به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی خانهتئاتر، شب گذشته 22 مهرماه و در خلال جلسات هفتگی هیئت مدیره مرکزی خانهتئاتر، ایرج راد رییس هیئت مدیره مرکزی خانهتئاتر، بهزاد فراهانی و اصغر همت اعضای هیئت مدیره مرکزی خانه تئاتر، نادر برهانی مرند نایب رئیس هیئت مدیره مرکزی، کوروش نریمانی و محمودرضا رحیمی اعضای این هیئت مدیره، شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانهتئاتر، آرش دادگر مدیر تماشاخانه جوانمرد پذیرای مهدی مظاهری رئیس موسسه فرهنگی اکو و معاونین ایشان مجتبی مشیری و زهرا اسماعیل تبار بودند.
در ابتدا مدیرعامل خانهتئاتر ضمن خوشامدگویی گفت: براساس تصمیمی که در هیئت مدیره مرکزی خانهتئاتر گرفته شد و با دکتر مظاهری طرح شد، در نظر داریم با توجه به گسترش فعالیتهای بینالمللی و گسترش فعالیتهای متعدد خانه تئاتر اکو را راهاندازی کنیم و بتوانیم ارتباطی را بین کشورهای عضو اکو با خانهتئاتر برقرار کنیم. طی جلسهای که با بهزاد فراهانی اصغر همت و دوستان دیگر بازدیدی از اکو داشتیم، تفاهمنامهای تنظیم شد که این تفاهمنامهدر هیئت مدیره مرکزی نیز مورد بررسی قرار گرفت و مصوب شد که این تفاهمنامهبین دو طرف امضا شود تا بتوانیم کارهایی عملیاتی و جدی را بتوانیم در حوزه فرهنگ و هنر برای خدمترسانی به تئاتر داشته باشیم. امروز نیز پذیرای دکتر مظاهری و معاونین ایشان ایشان در هیئت مدیره هستیم تا این تفاهمنامه امضا شود. با توجه به اینکه نادر برهانی مرند را در جمع خود داریم که دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر فجر است از طریق اکو میتوان کار جدی دیگری را نیز انجام داد. برخی از فعالیتهای خصوصی را در نظر گرفتیم به سمت اکو بفرستیم، مانند جشنواره بینالمللی تئاتر الف که با موضوع صلح در حال فعالیت هستند و به اکو معرفی کردهایم.
سپس رئیس هیئت مدیره مرکزی خانهتئاتر ایرج راد ضمن ابراز خوشبینی به این تفاهم نامه توضیح داد: خانهتئاتر همواره درصدد بوده و هست که زمینه مسائل تئاتر و همچنین مسائل فرهنگی بتواند ارتباطات گستردهتری پیدا کند و تلاش خود را از طریق شورای عالی، کمیسیونهای مختلف و انجمنهای متعددی که در خانهتئاتر وجود دارد انجام دادهاست و اکنون آمادگی این را دارد تا بضاعتی موجود را در زمینههای مختلف به خصوص گسترش تئاتر و مسائل فرهنگی هنری گسترش دهد.
پس از ایشان محمد مهدی مظاهری رئیس موسسه فرهنگی اکو گفت: خوشحالم که در حضور پیشکسوتان حوزهتئاتر هستیم. همیشه حرفم این بوده است که تئاتر هم یکی از مولفههای مهم دیپلماسی فرهنگی است و به نظر من اگر از بیشتر از سینما تاثیرگذار نباشد جهت حضور زنده نیروی انسانی کمتر تاثیرگذار نیست. لذا در متن تفاهمنامه بحث خانه تئاتر اکو مطرح شد. در روزگارانی که اختلافات عمیقی در حوزههای مختلف به لحاظ سیاسی وجود دارد فرهنگ و هنر و ادب میتواند آلام و مرحمی باشد که این تنش ها را تا حدی کنترل کند و کاهش دهد. ما برای نزدیکی و همکاری با خانهتئاتر آمادگی داریم و امیدواریم این خانهکه یک نهاد خودجوش مردمی است پیش از آن که دولت محور شود بتواند همزاد خود را در کشورهای عضو اکو پیدا کند.
مظاهری با اشاره به حضور دبیر سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در هیئت مدیره مرکزی خانهتئاتر افزود: این آمادگی را داریم که مانند جشنواره موسیقی فجر بخش پژوهش جشنواره تئاتر فجر را نیز بر عهده بگیریم. در این راستا تفاهمنامهای که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا کردهایم نیز کمک کننده خواهد بود.
