به گزارش هنرآنلاین، "فرشته تاریخ" عنوان تازه‌ترین نمایشنامه محمد رضایی‌راد پس از اجرای نمایش "فعل" است که با رویکردی آزاد، به روایت آخرین شب از زندگی "والتر بنیامین"، فیلسوف و نظریه‌پرداز مشهور آلمانی می‌پردازد.

والتر بنیامین، از چهره‌های متفاوت تاریخ فلسفه در قرن بیستم است که با وجود عمر کوتاه و مرگ زودهنگامش، تاثیر عمیقی بر بسیاری از روشنفکران، هنرمندان و نظریه‌پردازان پس از خود داشته است.

 اندیشه‌های بنیامین سپهر وسیعی از موضوعات گوناگون، از فلسفه "تاریخ" و "زبان" گرفته تا "هنر" و "زیبایی شناسی" و حتی نگارش رساله‌ای دربارۀ "حشیش" را در بر می‌گیرد. در عرصه "تئاتر" نیز، گذشته از اثر مشهور او دربارۀ "خاستگاه نمایش سوگوار آلمانی"، می‌توان به دوستی نزدیک و ارتباط فکری عمیق بنیامین با "برتولت برشت" - شاعر و نمایشنامه‌نویس و نظریه پرداز آلمانی- اشاره داشت که در مقالات گوناگون وی درباره آثار برشت نمود یافته است.

تمرین و آماده‌سازی نمایش "فرشته تاریخ" به نویسندگی و کارگردانی محمد رضایی‌راد که از پاییز سال گذشته آغاز شده، اکنون به مراحل نهایی رسیده و گروه اجرایی این نمایش اکنون در انتظار طی شدن مراحل اداری و کسب مجوزهای لازم برای آغاز رسمی تبلیغات و پیش فروش بلیت‌های خود هستند.

این نمایش با نگاهی به آرا و اندیشه‌های والتر بینامین، به روایتی از آخرین شب زندگی این اندیشمند بزرگ اروپایی و تلاش او برای نجات خود می‌پردازد.

 با ظهور فاشیسم و به قدرت رسیدن نازیسم در اروپا، بنیامین نیز همچون بسیاری از روشنفکران آلمانی راه تبعیدی خود خواسته را در پیش می‌گیرد و ابتدا مدتی را در فرانسه ساکن می‌شود. با پیشروی فاشیسم در اروپا و تسخیر فرانسه، بنیامین از راه کوهستان خود را به اسپانیا می‌رساند تا شاید بتواند با کشتی از اروپا خارج شود، اما به دست مرزبانان اسپانیا گرفتار می‌شود و سرانجام، به آخرین صفحه از زندگی خود می‌رسد. او که می‌داند صبح روز بعد، قرار است به نیروهای گشتاپو تحویل داده شود، شبانه با مصرف مقدار زیادی قرص مرفین به زندگی خود خاتمه می‌دهد.

"فرشته تاریخ" یازدهمین نمایش "گروه تئاتر خانه" به سرپرستی محمد رضایی‌راد است که در سال‌های اخیر آثاری موفقی چون "فعل"، "آنک انسان"، "داستان‌هایی از بارش مهر و مرگ" و "بر اساس دوشس ملفی" را روی صحنه برده‌اند.

از جمله موفقیت‌های این گروه در سال‌های اخیر می‌توان به دریافت "مدال افتخار آکادمی سمندریان" (۱۳۹۴) برای فعالیت حرفه‌ای در زمینه تئاتر، دریافت جایزه بهترین طراحی صحنه از "سمپوزیوم بین المللی طراحی صحنه و لباس" برای نمایش "فعل" و دریافت پیاپی جایزه بهترین نمایش سال از "انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران تئاتر" برای نمایش‌های "فعل" (1396)، "بر اساس دوشس ملفی" (۱۳۹۵) و "آنک انسان" (۱۳۹۳) اشاره داشت.

 

نمایشنامه برگزیده جشنواره تئاتر فجر در سالن هامون

نمایش "پروانه الجزایری" به نویسندگی پیام لاریان و به کارگردانی سعید حسنلو به زودی در در سالن باران (هامون) روی صحنه می‌رود.

