندارد.

 ٤. در تولید نمایش‌ها صرفاً از امکانات منزل در صحنه‌آرایى، نورپردازى، لباس و لوازم صحنه استفاده شود.

٥. استفاده از موسیقى زنده در نمایش‌ها در صورتى که توسط اعضاى خانواده اجرا شود، بلامانع است.

٦. در ضبط اثر، باید هویت و شرایط تئاتر آپارتمانی و ویژگی‌های تئاتری اثر حفظ و لحاظ شود.

1/6) با توجه به تأکید بر استفاده از امکانات منزل و اجتناب از هرگونه هزینه، دوربین تلفن‌هاى همراه نیز به‌عنوان در دسترس‌ترین دوربین براى ضبط نمایش‌ها مورد پذیرش بوده، ولى استفاده از دوربین‌هاى با کیفیت شخصى ارجحیت دارد.

٧. نسخه‌ ضبط‌شده‌ نمایش‌های پذیرفته‌شده، در فضایى که براى این امر در فضای مجازی در نظر گرفته شده، براى تماشاى عموم در دسترس خواهد بود.

٨. نمایش‌ها به لحاظ تعداد پرسوناژ، در صورتى که همه‌ بازیگران از یک خانواده باشند و تعدد آن‌ها در تصویربردارى تک‌دوربین اختلال ایجاد نکند، محدودیتى ندارند اما بدیهی است به حکم تجربه با تعداد کمتر شخصیت‌ها نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

٩. به نویسندگان کلیه‌ی متون ارسالى که کارشناسان مرکز هنرهاى نمایشى متون آن‌ها را پذیرفته باشند، فارغ از اینکه متن مورد نظر در مرحله‌ بازبینى تأیید یا بنا به دلایلى از رقابت و اجرا خارج شود، مبلغ 5.000.000 ریال به ‌عنوان تقدیر پرداخت خواهد شد. این پرداخت مجزا از تعهد و توافق کارگردان با نویسنده است.

10. ارائه‌ مجوز نویسنده تا پیش از زمان بازبینی آثار الزامی است.

11. حداکثر تعداد 40 اثر به مرحله‌ پایانى راه خواهند یافت و با پرداخت مبلغ تا سقف 50.000.000 ریال مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

12. تعداد 5 اثر برگزیده‌ همایش، پس از رفع مشکلات ماه‌‌هاى اخیر و بازگشت شرایط به وضعیت عادى، در یکى از تالارهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنرى با تخصیص کمک‌هزینه، اجراى عمومى خواهند شد.

گاه‌شمار

ارسال متون: حداکثر تا  تاریخ 10 خرداد 1399

اعلام متون پذیرفته‌شده: 17 خرداد 1399

ارسال آثار ضبط‌شده: 28 تیــر 1399

اعلام آثار پذیرفته‌شده‌ مرحله‌ پایانی و معرفی پنج اثر برگزیده: 4  مرداد 1399 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌تلفن‌های 88804072- 88895053 مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تماس بگیرید.