سرویس تئاتر هنرآنلاین: دوازدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر رضوی از امروز 8 تا 11 مرداد ماه سال جاری به دبیری حسین فرخنده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در بجنورد برگزار خواهد شد. اولین جشنواره تئاتر رضوی با نام جشــنواره تئاتر دینی و به عنوان بخشی از جشــنواره فرهنگی- هنری امام رضا(ع) از تاریخ 12 تا 17 دی ماه سال 1382 در مشهد برگزار شد. این جشنواره تا دوره ششم در سطح سراسری و در دوره هفتم با تعریف بین‌المللی برپا شد و از آن دوره به بعد نیز به صورت سراسری به کار خود ادامه داد. از سال 82 تاکنون این جشنواره در برخی از سال‌ها نیز برگزار نشده است. در ادامه نگاهی اجمالی به روند برگزاری این جشنواره از دوره چهارم تا یازدهم آن خواهیم داشت:

چهارمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی

مردادماه سال 1385 محمدباقر قالیباف شهردار تهران طی حکمی مجید سرسنگی را به سمت دبیر چهارمین جشنواره تئاتر رضوی منصوب کرد. این جشنواره از پنجم تا دهم آذر 1385 در تالارهای وحدت، تئاترشهر و مولوی با همکاری معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، سازمان فرهنگی هنری شهرداری و صدا و سیما برگزار شد. حسین مسافرآستانه رئیس وقت انجمن نمایش کشور با حکم سرسنگی به سمت قائم مقام دبیر چهارمین جشنواره تئاتر رضوی منصوب شد و محمد حیدری، مهرداد رایانی مخصوص، مجید جوزانی، امیرحسین حریری و جواد علیزاده شلمانی سایر اعضاء این ستاد را تشکیل دادند. هیأت بازبینی این جشنواره از میان 45 نمایش متقاضی اجرا در بخش صحنه‌ای، 16 اثر را واجد شرایط حضور در این بخش دانست.

نمایش‌های "شیرین ترین شهد" میترا کریم‌خانی، "مجلس غریب ضامن آهو" حسن وارسته، "از او به یک اشاره" امیر آتشانی، "هفت مجلس" سعید نجفیان، "آهوی دشت غریب" محسن سلیمانی و رسول نجفی، "غریب توس" کیوان نخعی، "رستگاری در شب دور" نسیم ادبی، "ابالحسن" وحید نفر، "معمار لحظه‌ها" افشین رازی، "صحن آئینه" محمدجواد طاهری و "صحرا" حسن سرچاهی از تهران، "وقت کوچ است" علی حاج علی عسگری از رشت، "قصیده‌ای برای رضا" افشین رشیدی از ساری، "شب‌های حرم" مهدی خاتمی از مشهد و "آبی‌های زمین" مهدی طاهرپور در چهارمین جشنواره تئاتر رضوی روی صحنه رفتند.

پنجمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی

محمد خزاعی با حکم حسین پارسایی مدیر کل وقت هنرهای نمایشی معاونت هنری وزارت ارشاد به عنوان دبیر پنجمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی منصوب شد. تهران و خراسان شمالی به عنوان میزبانان پنجمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی معرفی شدند. اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، استانداری و اداره کل ارشاد خراسان شمالی پنجمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی را با هدف پاسداشت و گسترش فرهنگ رضوی از 20 تا 25 آبان‌ماه 1386 در شهرهای تهران و بجنورد برگزار کردند. هیأت بازبینی این دوره از جشنواره ایرج راد، فرشید ابراهیمیان و حمیدرضا افشار 12 نمایش صحنه‌ای را برای حضور در جشنواره انتخاب کردند. "دست های سرخ" کاظم نظری، "خورشید و شب" حمید ابراهیمی، "زائر سرای رضا" امیر آتشانی، "باب المراد" داود فتحعلی بیگی، "جاثلیق" رسول تقوی، "پدرانه" علی اصغر راسخ راد، "کارتون دارم آقا جون" سید عظیم موسوی، "لیمر" کریم آبادی، "رستگاری شب دور" محمدجواد دژم، "قل آباد" محمد حسن زاده، "گلایه نامه غریب" حسن عابدی و "ماه و آه" سعید تشکری آثار راه یافته به بخش مسابقه این جشنواره شدند. هیئت داوران پنجمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی متشکل از علی نصیریان، سیاوش تهمورث و حسین مسافر آستانه آرا خود به این شرح معرفی کرد: جایزه بهترین موسیقی نمایش به عبدالله آتشانی برای نمایش "زائر سرای رضا" اهدا شد. در بخش طراحی صحنه جایزه بهترین طراحی صحنه به مریم نیکروش برای نمایش "خورشید و شب" رسید. در بخش بازیگری مرد جایزه سوم به صورت مشترک به فرهاد بشارتی برای نمایش "زائرسرای رضا" و حسن چودن برای نمایش "آه و ماه" اهدا شد. رتبه دوم بازیگری مرد به صورت مشترک به رسول وحدت از نمایش "قل آباد" و رضا رمضانی از نمایش "پدرانه" رسید و احمد علامه دهر از نمایش "پدرانه" جایزه اول بازیگری مرد را از آن خود کرد. در بخش بازیگری زن جایزه سوم به صورت مشترک به فریده دریامج از نمایش "خورشید و شب"، حکیمه خاکسار از نمایش "قل آباد" و سحر کریمی از نمایش "پدرانه" اهدا شد. جایزه دوم این بخش به صورت مشترک به عصمت رضاپور از نمایش "جاثلیق" و نرگس گلکار از نمایش "آه و ماه" رسید و مرجان قمری از نمایش "پدرانه" جایزه اول بازیگری این بخش را از آن خود کرد. در بخش کارگردانی جشنواره پنجم تئاتر رضوی، جایزه سوم کارگردانی را تقدیم کرد. در این بخش جایزه دوم  به علی اصغر راسخ راد برای نمایش "پدرانه" رسید و حمید ابراهیمی کارگردان نمایش "خورشید و شب" جایزه اول کارگردانی را از آن خود کرد. در بخش بهترین متن نمایشی جشنواره جایزه سوم این بخش را به حمید ابراهیمی نویسنده نمایش "خورشید و شب" اهدا کرد. در این بخش، جایزه دوم به سیروس همتی نویسنده نمایش "جاثلیق" رسید و آرش عباسی برای نمایش "پدرانه" جایزه اول را از آن خود کرد.

ششمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی

محمد خزاعی اردیبهشت ماه 1387 با حکم حسین پارسایی مدیر کل هنرهای نمایشی برای دومین بار به دبیری جشنواره تئاتر رضوی منصوب شد. این دوره از جشنواه نیز به همت اداره کل هنرهای نمایشی با مشارکت استانداری و اداره کل ارشاد خراسان شمالی برای دومین سال متوالی در تهران و بجنورد برگزار شد و  ایمانی خوشخو، جواد آرین‌منش، مرتضی تمدن مشاور رئیس جمهور، احمد نوریان، حسین نیرومند، علی‌اصغر جعفری مدیر کل حوزه ریاست صدا و سیما، محمدحسین جهانبخش استاندار خراسان شمالی، حسین پارسایی و محمد خزاعی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر رضوی بودند. علی نصیریان، تاجبخش فنائیان و محمود عزیزی نمایش‌های صحنه‌ای ششمین جشنواره تئاتر رضوی را که از نهم تا شانزدهم آبان ماه برگزارشد راداوری کردند. در این جشنواره 13 اثر نمایشی در بخش مسابقه، دو اثر مهمان و یک اثر ویژه، شرکت کردند. هیئت داوران در بخش بازیگران برتر مرد، مقام اول را به طور مشترک به احمد مسافری بازیگر "ما چهار نفر بودیم" از خرمشهر و امیر کربلایی بازیگر نمایش "ماه در قاب" از تهران داد. مقام دوم این بخش به طور مشترک به سید اکبر دانیالی بازیگر نمایش "سوی بازگشت" از لردگان و سروش طاهری در نمایش "به آسمان نگان کن" از مشهد تعلق گرفت و مقام سوم این جشنواره به حسین طاهری بازیگر نمایش به "آسمان نگاه کن" از مشهد و کرامت رودساز در نمایش "سه روز ابدی" از تهران تعلق گرفت. مقام اول بازیگران زن این جشنواره نیز به مریم آل احمدی  بازیگر نمایش "سوی بازگشت" از لردگان تعلق گرفت. مقام دوم این بخش به بازی مریم بخشی در نمایش "سه روز ابدی" از تهران و الناز حبیبی در "راز" تعلق گرفت. مقام سوم نیز به طور مشترک به مانلی حسینی از تهران در نمایش "مهتاب بر زمین" و بهاره احمدی پور در "بساط عاشقی" از بجنورد داده شد. در بخش طراحی صحنه نیز مقام اول و دیپلم افتخار جشنواره به طور مشترک برای نمایش "راز" به سادات طایف و نمایش "سه روز ابدی" به وحید لالی از تهران داده است. مقام دوم و سوم این بخش نیز به ترتیب به نمایش به "آسمان نکاه کن" رضا حسن زاده از مشهد و "ماه در قاب" به علی موسویان از تهران و "مهتاب بر زمین" مهدی ایوبی تعلق گرفت. در بخش موسیقی جایزه به طور مشترک به موسیقی نمایش‌های "به آسمان نگاه کن" مهدی حسنی از مشهد و "بساط عاشقی" رحیم رضایی از بجنورد داده شد. مقام اول نمایشنامه‌نویسی به نمایشنامه "سه روز ابدی" از محمد ابراهیمیان از تهران و مقام دوم آن به طور مشترک به نمایشنامه "راز" از داریوش ربیعی از تهران و"ضامن" از فرهاد نقدعلی از تهران تعلق گرفت. مقام سوم آن نیز به طور مشترک برای نمایشنامه "ما چهار نفر بودیم" به مرتضی شاهکرم از خرمشهر و "ماه در قاب علی موسویان" از تهران تعلق یافت. جایزه اول تا سوم در بخش کارگردانی به ترتیب به زری طالبی کارگردان نمایش "راز" از تهران، محمودرضا رفیعی کارگردان نمایش ضامن از تهران و سید محمد مهدی خاتمی برای کارگردانی نمایش "به آسمان نگاه کن" از مشهد تعلق گرفت. در بخش تقدیر ویژه این جشنواره در بخش کارگردانی به رهام مخدومی کارگردان نمایش "سه روز ابدی از تهران"، در بخش بازیگری یوسف صادقی از تهران برای بازیگری در نمایش"نقل طلایی"، مهتاب نوایی از بجنورد در"بساط عاشقی"، بهار محمد پور از تهران برای نقش آفرینی در "راز"، حسن سرچایی در "رستگاری در شب دور" و محسن میرزاعلی برای بازی در "نقل طلایی" تعلق گرفت.

هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر رضوی

این دوره از جشنواره تئاتر رضوی برای سومین سال پیاپی به دبیری محمد خزایی، در سال 1388 با تغییر ساختار اجرایی و ارتقا گسترش کیفی و ابعاد برگزاری در مقیاس بین‌المللی شامل دوازده بخش مسابقه ایران، بین‌الملل، نمایش‌های تجربی، کودک و نوجوان، عروسکی، مرور، تولید متون نمایشی، نمایش‌های رادیویی و تلویزیونی، تعزیه و آیین و نمایش‌های خیابانی،‌ پژوهش و عکس و پوستر تئاتر دینی از ‌٢٨ مهر تا دوم آبان در تهران برگزار شد. محمدحسین ایمانی خوشخو، جواد آرین‌منش، جواد شمقدری، مرتضی تمدن، محمدهادی ایازی، حجت‌الله ایوبی، علی‌اصغر جعفری و حسین پارسایی اعضای شورای سیاستگذاری دوره هفتم این رویداد هنری بودند. در بخش بازیگری مرد و زن آثار تجربی توماج دانش‌بهزادی و فرحناز اصغری سرابی از نمایش "راز ماهی طلایی آکواریوم آقای ژان" نفرات برگزیده شدند. در بخش نویسندگی نیز علی ثقفی برای "بیداری در خواب هزارمن" برگزیده شد. در بخش کارگردانی آثار تجربی جایزه برگزیده به صورت مشترک به احمد ایرانی‌خواه برای "راز ماهی طلایی آکواریوم آقای ژان" و خیرالله تقیانی‌پور و محسن طراوات برای "مخمصه" رسید. هیئت داوران دو نمایش "راز ماهی..." و "مخمصه" را بدون اولویت برای حمایت از اجرای عمومی به اداره‌کل هنرهای نمایشی معرفی کرد. در بخش میهمان و آثار خارجی جشنواره از سیاوش تهمورث برای "سرزمین هشتم"، اصغر خلیلی برای "نظمیه زنان"، هادی مرزبان برای "دزدآب"، محمودرضا رحیمی برای "ضامن"، رضا صابری برای "ما همه اهل یک محله‌ایم" و دو نمایش "زنجیرطلا" و "ما سه تن بودیم چنانکه" از آذربایجان و تاجیکستان تقدیر شد. در بخش مسابقه ایران هیئت داوران جایزه برگزیده موسیقی را به امید یوسفی برای نمایش "در این سال‌های بی‌تقویم" اهدا کرد. در بخش طراحی صحنه نیز لوح تقدیر به وحید مهران برای نمایش "مردودخرداد" اهدا شد و سیدحسین فدایی‌حسین جایزه برگزیده این بخش را برای نمایش "ماه‌معصوم" دریافت کرد. در بخش بازیگری مرد مسابقه ایران جشنواره تئاتر رضوی هیئت داوران ضمن اهدای لوح تقدیر به اصغر بیچاره برای حضور در نمایش "آگراندیسمان" رتبه‌های سوم تا اول خود را به محسن زین‌العابدین برای "مثل پروانه"، حسن دیواندری برای "پشت‌بوم" و علیرضا مهران برای "مثل پروانه" اهدا کرد. در بازیگری زن رتبه‌ سوم به راهیل رستمیان برای "مردود خرداد"، رتبه دوم به نادیا فرجی برای "مردود خرداد" و گیتی قاسمی برای "پشت بوم" و رتبه اول به عصمت رضا‌پور برای "حکایت دختری که خاتون مغربی را دید" رسید. در نمایشنامه سیدعلی موسویان برای "مثل پروانه"، سیروس همتی برای "حکایت دختری..." و وحید کیارسی برای "پشت بوم" سوم تا اول شدند. در بخش کارگردانی نیز رتبه‌های سوم تا اول به سیدعلی موسویان برای "مثل پروانه"، حسین رنجبر شیرازی برای "پشت‌بوم" و جلال خباز برای "حکایت دختری که خاتون مغربی را دید" رسید.  داود رشیدی، تاجبخش فناییان و علی مؤذنی به عنوان داوران مسابقه ایران، داود کیانیان، هما جدیکار و حسن دادشکر به عنوان داوران بخش کودک و نوجوان و عروسکی جشنواره، نصراله قادری، محمودرضا رحیمی و نادر برهانی مرند به عنوان داوران بخش تجربی، محمود زنده نام، رحمان سیفی آزاد و نادر برهانی مرند به عنوان داوران بخش رادیو و تلویزیون جشنواره، رضا صابری، میلاد اکبرنژاد و سعید شاپوری به عنوان داوران بخش تولید متون و سیف اله صمدیان، سیامک زمردی مطلق و ناصر عرفانیان به عنوان داوران بخش عکس در این جشنواره حضور داشتند.

