به گزارش هنرآنلاین به نقل از گزارش ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک، نمایش ضد جنگ "درخشنگ" به کارگردانی علیرضا آقایی از ایلام، که در هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی به صحنه می‌رود، می‌کوشد در جهان پر آشوب امروز، مفهوم صلح و دوستی را به کودکان منتقل کند 

این نمایش درباره آخرین سیب درخت زندگی است. بین انسان‌ها برای بدست آوردن این سیب، جنگ می‌شود. این درخت سیب کنار زمین بازی بچه‌هاست و آن‌ها جنگ را دوست ندارند. بچه‌ها تلاش می‌کنند جنگ تمام شود.

آقایی، این نمایش را اثری ضدجنگ دانست و افزود: نمایش "درخشنگ" به گونه‌ای طراحی شده که خاص کشور ایران نباشد. متاسفانه دنیا به سمت جنگ و درگیری می‌رود. در این میان بچه‌ها می‌خواهند دنیای کودکی خود را داشته باشند ولی شادی‌ها در حال کمرنگ شدن هستند. با توجه به این که در استان مرزنشین ایلام زندگی می‌کنم. استانی که هشت سال جنگ را لمس کرده و آثار آن هنوز وجود دارد تلاش کردم با این نمایش مفهوم صلح و آرامش را بچه‌ها نشان دهم.

او با این توضیح که تکنیک اجرایی نمایش تلفیقی بین عروسک‌های انیمیشنی و عروسک‌های تاپ تیبل است، گفت: این ادغام صورت گرفته تا بتوانیم مفاهیم را به درستی نشان دهیم. از شیوه تئاتر کاغذی نیز استفاده شده است. نمایش بی‌کلام و بدون دیالوگ اجرا می‌شود و در اجرا روی حرکت و تصاویر تمرکز داریم.     

محمد اکبریان، محمدامین بازوند، مینا بازوند، مهرداد رضایی، شیما دل‌هنر، حسنا صندق‌آبادی و الهام جعفریان عروسک‌گردانان نمایشند.

مشاورهنری، سازنده و طراح عروسک بهناز مهدی‌خواه، آهنگساز آرش سلگی، شاعر محمدرضا رستم‌پور، انیماتور امیر رشیدی‌فرد، هادی حسن‌علی و امیرمشهدی‌عباس مشاورنمایش‌نامه هستند.

سرپرست گروه حشمت‌االله آقایی و مدیرتولید و تهیه‎کننده نمایش محمدعلی قاسمی به شمار می‌آیند.

نمایش "درخشنگ" با مشارکت حوزه هنری استان ایلام تولید شده است.

 

نمایشی که به دنبال قصه‌گویی نیست

نمایش "بعد از صبحانه" به کارگردانی محمد صاحبی از جمله نمایش‌هایی است که در بخش صحنه‌ای در هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک به صحنه می‌رود.

داستان این نمایش درباره شخصی است که در یک اتاق تشریح کار می‌کند.

 این اثر نمایشی که تکنیک اجرایی آن تاپ تیبل است، یک کاراکتر دارد که توسط پرستو آریاکیا، فاطمه پورهاشمی و مهنوش نراقی بازی داده می‌شود.

در ساخت عروسک این نمایش به لحاظ  فنی و تکنیکی و انتخاب متریال سعی شده عروسک توانایی انجام کار به شکلی واقع‌گرا را داشته باشد.

نمایش "بعد از صبحانه" که متن آن نوشته  ناهید وثیقی است، بدون دیالوگ اجرا می‌شود و به گفته کارگردانش، این نمایش به دنبال روایت داستان و قصه‌گویی نیست بلکه تلاش بر خلق تصاویر و فضاسازی بوده به همین جهت سعی شده صحنه‌ با رعایت جزییات طراحی و ساخته شود.

موسیقی و صدا توسط سیدسینا موسوی ساخته شده و کارگردان سعی کرده جزییات اعمال با کمک صدایی که توسط عروسک تولید می‌شود، در ترکیبی مناسب با صدای محیط و موسیقی قرار بگیرد.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور ماه برگزار خواهد شد. همچنین سایت جشنواره نمایش عروسکی به نشانی اینترنتیfestival.tehranmobarak.com در بردارنده جزییات برگزاری این رویداد هنری است.