به گزارش هنرآنلاین، تمامی رشته های دانشجویی از تخفیف ویژهای برای دیدن اجرای "کاش یلدای کوتاهی باشد" به کارگرانی امیر عباسی بهرهمند هستند.
نمایش "کاش یلدای کوتاهی باشد" داستان چند دوست که دور هم در شب یلدا گردهم آمدهاند و شرایط برای آنها طوری رقم میخورد که در نظرشان پیش نمیرود.
در این اثر عرفان حقیقت، کیمیا کرمعلی، حامد آرامی، نازنین دیده ور، طاهر رجبی، مریم پایمرد، مرجان دانشور و امیر عباسی ایفای نقش میکنند.
همچنین شیوا سترگی نور و صدا، سامان شمس تهیهکننده و دستیار کارگردان، سعید آرین مجد طراح صحنه و لباس، مسعود قاسمی و شهاب رضایی طراح و ساخت تیزر و نوید کشوری عکاسی و طراح پوستر این اثر را برعهده دارد.
گفتنی است تمامی دانشجویان میتوانند با مراجعه به گیشه تماشاخانه مهرگان و یا سایت تیوال تا ٣ اسفند ساعت 21 از تخفیف ویژهای برای نمایش "کاش یلدای کوتاهی باشد" در سالن شماره 2 بهرهمند شوند.
پوستر نمایش "سهشنبههای لعنتی" منتشر شد
آئین افتتاح نمایش"سهشنبههای لعنتی" با حضور مسعود کیمیایی امروز 27بهمن ماه برگزار خواهد شد.
طراحی پوستر نمایش "سهشنبههای لعنتی" برعهده مهدی دوایی است.
نمایش"سهشنبههای لعنتی" روایت فروپاشی یک خانواده محترم را به تصویر میکشد. تازهترین تولید گروه تئاتر "خرداد" به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی، تهیهکنندگی محسن زارع اشکذری و سرمایهگذاری آوینا کاویانی است.
در نمایش "سهشنبههای لعنتی" به ترتیب حروف الفبا، محسن افشار، مانلی حسین پور، سروش طاهری، شهرام مسعودی، اتابک نادری و نسرین نکیسا بهعنوان گروه بازیگران به روی صحنه خواهند رفت.
نمایش "سهشنبههای لعنتی" بهمن و اسفند ۹۸ ساعت ۱۹:۴۵ در تالار سایه مجموعه تئاترشهر میزبان علاقهمندان به تئاتر خواهد بود و تماشاگران محترم میتوانند برای تهیه بلیت این نمایش و حضور در آئین افتتاح آن به سایت تیوال به آدرس www.tiwall.com مراجعه کنند.
"خرونجک" در تماشاخانه استاد مشایخی به صحنه میرود
نمایش "خرونجک" به نویسندگی و کارگردانی غزل معصومی تا ۳۰ بهمن ساعت ۱۷ در تماشاخانه استاد مشایخی روی صحنه میرود.
"خرونجک" به معنی کابوس است و با بازیگران ۵ تا ۱۴ سال به صحنه میرود. روزا منصوری، آنیسا قره داغی، رهام حیدر علی، مهدی فرسی، دیانا سلطان محمدی، حنانه باقر زاده، سارا مهرداد، آریانا کردی، محمدطاها عباس نیا، یسنا خالقی علیائی و فاطمه امینی، بازیگران این نمایش هستند که داستان کابوسهای بازیگوشی را روایت میکنند که هر شب به خواب آدمها میروند.
غزل معصومی تهیهکنندگی این نمایش را هم برعهده دارد و از دیگر عوامل آن میتوان به سرمایهگذار: شرکت کاوه طلای پارسیان، دستیاران کارگردان: بهرام کاکا سلطانی، حسین آشفته، مدیر تولید: علی کشاورز، نریتور: زهرا صیتی، امیرمهدی صمدی، موسیقی: صبا مسگری، زنبق طبیب زاده، طراحی و اجرای صحنه: غزل معصومی، طراح لباس: غزل معصومی، دوخت لباس: مزون نورا، مسئول هماهنگی: سمیه خالقی، طراح پوستر و بروشور: غزل معصومی، روابط عمومی: مطهره کشاورز محمدیان، عکاس: زهرا طهماسیان و مشاور رسانهای: علی کشاورز اشاره کرد.
غزل معصومی پیش از این با نمایش "خاله سوسکه"، عنوان نمایش برتر جشنواره شمسه و با "شهر صورتیها" جایزه نمایش برتر جشنواره مان را کسب کرده است.
علاقهمندان میتوانند برای تماشا و تهیه بلیت این نمایش، به سایت تیوال و یا به تماشاخانه استاد مشایخی، در ضلع شمال غربی چهارراه ولیعصر مراجعه کنند.
