سرویس تئاتر هنرآنلاین: حاج ابوالفضل مقدر پیشکسوت هنر تعزیه که سالها به ساخت لوازم و آکسسوار تعزیه میپرداخت امروز 4 دیماه در سن 86 سالگی در بیمارستان سینا، جان به جان آفرین تسلیم کرد و پس از 18 روز که در کما به سر میبرد، لب تشنه به دیدار اربابش سید الشهدا رفت.
ابوالفضل مقدر، که به همراه 3 پسرش در کارگاه قدیمی حوالی امام زاده یحیی، بازارچه نواب؛ قبای تعزیه، شمشیر، خنجر، سپر، کلاه خود و تیر و کمان برای گروههای تعزیه میساخت چند سالی در بستر بیماری بود. ابوالفضل مقدر از کودکی با نقش طفل خوانی با تعزیه آشنا شد و در جوانی توانست تا شهادت خوانی در این هنر پیش برود. او در سال 1342 با ممنوع شدن تعزیه خوانی مجبور شد چندین سال گوشهنشینی کند تا زمان انقلاب و فرمان امام خمینی(ره) درباره آنکه عزاداری سنتی باید اجرا شود. ابوالفضل مقدر در این زمان فرصت را مغتنم شمرده و اینبار نه از راه تعزیه خوانی بلکه از طریق تهیه لوازم صحنه تعزیه؛ ارادت خود را به امام حسین (ع) نشان میدهد. او از سال ۶۲ تا دو سال پیش که در بستر بیماری افتاد نزدیک به چهار دهه از عمرش را صرف این حرفه کرد و از سرتا سر ایران برای تهیه لباسها و لوازم تعزیه به سراغش میآمدند.
حاج ابوالفضل مقدر طی سه هفته اخیر در کما به سر میبرد و عصر امروز 4 دیماه در بیمارستان سینا درگذشت. مراسم تشییع پیکر پیر هنر تعزیه ایران روز چهارشنبه ششم دیماه در قطعه نام آوران بهشت زهرا برگزار میشود.