در ادامه این جلسه اصغر همت عضو هیئت مدیره مرکزی خانهتئاتر با توضیح پیشبینی فعالیتهای بینالمللی در اساسنامه خانهتئاتر گفت: این تفاهمنامه میتواند بخشی را که در خصوص فعالیت بینالمللی در اساسنامهخود پیشبینی کردهایم درکنار شما سرعت ببخشد. شاید این بهترین اتفاقی بود که برای خانه تئاتر میتواند به جهت معرفی خانه به سازمانهای بینالمللی اتفاق بیفتد به خصوص که این ارتباط و معرفی به صورت دو جانبه رخ میدهد.
پس از همت، نادر برهانی مرند، دبیر دو دوره سی و هفتم و سی و هشتم جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و جشنواره بینالمللی الف بیان کرد: این تعامل و همافزایی را به فال نیک میگیرم و مطمئنم که اتفاقات خوبی از قبل این همراهی خواهد افتاد. واقعیت این است که ما با همسایههای خود بهخصوص در حوزه تئاتر تعامل فرهنگی بسیار کمی داشتهایم در حالی که همیشه چشم غربیها برای یافتن تازهها در حوزه تئاتر به شرق بوده و این فرصت مغتنمی برای ماست. هر چند دیر هم شده اما خوشحالیم این اتفاق در حوزه تشکل مردم نهاد اتفاق میافتد. اگر در مورد جشنواره تئاتر هم بتوانیم همافزایی بیشتری داشته باشیم من حتما کمک خواهم کرد. ممنون همراهی و همکاری موسسه اکو با جشنواره بینالمللی تئاتر الف نیز هستم.
سپس سخنگوی هیئت مدیره مرکزی خانه تئاتر محمودرضا رحیمی گفت: اتفاق امروز اتفاقی بسیار شگفتانگیز است. با توجه به همزبانی ما با برخی از کشورهای همسایه و مشترکات فرهنگی با دیگر همسایه ها قطعا نیاز به مراوداتی با خارج از کشور داشته و داریم.
پس از آن آرش دادگر مدیر تماشاخانهجوانمرد خانهتئاتر نیز به این مقولهاشارهکرد که چنین تفاهمی سبب آشنایی و نزدیکی هرچه بیشتر فرهنگ و هنر ما به کشورهای همفرهنگ همسایه خواهد شد و گفت: اگر این تفاهمنامه صورت پذیرد فرهنگ بیشتری به ما اضافه خواهد شد و امیدوارم که با این تفاهمنامه ما بتوانیم بیشتر از این در مورد پیرامون کشور خود بدانیم.
کوروش نریمانی نیز امیدواری خود به دستاورهای این تفاهم نامهرا چنین بیان کرد: به عنوان یک تئاتری و منباب تذکر امیدوارم این تفاهمنامه و اقدامات بعدی که اتفاق خواهد افتاد منجر به تعاملات فرهنگی بین ملتها و دولتها در جهت تقویت تئاتر ملی و بومی ما شود. منتها وقتی حرف از تئاتر ملی میشود مدام راجع به شکل خاصی از نمایش سنتی (یک شکل موضعی) میکنیم که به عقیده من صدور چنین شکلی از تئاتر بومی و سنتی برای معرفی تئاتر ما به دیگر کشورها مناسب نخواهد بود. امیدوارم نمایشهایی که از کشور ما به نمایندگی در کشورهای دیگر اجرا می شود و نمایشهایی که از کشورهای دیگر در کشور ما به نمایش در میآیند هم رنگ و بوی تئاتر ملی داشته باشد و هم برآیند تئاتر روز آن کشورها باشد.
سپس مجتبی مشیری دبیر فرهنگی اکو و معاون محمد مظاهری گفت: فرصتها مانند برق و باد میگذرد و امیدوارم برخی از مسائلی که امروز در مورد آنها صحبت کردیم به سرعت اجرایی کنیم که مهمترین مبحث آن خانه تئاتر اکوست.
پس از وی زهرا اسماعیل تبار معاون دیگر موسسهفرهنگی اکو نیز ابراز امیدواری کرد: امیدوارم این تفاهمنامه بابی برای همکاری بیشتر باشد، تلاش کنیم تا کشورهای عضو اکو از فضایی که این تفاهمنامهبه وجود میآورد بهرهمند شوند، در حد همین امضا باقی نماند و به سمت اجرایی شدن پیش رود.
شهرام گیل آبادی نیز در پاسخ به این دو درخواست اشاره کرد: در راستای این تفاهمنامه به سرعت و بدون اتلاف وقت دو نمایشگاه عکس و نسخ تعزیه را برگزار خواهیم کرد و از یکشنبه هفته آینده نیز آمادگی پذیرش سفرای اکو را در خانه تئاتر داریم؛ قصدمان اجرایی کردن این تفاهمنامه عملیاتی است.
در پایان تفاهمنامه توسط شهرام گیل آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر و مهدی مظاهری، رئیس موسسه اکو امضاء شد و سپس حاضران به بازدید از بخشهای مختلف خانهتئاتر پرداختند.