سرویس تئاتر هنرآنلاین: نمایش "کافی شاپ" به نویسندگی و کارگردانی حسینعلی بینوایی از 8 آبان ماه ساعت 18 در خانه نمایش اداره برنامه‌های تئاتر با بازی حسین پرستار، محبوبه یزدانی، محمد رضائی‌مقدم و بهادر میرناصری روی صحنه رفته است.

بینوایی در گفت‌و گو با هنرآنلاین در این‌باره گفت: اواخر سال گذشته و اوایل امسال که پیکر شهدای مدافع حرم به کشور بازگشت، تصمیم به نوشتن نمایشنامه‌ای با این موضوع گرفتم. در عین حال در نظر داشتم که نگاه و تفکر نسل جدید را در نگارش این اثر همراه کنم. بر همین اساس به دنبال مکانی به لحاظ هویت نمایشی بودم تا تقابلی میان تفکر دو نسل را ایجاد کرده و در نهایت به کافی شاپ رسیدم. مدتی است که در روستاهای خوش آب و هوای کشور کافی شاپ‌هایی دایر شده است که جوانان برای گذران اوقات فراغت‌شان به این مکان‌ها می‌روند.

وی درباره موضوع و مضمون این اثر نمایشی خاطرنشان کرد: داستان این نمایشنامه درباره یاور و زیور، پیرمرد و پیرزنی که دو فرزند آنها در جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند و اکنون تنها فرزند و بازمانده‌شان عباس، از سفر دور و درازی می‌آید. یاور همسرش را که بیماری قلبی دارد به کافی شاپ سالار که در بالای تپه‌ای که مشرف به آبادی قرار دارد، می‌آورد تا آرام آرام خبر ناگواری را به او بگوید که مبادا دچار ایست قلبی شود... از هر دری سخن به میان می‌آورد و در نهایت نمی‌تواند به صراحت خبر شهادت فرزند آخرشان عباس را بگوید. در پایان، سیاوش (همرزم عباس) تنها نشانه‌هایی از عباس را به آنها می‌دهد؛ اما علیرغم تصور یاور، زیور مستحکم‌تر از قبل خبر را می‌شنود.

این نویسنده و کارگردان تئاتر درباره شیوه اجرایی نمایش "کافی شاپ" عنوان کرد: از آنجا که خانه نمایش دو اجرایی است به ناچار در طراحی دکور از المان‌ها استفاده کردیم. اما بازی‌ها کاملا رئال است و به دور از بازی‌های اغراق‌شده، با وجود فراز و فرودهایش پیچیدگی ندارد و روایتی ساده از زندگی آدمهاست. بستر اصلی نمایش را زن و شوهر پیر پیش می‌برند و دو جوان نیز به آن‌ها اضافه می‌شوند که این تقابل تفکر دو نسل است.

حسینعلی بینوایی درباره معیار انتخاب بازیگران این اثر نمایشی خاطرنشان کرد: انتخاب بازیگران زن و شوهر نمایش به لحاظ فیزیکی و توانایی بازی برایم دارای اهمیت بود که از این رو با برخی از بازیگران وارد مذاکره شدم که در نتیجه با توجه به هماهنگی‌های زمانی به حسین پرستار و محبوبه یزدانی برای ایفای این دو نقش رسیدم.

وی با اشاره به اینکه نمایش "کافی شاپ" را 5 هفته حدود 23 ساعت تمرین کردیم، یادآور شد: از آنجا که این نمایش از آثار شرکت‌کننده در همایش "عاشورا تا اربعین" است، مکان اجرای اثر را دبیرخانه این همایش مشخص کرده است. دوست داشتم این نمایشی را در سالنی قاب عکسی و با تعداد صندلی‌های بیشتر اجرا کنم. این نمایش به دلیل فضایی که در بلندی دارد در تالار قاب عکسی باورپذیرتر است. با این حال پیگیر آن هستم تا این اثر را در تماشاخانه‌ای دیگر روی صحنه آورم.

نویسنده و کارگردان نمایش "گریه‌ها و خنده‌های بی دلیل یک زن" با تاکید بر اینکه تئاتر نیازمند حمایت است، اظهار داشت: فعالیت نمایشی بسیار دشوار است و از آن سخت‌تر کار کردن در عرصه تئاتر دینی و مذهبی است. مسئولان باید در قوانین و سیاست‌گذاری‌ها بازنگری کنند تا در دراز مدت تعریفی مناسب از تئاتر و نمایش دینی صورت پذیرد.

بینوایی همچنین در ادامه افزود: طی این سال‌ها که تالارهای خصوصی رو به افزایش و دولت حمایت خود را از تئاتر گرفته است، نمایش‌های روی صحنه تماشاگران اندکی نسبت به گذشته دارند. مشکلات اقتصادی مردم جامعه منجر به این شده که مخاطبان این هنر کم شوند. دست‌اندرکاران باید این موضوع را آسیب شناسی کنند چرا که جایگاه فرهنگی هر ملتی به جایگاه تئاتر آن جامعه وابسته است. زمانی‌که تئاتر جایگاه درستی نداشته باشد، سینما، موسیقی و تلویزیون نیز دچار بیماری خواهند شد.

علاقمندان می‌توانند بلیت این نمایش را که تا 19 آبان ماه در خانه نمایش اداره برنامههای تئاتر به روی صحنه است را از سایت تیوال تهیه کنند.