به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومى سی وهفتمین جشنواره بینالمللی تئاترفجر، این دیدار که در سالن جلسات معاونت امور هنری و با حضور مدیرکل هنرهای نمایشی و دبیر دوره سی و هفتم برگزار شد، پس از معارفه مدیران بخشهای مختلف جشنواره هر یک از اعضای ستاد ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای انجام شده، نقطهنظرات خود را در ارتباط با کیفیت برگزاری بخشهای مختلف و مشکلات پیش رو مطرح کردند.
در ابتدای این جلسه شهرام کرمى مدیرکل هنرهای نمایشی ضمن تشکر از حمایتهای سید محمد مجتبی حسینی معاون امورهنری در ارتباط با جایگاه جشنواره فجر در منطقه گفت: امروز همه ما از منظر مشابه به جشنواره فجر نگاه میکنیم و این جشنواره را رویدادی جریانساز میدانیم که به شیوه خاص خود برگزار میشود. همین موضوع سببساز جایگاه ممتاز این جشنواره در کل منطقه شده است.
وی ضمن تشکر از دبیران دورههای مختلف جشنواره فجر گفت: در مورد انتخاب دبیر این دوره، من با توجه به شناختى که از روحیات نادر برهانى مرند داشتم از او دعوت کردم و از او خواستم برای پاسخ به این دعوت به اولین نکتهای که توجه کند احساس تکلیف باشد چون همه ما باید با این نگره به حضور خود در بدنه اداری تئاتر کشور نگاه کنیم که ایشان هم با همین رویکرد دعوت مرا پذیرفت.
مدیرکل هنرهای نمایشی به تصویب آیین نامه جشنواره در این دوره اشاره کرد و افزود: مدتها بود به فقدان یک آیین نامه در رابطه با نحوه برگزاری جشنواره اشاره میشد و اقدامی در این زمینه صورت نمیگرفت. خوشبختانه در این دوره با توجه به نگاه جدی معاون امور هنری به این موضوع و دغدغه وزیر محترم توانستیم آییننامهای را تدوین کنیم که بیشک در آینده مشکلات آن برطرف و کاملتر خواهد شد.
در ادامه دبیر سى وهفتمین جشنواره بینالمللى تئاتر فجر از روند آغاز به کار جشنواره، انتخاب اعضاى ستاد و پیش رفت بخشهاى مختلف گزارشی ارائه داد و افزود: اعتقاد دارم با وجود اینکه در مناسبترین زمان ممکن انتخاب دبیر این دوره رقم خورد ولی باز زمان را از دست دادهایم و امروز به این نقطهنظر رسیدهام که با وجود اینکه با برنامهریزی و دقتنظر همکاران در هیچ زمینهای از جشنواره عقب نیستیم ولی در یک سیستم برنامه محور فعالیت دبیرخانه جدید فجر باید بعد از برگزاری اختتامیه دوره قبل آغاز شود.
نادر برهانی مرند ضمن برشمردن ویژگیهای متفاوت این دوره نسبت به دورههای پیشین، گفت: اذعان دارم که اعضاى ستاد و گروههای انتخاب جشنواره از بهترینها هستند و مجدانه تلاش میکنیم که با همدلى این راه دشوار را به سرمنزل مقصود برسانیم. تمام تلاشمان را مىکنیم تا جشنوارهاى منظم، آبرومند و در شان هنرمندان تئاتر ایران را برگزار کنیم.
این نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر ضمن بیان دغدغههای خود در حوزه تامین ارز و مسائل مربوط به حضور نماینده کشورهای دیگر در جشنواره امسال گفت: متاسفانه برخى از نهادها هنوز به این باور نرسیدهاند که جشنوارههاى تئاتر، فیلم، موسیقى و تجسمی فجر از تاثیرگذارترین بخشهاى جشنهاى پیروزى انقلاب و یک اتفاق مهم ملى هستند. بنابراین لازم است که این رویدادها در خور نام بزرگ ایران و فراتر از حیطه وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود. در پایان این دیدار معاون امور هنرى نیز ضمن تقدیر از فعالیت صادقانه اعضای ستاد جشنواره گفت: اعتقاد دارم زمانی که پای تخصص به میان میآید اگر ما نتوانیم از ظرفیتهای موجود در فضای هنری استفاده کنیم ماموریت خود را به درستی پیش نمیبریم بنابراین بسیار به جریانی که توسط دبیرخانه این دوره از جشنواره رقم خورده و حضور افراد متخصص این حوزه امیدوار هستم.
وی ضمن اشاره به گستردگی موضوع در مجموعه معاونت امور هنری گفت: باید تلاش کنیم از ظرفیتهای موجود در حوزههای متنوع فعالیت در این معاونت استفاده کنیم و این یکی از ماموریتهای مهم ماست. با همین ضرورت هم سعی کردیم در تدوین آییننامههای فجر از تجربه اجرایی جشنوارهها بهره ببریم تا شکل برگزاری این رویدادها را به هم نزدیک کنیم.
در ادامه نیز معاون وزیر در امور هنری نقطهنظر خود نسبت به دغدغههای مطرح شده توسط اعضای ستاد سی هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر مطرح کرد و گفت: همه اذعان داریم که امسال به لحاظ اقتصادى مشکلاتى وجود دارد اما بدنه دولت تمام تلاش خود را خواهد کرد این دوره از جشنواره به بهترین شکل برگزار شود و به اهداف خود برسد.
قبل از سخنان معاون امور هنری اعضای ستاد برگزاری جشنواره: ندا هنگامی، سلما سلامتی، جواد مستخدمی، حمید نیلی، رضا صمدپور، سعید اسدی، عباس غفاری، وحید لک، سیامک زمردی مطلق، پیمان شریعتی، بهزاد مرتضوی، اتابک نادری، علی عابدی، عباس اقسامی، سامان خلیلیان، محمد مهدی خاتمی، محسن حسن زاده، مهدی حاجیان و جلال تجنگی احکام خود را که به امضای دبیر جشنواره رسیده بود، از معاون امور هنری دریافت کردند.