پیش فروش بلیت‌های نمایش"پروانه الجزایری" به کارگردانی سعید حسنلو از امروز در سایت تیوال آغاز می‌شود و بلیت‌های سه روز اول نمایش به صورت اینترنتی پیش فروش می‌شود.

سالن باران (هامون) با  مدیریت هادی حجازی‌فر  و بعد چند ماه بازسازی مجموعه اجراهای خود را با این نمایش آغاز خواهد کرد.

"پروانه الجزایری"برنده تندیس بهترین نمایشنامه از سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر و برگزیده مسابقه تئاتر صحنه‌ای ایران در دو بخش بهترین نمایشنامه است.

بازیگران این نمایش به ترتیب ورود به صحنه عبارتند از: امیر احمدقزوینی، گلنوش قهرمانی، مهسا ایرج پور، محمد علیمحمدی، فرانک کلانتر، افشین زمانی و مجتبی پیرزاده.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: تا حالا شده کسی رو از دست بدین و تلاش کنین برش گردونین

اطلاعات مربوط به مابقی عوامل متعاقبا اعلام خواهد شد.

 

سیدجمال ساداتیان به تماشای "شاپرک خانوم" نشست

سید جمال ساداتیان، تهیه کننده آثار سینمایی همچون متری شیش و نیم، به رنگ ارغوان و آذر به تماشای "شاپرک خانوم" نشست.

او با بیان اینکه نمایش "شاپرک خانوم" کاری تقریبا موزیکال و برای کودکان جذاب‌تر است، گفت: در مجموع در کشور ما جای این نوع کارها در حوزه کودک چه در تئاتر و چه در سینما بسیار خالی است. برای استقبال بیشتر مردم از کارهای حوزه کودک، باید کارهای تحقیقاتی و میدانی تر انجام شود؛ به شکلی که ذائقه کودکان و خانواده‌های‌شان به دست آید و براساس آن آثار تولید شوند. باید برای کودکان کارهای بسیار شاد، موزیکال و ریتمیک ساخته شود.

تهیه‌کننده فیلم چهارشنبه سوری با تاکید بر اینکه دنیای کودکان دنیای جالبی است، ادامه داد: این حوزه مخاطب گسترده‌ای دارد اما مشروط به اینکه بتوان اثری را هم سو با ذائقه کودکان تولید کرد. همچنین افزایش استقبال نسبت به تئاتر کودک نیازمند متن و تبلیغات قوی است؛ به طور کلی هر چیزی برای ارائه نیاز به تبلیغات گسترده دارد اما با توجه به بضاعت اقتصادی کم تئاترها، برای تبلیغات هزینه زیادی نمی‌شود.

ساداتیان در مورد چگونگی افزودن تئاتر کودک به سبد فرهنگی و تفریحی خانواده‌ها بیان کرد: برای این امر به اراده ملی نیاز داریم. اراده ملی زمانی ایجاد می‌شود که تئاتری موردپسند قرار می‌گیرد و توجه همه را به سمت خود جلب می‌کند که این سبک کارها را انجام دهیم. مسئله این است که چه کسی می‌خواهد شروع کننده این مسیر باشد. کسی که اولین کار را می‌کند اگر بتواند برنامه خود را به نحوی ارائه دهد که مخاطب زیادی جذب کند، قطعا می‌تواند جریانات فکری راجع به تئاتر را تغییر دهد. زیرا غیر از وجهه سرگرمی، وجهه اقتصادی نیز مطرح است؛ فعالان حوزه تئاتر زمانی که ببینند وجهه اقتصادی یک اثر پررنگ است، قطعا به تولید آثاری در این زمینه می‌پردازند.

نمایش "شاپرک خانوم" تا خرداد ماه هر شب به جز شنبه‌ها ساعت 20 در سالن سینما تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روی صحنه می‌رود. علاقه‌مندان برای تهیه بلیت می‌توانند به وب‌سایت تیوال به نشانی www.tiwall.com یا گیشه بلیت فروشی سالن کانون پرورش فکری در خیابان خالد اسلامبولی مراجعه کنند.