به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی خانه تئاتر، در این مجمع که با حضور مدیرعامل و بازرس خانه تئاتر برگزار شد، نخست، احمد کامیابی مسک بهعنوان رئیس سنی، فرهاد منظوفی نیا بهعنوان ناظر و الهام ذوالفقاریان بهعنوان منشی جلسه توسط اعضا انتخاب شدند.
سپس بهزاد خاکی نژاد، عضو هیئت مؤسس انجمن، آییننامهی نگاشته شده توسط هیئت مؤسس را برای اعضا قرائت کرد تا برای تصویب و یا رد آن به رأی گذاشته شود.
پس از خوانش آییننامه، شهرام گیلآبادی، مدیرعامل خانه تئاتر تشکیل انجمن مدرسان تئاتر را اتفاق بزرگی دانست و افزود: آنچه بسیار مهم است و باید به آن توجه داشت برند سازی در تئاتر است و اگر پیکره تئاتر را محکمتر بنا نگذاریم و به خود توجه نکنیم هیچکس به فکر ما نخواهد بود.
وی ادامه داد: این روزها تئاتر مصائب سختی را پشت سر گذاشته است. در روزهایی که اهمیت و توجه به فضای هنر بسیار کاهشیافته و با آن بسیار نازل برخورد میشود، جامعهی تئاتر باید یک بازنگری و توجه جدی بر پیوندها و پیکرهی واحد تئاتر داشته باشد و آن را دوباره تبیین کرده و برای به دست آوردن جایگاه و منزلت و دانایی خود مبارزه کند.
گیلآبادی با تأکید بر ارزش منابع انسانی موجود در فضای تئاتر گفت: در این شرایط ارزش کار ما به منابع انسانی است که داریم. متأسفانه ما در عصر فنّاوری نه دارای منابع فنّاوری مناسبی هستیم و نه سرمایهی ویژهای داریم که در این شرایط اقتصاد زده و پول محور توجه جدی به آن شود. آنچه ما داریم حوزهی تفکر و معرفت است که اگر به آن نگریسته شود میتوان با آن به توسعه کشور کمک کرد. اگر به این موضوع توجه ویژه شود مطمئن باشید که در محور نیاز جامعه میتوانیم خودمان را تعریف کنیم.
وی افزود: در حال حاضر به چند دلیل روشن این اتفاق نیفتاده است. اولین دلیل این است که این پیوند را بین خودمان به صورت محکم نداریم. طبق نظرسنجی انجامشده تئاتر کشور نسبت به سال گذشته 67 درصد رشد تماشاگر داشته است اما در 3-4 ماهه گذشته این رشد ۲۵ درصد افت کرده است. شاید تصور بر این باشد که مشکلات اقتصادی دلیل این ریزش است اما طبق نظرسنجی صورت گرفته مشکل اقتصادی یکی از دلایل افت مخاطب تئاتر بوده است. متأسفانه بهجای حرفهای گری و وجود تفکر در تئاتر، شاهد یک بیتجربگی در آن هستیم. زمانی که هیچچیز سر جای خود قرار نمیگیرد حوزهی فکر هم ارجمندی خود را از دست میدهد. مدیریت تئاتر باید معرفت اندیش، پخته و استراتژیک عمل کند.
او با تأکید بر لزوم تشکیل انجمن مدرسان تئاتر گفت: تشکیل این انجمن در راه گشایی حوزهی فکر و نشر و گسترش معرفت در تئاتر بسیار اهمیت دارد و فکر میکنم برای رسیدن به یک هدف که آن، رسیدن به ارجمندی فکر در حوزهی تئاتر است این انجمن باید تشکیل شود. این تشکل باید شکل بگیرد و از طریق آن حوزهی تفکر هنری و اندیشهی فلسفی حاکم بر تئاتر باید تقویت شود. صیانت از فکر با هیچ قدرت دیگری بهجز قدرت جمع نمیتواند شکل بگیرد. قدرت جمع به این معنا نیست که ما باید مانند همفکر کنیم بلکه به این معناست که در مواضعی نیاز است هم گرا عمل کنیم و این همگرایی به بهتر شدن شرایط کمک خواهد کرد.
مدیرعامل خانه تئاتر ادامه داد: این روزها برای دستیابی به اهداف خانه تئاتر چه در فضای حاکمیتی و چه در فضای مردمی در حال رایزنی هستیم و در فضای داخلی نیز سعی بر انسجام داریم اما همهی این کارها ما را به یک نکته مهم رسانده و آن این است که اگر در مواضع مشترک صدای واحدی داشته باشیم، هم به خودمان و هم به محیط، خانواده و کشورمان کمک خواهیم کرد.
سپس گیلآبادی از اعضاء این انجمن خواست تا از موضع بالاتری به لزوم تشکیل این انجمن نگاه کنند و خانه تئاتر را پشتیبان تصمیم آنان دانست.
در ادامهی جلسه آییننامه انجمن مدرسان تئاتر توسط اعضاء، بهشرط بازنگری و اصلاح بعضی از بندهای آن توسط هیئتمدیرهی منتخب، به تصویب رسید.
پس از آن انتخابات هیئتمدیره برگزار شد که از مجموع 58 رأی، بهزاد خاکی نژاد با ۴۷ رأی، رضا دادویی با ۳۰ رأی، حمید ابراهیمی با ۲۲ رأی، آرزو افشار با ۲۱ رأی و بنفشه اعرابی و میترا خواجه ئیان با ۲۰ رأی و آرش پژمان با ۱۶ رأی هیئتمدیره اصلی و علیالبدل و آرمان طیران با ۲۶ رأی بازرس اصلی و محمدرضا حاج ملاعلی با ۱۹ رأی بازرس علیالبدل انجمن مدرسان تئاتر شدند.