هشتمین جشنواره تئاتر رضوی

محمد رضا سوقندی دبیر این دوره از جشنواره سراسری تئاتر رضوی بود و داوران بخش نهایی این جشنواره ایرج راد، اصغر همت و فرشید ابراهیمیان بودند. 179 متن از 27 استان به دبیرخانه جشنواره رسید که در ابتدا 45 متن نمایشی برای مرحله بازبینی آثار نمایشی این جشنواره انتخاب شد که از این میان و پس از بازبینی هشت اثر به مرحله نهایی راه یافت.  این جشنواره از 12 تا 14 مهر 1390 در بجنورد برگزار شد. در بخش انتخاب بهترین کارگردانی هیات داوران "محمد زوار بی ریا" کارگردان نمایش "آنم آرزوست" از استان تهران را به عنوان برگزیده اول، "مسعود عقلی" کارگردان نمایش "زندگی به مقدار لازم" از استان خراسان رضوی را حائز رتبه دوم "محمد مهدی خاتمی" کارگردان "سنگ بست" از خراسان رضوی را به عنوان کارگردان سوم این جشنواره معرفی کرد. هیات داوران در انتخاب بهترین بازیگر مرد، جایزه اول را به "امیر کربلایی زاده" برای بازی در نمایش" آنم آرزوست " از استان تهران اهدا کرد. همچنین در این بخش "سید علی موسویان" برای بازی در نمایش "آنم آرزوست" از استان تهران حائز رتبه دوم و "سیامک افسایی" و "محسن ضیاء چمنی" به ترتیب برای بازی در نمایش "فصل سبز نرگس" از استان آذربایجان شرقی و "زندگی به مقدار لازم" از استان خراسان رضوی به طور مشترک به عنوان رتبه سوم شناخته شدند. هیات داوران در بخش انتخاب بهترین بازیگر زن، جایزه اول را به طور مشترک به "فاطمه توانا" و "شهره مکرمی" برای بازی در نمایش"زندگی به مقدارلازم" و "سنگ بست" هر دو از استان خراسان رضوی اهدا کرد. همچنین در این بخش "بهار دالوند" و "دنیا نصر" برای باز در نمایش "کبوتران چاهی" از استان اردبیل و "پدرانه" از تهران به عنوان نفرات سوم برگزیده معرفی شدند. این بخش نفر دوم برگزیده نداشت. هیات داوران در بخش انتخاب بهترین متن نمایشی جایزه اول را به "سیدعلی موسویان" برای متن نمایش "آنم آرزوست" از استان تهران اهدا کرد و "مسعود عقلی" برای نمایشنامه "زندگی به مقدار لازم " به عنوان نفر دوم برگزیده اعلام کرد. در این بخش "محمد مهدی خاتمی" برای نمایشنامه "سنگ بست" از استان خراسان رضوی به عنوان نفر سوم برگزیده معرفی شد. در بخش انتخاب بهترین طراحی صحنه هیات داوران "مسعود عقلی" و "وحید لاری" به ترتیب برای طراحی صحنه اثر نمایشی "زندگی به مقدار لازم " از خراسان رضوی و "آنم آرزوست " از تهران به طور مشترک به عنوان نفرات اول برگزیده این بخش معرفی کردند. این بخش نفر دوم و سوم برگزیده نداشت. در بخش انتخاب بهترین موسیقی نیز "بهنام رحیمی" برای موسیقی نمایش "آنم آرزوست" از استان تهران و "مهدی حسنی" برای موسیقی نمایش "سنگ بست" از خراسان رضوی به طور مشترک به عنوان نفر اول برگزیده این بخش معرفی شدند.

نهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر رضوی

دبیر این دوره از جشنواره نیز حسین ثابت‌قدم‌وحید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌شمالی بود. این رویداد  از 28 تا 31 شهریور 1391 در بجنورد برگزار شد. 150 متن نمایشی طی فراخوان‌ به دبیرخانه جشنواره رسید که پس از بررسی داوران، 42 اثر به مرحله بعدی راه یافتند. از مجموع آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، 22 متن نمایشی توسط هنرمندان استان خراسان‌شمالی ارسال شده بود. پس از بازبینی آثار نمایشی راه‌یافته به جشنواره توسط هیأت بازبین که شامل رحمت امینی، حسین مسافرآستانه و نادر برهانی مرند بود، 9 اثر نمایشی برای رقابت در مرحله نهایی جشنواره انتخاب شد. هیأت داوران این جشنواره متشکل از حسین مسافر آستانه، رضا بابک و سعید پورصمیمی، پس از بررسی 9 اثر نمایشی حاضر در جشنواره در مراسم پایانی، اسامی برگزیدگان بخش‌های مختلف را بدین شرح اعلام کردند: هیئت داوران بخش موسیقی لوح تقدیر و جایزه نقدی را به حسن خورسند آهنگساز نمایش "هفت دریا شبنمی" از مشهد اهدا کرد. همچنین در این بخش از گروه موسیقی نمایش "صدای قدم های قطار" تقدیر به عمل آورد. در بخش طراحی صحنه از ساچلی موسوی‌پور، طراح صحنه نمایش "در همین نزدیکی" تقدیر شد و احسان جانمی طراح صحنه نمایش "فقط به اندازه یک سلام" رتبه دوم، رضا حسن زاده طراح صحنه نمایش "عوض بدلو" رتبه سوم و هیأت داوران در این بخش هیچ یک از طراحان صحنه نمایش‌های این جشنواره را حائز رتبه اول ندانست. در بخش بهترین بازیگری زن، طناز تجدید، بازیگر خردسال نمایش "فقط به اندازه یک سلام" تقدیر شد و همچنین در این بخش از شهره مکری و نوشین حشمتی زاده به ترتیت بازیگران نمایش‌های "هفت دریا شبنمی" و " دو چرخ موازی" تقدیر به عمل آمد. در این بخش رتبه های اول تا سوم بدین شرح بود: روشنک سه قلعه‌گی بازیگر نمایش "عوض بدلو" از تربت حیدریه رتبه اول، مائده وحید بازیگر نمایش"فقط به اندازه یک سلام" از اصفهان رتبه دوم و مینا اکبری بازیگر نمایش "در همین نزدیکی" از تبریز رتبه سوم شد. در بخش بهترین بازیگری مرد هیأت داوران از علیرضا مهران، سید علی موسویان وسروش طاهری گروه بازیگران نمایش "منهای یک" تقدیر کرد و سعید صادقی بازیگر نمایش"هفت دریا شبنمی" از مشهد رتبه اول، علی محمدزاده بازیگر نمایش "صدای قدمهای قطار" از اردبیل رتبه دوم و احمد طاهونچی بازیگر نمایش "دو چرخ موازی" از مشهد رتبه سوم این جشنواره شدند. در بخش بهترین کارگردانی هیئت داوران از حضور علی حاج‌علی‌عسگری پیشکسوت تئاتر مذهبی تقدیر کردند. عباس جانفدا  کارگردان نمایش "دو چرخ موازی" از مشهد رتبه اول، رضا حسینی کارگردان نمایش "هفت دریا شبنمی" از مشهد رتبه دوم و محمد زوار بی‌ریا کارگردان نمایش "منهای یک" از تهران و محمد حسن زاده کارگردان نمایش "عوض بدلو" از تربت حیدریه به صورت مشترک رتبه سوم شدند. در بخش بهترین نمایشنامه سعید تشکری نویسنده نمایشنامه "هفت دریا شبنمی" از مشهد رتبه دوم، پرستو آزاد نویسنده نمایش "ماه در چاه" از رشت و عباس جانفدا نویسنده نمایش "عوض بدلو" از تربت حیدریه به طور مشترک رتبه سوم این بخش شدند و هیئت داوران هیچ انتخابی را شایسته رتبه اول ندانست.

دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی

این دوره از جشنواره نیز به دبیری حسین ثابت‌قدم‌وحید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌شمالی از بیست و پنجم مرداد ماه 1394 به مدت پنج روز در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی برگزار شد. داوری آثار راه یافته به بخش نهایی این جشنواره را محمدرضا الوند، قاسم زارع و مهرداد رایانی بر عهده داشتند که بر اساس نظر این هیأت داروان در بخش طراحی لباس برگزیده میثم ملازینل  طراح لباس نمایش "چهارقدم" از قزوین بود. همچنین حسین کارگر به عنوان برگزیده طراحی صحنه نمایش"بیداری در خواب هزارمن" از خوزستان شد. هیأت داوران آهنگساز برگزیده جشنواره دهم را نیز آرش خوشنام برای نمایش "آسا" از خوزستان معرفی کردند. رتبه سوم مشترک بازیگری مرد به سامان حیدریان برای نمایش "عکس اتفاق عزیز" از کرمانشاه و محسن خدادادی برای نمایش "آسا" از خوزستان رسید و حسین شفیعی در نمایش "مسلخ عشق" از تهران و جمال ساعی نژاد در نمایش "سفر" از تبریز حائز کسب رتبه دوم مشترک شدند. همچنین رتبه نخست بازیگری مرد هم به میثم گودرزی برای بازی در نمایش "چهارقدم" از قزوین رسید. هیأت داوران رتبه سوم مشترک بازیگر زن را به سودابه جعفرزاده و سعیده حامد برای بازی در نمایش‌ های آش با طعم زهر از رشت و سفر از تبریز اهدا کردند.  سارا مشعل و مهرنوش بدیعیان هر دو برای بازی در نمایش "آسا" از خوزستان حائز کسب رتبه دوم مشترک بازیگر زن جشنواره دهم شدند. رتبه نخست بازیگر زن هم به بهاره کاظمی برای بازی در نمایش "چهار قدم" از قزوین رسید و سمیه مهری برای بازی در نمایش "روزهای اتفاقی" از کرمانشاه موفق به کسب دیپلم افتخار بازیگر زن شد. رتبه های اول تا سوم نمایشنامه‌نویسی به علی میرزا عمادی برای نمایش "سفر" از تبریز، پویان اصغری نمایشنامه‌نویس "چهار قدم" از قزوین و مهدی آشوغ برای نمایش "آسا" از خوزستان رسید. رتبه نخست کارگردانی هم به یعقوب صدیق جمالی برای نمایش "سفر" از تبریز رسید و محمد رسائلی و حسین کارگر برای کارگردانی نمایش‌های "آش با طعم زهر" از رشت و "بیداری در خواب هزار من" از خوزستان رتبه دوم مشترک کارگردانی را دریافت کردند. رتبه سوم کارگردانی هم به طور مشترک به محمد حسن‌زاده برای کارگردانی "تاکسی زرد" از تربت حیدریه و سعید نوروزی برای نمایش "عکس اتفاق عزیز" از کرمانشاه رسید. در مراسم اختتامیه جشنواره سراسری تئاتر رضوی همچنین از عزت الله مهرآوران برای بازی در نمایش "رستگاری در شب دور"، آتش تقی پور برای بازی در نمایش "پدرانه" و عطیه غبیشاوی برای ایفای نقش در نمایش "رستگاری در شب دور" تحسین شدند. کارگردانان نمایش "بوسیدنت به وقت تگرگ" کار مشترک سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی که در سه اپیزود در بخش ویژه تولید شده بود تحسین شدند و سپیده نظری پور مدرس کارگاه تئاتر هم تقدیر شد. تندیس جشنواره و دیپلم افتخار جشنواره دهم تئاتر رضوی به سارا صابر، ترازا زالکوا و قربان صابر بازیگران تاجیک نمایش "نیم مرده" که ویژه جهان اسلام  تولید شده و کار مشترک کشورمان و تاجیکستان بود تعلق گرفت و علی عابدی کارگردان این نمایش نیز تقدیر شد. احمد زعفرانی، نریمان محزون و حامد عالم پور بازیگران ایرانی نمایش "نیم مرده" مورد تحسین قرار گرفتند. همچنین تندیس و دیپلم افتخار دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی به سید علی اکبر پرویزی استاندار خراسان شمالی و رییس جشنواره، روح الله براتیان، شهردار بجنورد و محمود ثمینی، فرماندار سابق بجنورد برای همکاری در احداث تماشاخانه شمس اهدا شد.

یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی

محمود عزیزی دبیر یازدهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی بود. این جشنواره از پانزدهم الی بیستم مرداد ماه در خراسان شمالی برگزار خواهد شد. از ۳۶ اثر راه یافته به مرحله بازبینی، تعداد هشت اثر در مرحله نهایی دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی با هم رقابت کردند. در حوزه نمایشنامه‌نویسی از هشت طرح پذیرفته شده ۶ طرح توسط هیأت مشاوران انتخاب، چهار طرح به چاپ رسید و دو طرح نیز مورد تقدیر قرار گرفت. لوح تقدیر جایزه نقدی برای نگارش نمایشنامه "آسا" و " طومارهای عاشقانه" اهدا شد. در بخش برگزیدگان نمایشنامه نیز لوح تقدیر جایزه نقدی به مجید کاظم زاده مژدهی نویسنده نمایش "پاناوا"، محسن پاک‌رامش نویسنده نمایش "خانه عزیز"، سید جواد اشک‌زری نوسینده نمایش "زندگی شاید همین حالا" و سیروس همتی نویسنده نمایش "گوهر" اهدا شد. هیأت داوران یازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی متشکل از سیاوش طهمورث، تاجبخش فنائیان و سهراب آثار حاضر در بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای، آرای خود را به شرح زیر اعلام کردند. طراحی پوستر و بروشور: محسن جعفری برای طراحی پوستر و بروشور نمایش "شراره". موسیقی برگزیده: مهدی حسنی برای موسیقی نمایش "شراره". طراحی صحنه و لباس: رتبه سوم: سعید نوروزی برای طراحی صحنه نمایش "دقایقی با رضا". رتبه دوم: وحید لاری طراحی صحنه نمایش "آلزایمر". رتبه اول: رضا حسن‌زاده طراحی صحنه نمایش "بازگشت در چهارشنبه آخر سال". بازیگری: رتبه سوم: به صورت مشترک به الهه پژوهی برای بازی در نمایش "شراره" و سحر شفیعی بازی در نمایش "شراره". رتبه دوم به طور مشترک به شیما حیدری برای بازی در نمایش "دقایقی با رضا" و منیره الاداغی برای بازی در نمایش "بازگشت در چهارشنبه آخر سال". رتبه اول مشترک به پرستش سلطانی برای بازی در نمایش "بازگشت در چهارشنبه آخر سال" و صدیقه مشایخی برای بازی در نمایش "منظومه". بازیگری مرد: رتبه سوم: مهدی ملاک برای بازی در نمایش "منظومه". رتبه دوم: محمد زوار بی‌ریا برای بازی در نمایش "آلزایمر". رتبه اول: امیر حامد برای بازی در نمایش "دو بال قیچی". نمایشنامه نویسی: رتبه سوم: نگارش نمایشنامه "منظومه" به علی فرحناک. رتبه دوم: نگارش نمایشنامه "بازگشت در چهارشنبه آخر سال" به رئوف دشتی. رتبه نخست: امیر حامد برای نگارش نمایشنامه "دو بال قیچی". کارگردانی: رتبه سوم: علی فرحناک برای کارگردانی نمایش "منظومه". رتبه دوم: محمد زواربی‌ریا برای کارگردانی نمایش "آلزایمر". رتبه اول رضا حسینی برای کارگردانی نمایش "بازگشت در چهارشنبه آخر سال".