پوستر نمایش "تااون" رونمایی شد
پوستر نمایش "تااون" به نویسندگی و کارگردانی هادی حوری رونمایی شد.
نمایش "تااون" از تابیدن نور دانش و خرد در تاریکی میگوید.
"تااون" عنوان تازهترین نمایش از گروه آدمک به کارگردانی هادی حوری است که از اول اسفندماه سال جاری هر شب در تماشاخانه دیوار چهارم به صحنه میرود.
بازیگران "تااون" عبارتاند از: هژیر سام احمدی، شیما پروهان، شیوا ترابی، سعید جاودان، علی رجایی، بهروز سروعلیشاهی، محمدمهدی کیان، عیسی محمدی، علیرضا موسوی، آیلار نوشهری، نساء یوسفی، ریحانه ادراکی، میثم پاکدامن، فاطمه حاجیحسنی، دیاکو حسامی، هلیا حمیدی، مریم شایسته، نگار شهبازی، مجید صدخسروی و مهدی مرتضوی.
دیگر عوامل این نمایش متشکل است از : مدیر گروه و طراح صحنه و لباس: هلیا میرهادی؛ مدیر اجرایی: علی روانبد؛ دستیار کارگردان: مهلا قدوسی، گریم و ساخت ماسک: زهره صمغآبادی؛ عکاس: احسان زارع، پریسا کامیاب؛ ساخت تیز: علی روانبد، احسان زارع و مدیر روابط عمومی و تبلیغات: محمد لهاک.
پیشخرید بلیت "تااون" از روز دوشنبه ۲8 بهمن ساعت 14:00 در تیوال https://www.tiwall.com/p/taoun آغاز میشود.
"تااون" از اول اسفند 1398 ساعت 21:30 در تماشاخانه دیوار چهارم واقع در میدان فلسطین، خیابان طالقانی غربی، بین خیابان سرپرست و فریمان، پلاک 544 به روی صحنه میرود. درگاه تهیه بلیت این نمایش بهزودی در تیوال قابلدسترس خواهد بود.
کتاب "توکا" رونمایی شد
نشست رونمایی از کتاب "توکا" به سردبیری فائزه فیض، که مجموعه مقالاتی درباره تئاتر خردسال است، عصر شنبه ۲۶ بهمن ماه با حضور اعضا انجمن تئاتر کودک و نوجوان، در خانه تئاتر برگزار شد.
در ابتدای این نشست، مهدی قلعه رئیس هیئت مدیره تئاتر کودک و نوجوان گفت: مجله شفاهی "توکا" به نسخه پنجاه و یکم خود رسید. در حال حاضر دومین کتاب "توکا" رونمایی شده و قرار بر این است که این کتاب هر فصل چاپ شود.
او ادامه داد: ما در دو سال آینده به اجبار زیر نظر وزارت کار خواهیم رفت. اما انجمن کودک و نوجوان کمی شرایط خاص دارد چراکه کدی در وزارت کار مخصوص کودک و نوجوانان وجود ندارد. برای حل این مشکل باید پنج گروه پنجاه نفره داشته باشیم تا در وزارت کار به عنوان یک گروه صنفی ثبت شویم.
قلعه گفت: باید بگویم که ما قرار است جشنوارهای با عنوان "تک نفره" داشته باشیم که در یک پروسه هفت روزه، شش کار کودک، شش کار نوجوان و شش کار خردسال انتخاب شود و به عنوان جایزه سه نمایش برگزیده به اجرای عموم برود. برنامهریزی ما این است که در هفته تئاتر این برنامه اجرا شود.
در ادامه احترام برومند، بازیگر و عضو هیئت داوران جشنواره تئاتر "کودک و نوجوان همدان"، گفت: به فائزه فیض تبریک میگویم و خوشحالم که در این شماره کتابشان به صورت تخصصی به موضوع "خردسال" پرداختند. امیدوارم که همه ما این کتاب را خریداری کرده و در کتابخانه خود داشته باشیم.
او ادامه داد: وقتی فهرست کتاب "توکا" را دیدم، متوجه شدم بخش زیادی از این اثر حاصل تلاشهای داوود کیانیان بوده است. واقعیت این است که کار کردن در حوزه خردسال آسان نیست. امیدوارم آثاری نوشته شود تا کسانی که در این حوزه تخصص دارند بتوانند کارهای بهتری را بر صحنه ببرند.
