به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، مریم کاظمی دبیر دوره بیست و چهارم جشنواره در این نشست نمایش‌های راه یافته به بخش بین‌الملل جشنواره را معرفی کرد و گفت: امسال 8 کشور در جشنواره حضور دارند و از این تعداد ۴ گروه در بخش مسابقه بین‌الملل به رقابت خواهند پرداخت.

وی افزود: در بخش بین‌الملل نمایش های "خاطرات جوجه اردک زشت" از ایتالیا، "بز بازیگوش" از جمهوری آذربایجان، "مایناتور" از فرانسه، "تک نوازی دو نفره" از دانمارک، "داستان کریستال" از روسیه، "شین شان شو" از آلمان، "نوازنده کوچک" از کره جنوبی و "نصف گوش" از ترکمنستان به اجرا در خواهند آمد.

چهار کارگاه آموزشی همزمان با برپایی جشنواره 

مریم کاظمی در بخش دیگر این نشست درباره کارگاه‌های آموزشی جشنواره بیست و چهارم توضیح داد: در طول برگزاری جشنواره کار‌گاه تخصصی نمایشنامه‌نویسی توسط دکتر سعید اسدی و کارگاه آموزشی ویژه مربیان و مدرسان توسط مهدیه مهدوی برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه دو مدرس خارجی نیز در این دوره کارگاه آموزشی در جشنواره خواهند داشت، گفت: هنینگ فن گاف از کشور آلمان که یکی از مدرسان شناخته شده تئاتر در سطح بین‌المللی است در این دوره کارگاه آموزش ویژه متخصصین حوزه نمایش برگزار می‌کند. کارگاه عملی آموزشی گری فریدمن از آلمان هم برای دانش آموزان و مربیان برگزار خواهد شد.

چهارده هنرمند شناخته شده تئاتر در داوری بخش های مختلف 

دبیر بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در ادامه به معرفی داوران بخش‌های مختلف جشنواره پرداخت و گفت: بخش تئاتر خیابانی توسط فاتح بادپروا، منوچهر اکبرلو و فریبا چوپان نژاد داوری خواهد شد. حسین صفی، پرستو گلستانی و افسانه زمانی نیز داوران بخش خردسال این دوره از جشنواره خواهند بود.

وی در معرفی داوران بخش بین‌الملل نیز افزود: در بخش بین‌الملل سه متخصص شناخته شده تئاتر قضاوت آثار جشنواره را بر عهده دارند که شامل هنینگ فن گاف، حمیدرضا نعیمی و اردشیر صالح پور می‌شود.

دبیر جشنواره بیست و چهارم حسین محب اهری، بابک محمدی، مریم سعادت، احمد بیگلریان و رضا فیاضی را اعضا هیأت داوران بخش مسابقه ایران معرفی کرد.

پرسش و پاسخ خبرنگاران با دبیر جشنواره

مریم کاظمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص دعوت از مهمانان خارجی گفت: سعی کردیم از چهره‌های شناخته شده به عنوان مهمان دعوت کنیم تا در طول برگزاری جشنواره هنرمندان تئاتر، سینما و مربیان آموزش این حوزه بهره‌برداری لازم را از حضور این مهمانان داشته باشند.

وی در پاسخ به اینکه آیا کودکان زلزله‌زده کرمانشاه هم سهمی از این جشنواره خواهند داشت، گفت: یکی از نمایش‌های انتخاب شده برای بخش خیابانی جشنواره از کرمانشاه است و این گروه بعد از زلزله سرپل ذهاب برای کودکان و نوجوانان این شهر نمایش اجرا کرد.

دبیر بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در خصوص بخش دانش‌آموزی هم گفت: معتقدم تئاتر هم مانند سایر درس‌ها باید در سیستم آموزشی قرار بگیرد، من مدیر موقتی هستم و اگر برنامه‌ریزی هم برای این بحث داشته باشم محدود است، این موضوع به برنامه‌ریزی کلان و گسترده نیاز دارد. هدف من این است که دایره دید دانش آموزان نسبت به هنر تئاتر گسترده شود.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد:از طریق هنرهای نمایشی می‌توانیم مکانیسمی طراحی کنیم که کودک و نوجوان با لذت همه چیز را بیاموزد و اگر بخواهیم تئاتر در کشور ما حداقل تا ۱۰ سال آینده رشد داشته باشد؛ باید به تئاتر دانش‌آموزی توجه کنیم. 

گزارش رئیس جشنواره بیست و چهارم از روند برگزاری جشنواره

فاضل عبادی رئیس بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان هم در این نشست ضمن تبریک به مناسبت پیروزی‌های اخیر نظام مقدس جمهوری اسلامی، هفته بسیج و ماه ربیع الاول اظهار کرد: یکی از هدف‌گذاری‌های استان همدان اجرای برنامه‌های علمی فرهنگی و هنری مرتبط با کودکان و نوجوانان است که در سال‌های اخیر برنامه‌هایی در حوزه‌های فیلم، موسیقی، ادبیات و نمایش برای کودکان و نوجوانان برگزار شده است.

فاضل عبادی تصریح کرد: برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوانان از ابتکارات استان همدان است و امسال بیست و چهارمین دوره جشنواره با شعار "کودکی همسفر قصه ها" با هدف حمایت از خلق آثار هنری و تربیت نسل آینده کشورمان و ایجاد نشاط و شادابی از ۱۰ تا ۱۵ آذرماه  در استان همدان برگزار خواهد شد.

عبادی تاکید کرد: در اجرای برنامه‌های نمایشی، مخاطب یکی از مهمترین ارکان آن است و ویژگی استان همدان استقبال مناسب مخاطبان به خصوص کودکان و نوجوانان و خانواده‌های آنان از نمایش‌های اجرا شده در طول جشنواره است.

عبادی ادامه داد: در مقوله جذب مخاطب در همه شهرستان‌های استان رشد خوبی از لحاظ تماشاگران داشته‌ایم که این رشد هم کمی و هم کیفی بوده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان اظهار کرد: 430 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که نسبت به سال گذشته 25 درصد افزایش دارد و در مجموع در جشنواره بیست و چهارم 48 نمایش و تولیدات هنری در معرض تماشای عموم تئاتر دوستان قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه 8 گروه خارجی و 30 گروه از سراسر کشور در طول جشنواره اجرا خواهند داشت، تصریح کرد: 10 گروه از استان همدان در این جشنواره حضور دارند که 2 گروه در بخش مسابقه و 8 گروه نیز در راستای عدالت فرهنگی در 8 شهرستان استان همدان نمایش اجرا خواهند کرد.

عبادی بیان کرد: حضور شخصیت‌های برجسته هنری کشوری و بین‌المللی، برگزاری کارگاه‌‌های آموزشی و تخصصی و اجرای برنامه‌های ویژه جشنواره در 16 سالن در سطح استان همدان از جمله برنامه‌های جشنواره بیست و چهارم است.

رونمایی سایت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان 

در پایان این نشست دبیر بیست و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان از سایت این جشنواره به نشانی www.icy.theater.ir  رونمایی کرد. 

سایت جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در زیر مجموعه پرتال تئاتر ایران شامل بخش‌های مختلفی از آخرین اخبار و رویدادها، گزارش‌های تصویری، فیلم و معرفی سالن‌های جشنواره است که از روز جمعه 3 آذر ماه قابل مشاهده است.

بخش‌های آرشیوی این سایت در دست بارگذاری است تا تاریخچه کاملی از جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در اختیار بازدید کنندگان از سایت قرار گیرد.

بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان از 10 تا 15 آذرماه در همدان برگزار می‌شود.