سپس داوود کیانیان گفت: من کتاب "توکا" را پیشتر در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دیده بودم. باید بگویم این کتاب بسیار ارزشمند است و چنین دستاوردی فقط از عشق نشأت میگیرد. چند روز پیش گفتاری را درباره عشق از یک محقق شنیدم که میگفت کودک عاشقترین فرد در دنیا است. او عاشق بازی کردن است. او برای عشقش به بازی از غذا، خواب و همهچیزش میگذرد. عاشق، خلاقیت را خلق میکند و باید بگویم کسانی که کتاب "توکا" را کار کردند، عاشق هستند.
او ادامه داد: کاش هزینه بیشتری برای پژوهش صرف کنیم تا کتابهای بیشتری در حوزه تئاتر چاپ شود. اینجا لازم میدانم که به این نکته هم اشاره کنم که تئاتر خلاق با نمایش خلاق متفاوت است. تئاتر خلاق، تئاتری است که برای تماشاچی خلق میشود. اما نمایش خلاق نمایشی است که در لحظهای که خلق میشود به پایان میرسد و کاری به تماشاگر ندارد.
فائزه فیض، سردبیر کتاب "توکا" گفت: باید در ابتدا از مهدی قلعه بابت همه زحماتش تشکر کنم. تئاتر خردسال در تمام دنیا مسئلهای تازه است و کمتر از نیم قرن قدمت دارد. در ایران هم از سال ۹۲ این موضوع با تخصیص بخشی در جشنواره تئاتر، خاص شد. باید میان تئاتر کودک و خردسال حد فاصل قائل شویم و با اطلاعات کافی سوژهمان را پیدا کنیم. امروزه کلاسهای بازیگری را برای خردسالان میبینیم که تکنیکهای آموزش برای خردسالان نمیشناسند و اشتباه عمل میکنند. امیدوارم که در سالهای آتی نظارتی بر این جریان صورت بگیرد.
فیض گفت: گردآوری کتاب "توکا" حدود دو سال به طول انجامید. این کتاب مجموعهای از مقالات است که آناهیتا غنیزاده، لاله مالمیر، مژگان وثوقی و سامی صالحی از جمله افرادی هستند که در این کتاب مقاله دارند. باید بگویم ثابت شده که بچهها از شش ماهگی قابلیت فهم تئاتر حسی را دارند. آنها از دوسالگی درام را میفهمند و میتوان برای بچهها قصه تعریف کرد.
در ادامه فیلمهایی از چگونگی کارکرد و کاربرد تئاتر خردسال در جهان پخش شد.
بهزاد فراهانی، بازیگر گفت: خوشحالم که انجمن بازیگران با این انجمن وحدت بسیاری دارد. من چاپ این کتاب را تبریک میگویم و به شخصه پای هر حرکت تحقیقی و پژوهشی میایستم و از آن حمایت میکنم.
احترام برومند گفت: متاسفانه به وجود آمدن مهدکودکها مثل خانه سالمندان با توجه به نیاز جوامع صورت میگیرد. من خواهش میکنم که کودکانتان را تا قبل سه سالگیشان مهدکودک نبرید.
در ادامه عکسی به یادگار گرفته شد و سپس آیین رونمایی کتاب انجام شد.
آناهیتا غنیزاده، داور جشنواره "تئاتر کودک و نوجوان همدان" گفت: جمعآوری چنین کتابی کار بسیار سختی است. باید به گفته داوود کیانیان رجوع کرده و بگویم که جمعآوری چنین مجموعهای تنها با عشق ممکن است. به لحاظ آماری و پژوهشی باید بدانیم کاری که در قبال بچههایمان انحام میدهیم تا چه اندازه میتواند درست باشد. مقاله من در کتاب "توکا" به این موضوع میپردازد.
او در پاسخ به این سوال که در ایران تئاتر خردسال داریم؟ گفت: بله، من در این دوره از جشنواره که داوری آن را بر عهده داشتم با تئاتر خردسال و مسائل آن آشنا شدم. باید بگویم که در حوزه تئاتر خردسال ما آموزش شکل نمیگیرد.
این پژوهشگر گفت: ما باید بدانیم که بچههای چهار ساله امروز با بچههای چهار ساله سه سال پیش بسیار تفاوت دارد. پس در ابتدای امر باید مخاطب شناسی در این حوزه شکل بگیرد. برای پاسخ گرفتن از تئاتر خردسال باید در وهله اول او را بشناسیم و بدانیم که نمایش مختص به این گروه سنی نباید پیچیدگی داشته باشد. توجه به این نکته نیز لازم است که دایره لغت کودک خردسال محدودتر از دیگر گروههای سنی است و هنگام ترانه خواندن در کار این ویژگی باید لحاظ شود.
غنیزاده بیان کرد: من پیشنهاد میکنم گروههایی که طرحشان در جشنواره پذیرفته میشود. همکاری داوران را تا پایان کار داشته باشند تا نتیجهای که در پایان خلق میشود مناسب برای گروه سنی خردسال باشد.